3 recepten voor een cocktail met cava

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
3 recepten voor een cocktail met cava

opening cocktails met cava

Niets zo lekker als een glaasje cava tijdens de feestdagen. Maar deze godendrank leent zich ook perfect als basis voor een heerlijke cocktail. Wat dacht je van een sangria met cava, een heruitgevonden wodka-orange of mojito met een twist?

01.aguadevalencia

1. AGUA DE VALENCIA

Ingrediënten:

  • 1 fles Gran Barón Brut
  • 1 groot glas versgeperst sinaasappelsap (30 cl)
  • 5 cl wodka
  • 5 cl gin,
  • 2-4 eetlepels suiker

 Bereidingswijze:

  1. Doe eerst de suiker in de kan  zodat de cava niet gaat schuimen
  2. Schenk er eerst sinaasappelsap bij
  3. Voeg de cava toe en roer goed
  4. Voeg dan de wodka en gin toe

1/

02.sangriadecava

2. SANGRIA DE CAVA

Ingrediënten:

  • 2 perzikken (in schijfjes)
  • 1 sinaasappel (in dunne schijfjes)
  • 1 handje aardbeien, frambozen of druiven (gehalveerd)
  • 500 ml verse geperst grapefruit- of sinaansappelsap
  • 3 stokjes kaneel
  • takjes verse munt
  • 1 fles Gran Barón Brut
  • 125 ml brandy
  • ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Doe al het fruit in één grote glazen kan, voeg de kaneelstokjes en 2 takjes munt toe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit ongeveer 1 uur goed koud worden.
  2. Roer de brandy erdoor en voeg de cava toe aan het geheel.
  3. Verwijder de kaneelstokjes.
  4. Garneer de sangria met takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes.
  5. Serveertip: serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.

 

2/

03.mojitoreal

3. MOJITO REAL

Ingrediënten:

  • 10 muntblaadjes
  • ½ limoen
  • 1 tl rietsuiker
  • 4,5 cl bruine rum
  • 2 cl vloeibare suiker
  • 4 cl bruiswater
  • 1 fles Gran Barón Brut
  • gepileerd ijs

Bereidingswijze:

  1. Doe de muntblaadjes samen met de rietsuiker in het glas
  2. kras de suiker lichtjes in de blaadjes met behulp van een muddler
  3. Giet de rum, de vloeibare suiker, het water en het sap van de limoen erbij
  4. Vul het glas op met gepileerd ijs
  5. Roer alles goed om en top af met gekoelde champagne.
  6. Werk af met een takje munt en serveer met een rietje.

(stagiaire Lien De Vriendt)