Hoeveel calorieën bevat je drankje?

Geüpdatet op 21 mei 2019 door ELLE België
Hoeveel calorieën bevat je drankje?Pinterest

[caption id="attachment_77552" align="aligncenter" width="600"]Pinterest Pinterest[/caption]

Een glaasje rosé of een verfrissende cocktail: beiden onweerstaanbaar, maar ook echte dikmakers. Ontdek hier enkele alcoholische drankjes die je wél kan drinken zonder schuldgevoel. 

Alcohol zit boordevol lege calorieën. Dat wil zeggen: calorierijk maar zonder enige voedingswaarde. Heb je toch zin in een verfrissing met een vleugje alcohol? Dan ga je best voor deze lijnvriendelijke opties:

1/

Pinterest
Pinterest

Santé!
Wil je proosten op een heugelijke gebeurtenis, ga dan voor dé klassieker allertijden: champagne. Eén glaasje bevat 77 calorieën. De goedkopere variant, cava, bevat er slechts 66.

Klik hier voor cocktailrecepten met cava.

2/

Pinterest
Pinterest

Rood, wit of rosé?
Feit: diëten en wijn gaan niet samen. Zowel witte als rode wijn verhoogt je calorie-inname met 155 kcal per glas. Rosé is met z'n 110 calorieën iets lijnvriendelijker. Wil je je zware dag toch doorspoelen met een glaasje druivennat? Dan is een droge witte wijn de beste optie. De caloriewaarde van een glas Sauvignon Blanc is slechts 70 kcal. Hetzelfde geldt voor een rode Merlot.

3/

Pinterest
Pinterest

Sterke dranken
Heldere, sterke dranken zijn wél lijnvriendelijk. Leng je gin aan met light tonic en je komt er met 115 calorieën vanaf. Wodka met spuitwater en een schijfje citroen bevat slechts 70 kcal. Ook rum (80 kcal), whisky (85 kcal) en witte jenever (70 kcal) behoren tot het gamma van calorie-armste, alcoholische dranken.

Klik hier voor cocktailrecepten met gin, wodka of spuitwater.

4/

Pinterest
Pinterest

Cocktails
Een gezellig terrasje met de zon op je neus: laat die cocktails maar komen! Toch pas je beter op met deze kleurrijke mixdrankjes. Ze zitten boordevol suikers en voor je het weet, heb je 200 tot 450 calorieën binnen. Kan je toch niet weerstaan aan de cocktailkaart? Ga dan voor een mojito. Met z'n 160 calorieën is hij de calorie-armste keuze die je kan maken. Tip: Meng andere cocktails met light softdrinks. Dat scheelt aanzienlijk in het aantal calorieën.

Klik hier voor cocktailrecepten.

5/

Pinterest
Pinterest

Caloriebomb alert!
Bier (110 kcal) en Baileys (150 kcal) laat je best achterwege. Zowel bier als romige, likeurdrankjes zijn echte caloriebommen.

(Stagiaire Jolien Meulders)