Kerstmis: 3 feestelijke cocktails met gin

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Anne Poelmans
Kerstmis: 3 feestelijke cocktails met gin

[caption id="attachment_60188" align="aligncenter" width="683"]Bulldog Gin-Anshuman Vohra-foto IV Bulldog Gin is het geesteskindje van de in New York wonende, maar in Indië geboren Anshuman Vohra (36). Anshuman waakt als een bulldog over de kwaliteit van zijn gin en trekt als een geboren ambassadeur de wereld rond om zijn verhaal te vertellen.[/caption]

Mijn all time favourite cocktail is de Moscow Mule. Een heerlijk cocktail waar zoet, zuur en bitter perfect versmelten in een niet te versmaden aperitiefdrankje. Net zoals er de vergeten groenten zijn, zijn er ook de vergeten smaken. Zo is 'ginger beer' de meest overheersende smaak bij een Moscow Mule. Een tikje ruw en het prikt vooral in de mond. Santé!

MOSCOW MULE GOES LONDON

Gebruik een tumbler glas ( =laag whisky glas met een inhoud 40 cl) en vul dit met crushed ijs.
Schenk 3cl Bulldog Gin uit in het glas.
Voeg 2 cl vers limoensap, 2 cl gember likeur, 2 cl Frangelico (Italiaanse likeur op basis van hazelnoten) en 1 cl suikersiroop toe.
Vul het glas verder op met Thomas Henry Ginger Beer en roer rustig door de cocktail.
Garneer met witte chocolade schilfers, een kaneelstokje & een takje verse munt.

Bulldog Gin - London Mule

FIZZY BULLDOG

Doe 2 cl vers limoensap, 6 cl Bulldog Gin, 2 cl suiker siroop, 2 druppels angostura bitters en 3 cl eiwit in een shaker. Vul de shaker verder op met ijs.
Vul een tumbler glas met ijsblokjes.
Shake de ingrediënten 12 seconden en zeef ze uit in het glas. Vul verder op met een scheutje Thomas Henry Soda Water. Garneer met een citroen zeste en een schijfje drakenvrucht. Bulldog Gin-Fizzy Bulldog-foto 2 (2)

THE HENRY

Vul een groot wijnglas (copa glas met inhoud 70 cl) met crushed ijs.
Schenk 5cl Bulldog Gin uit in het glas.
Voeg 3 cl Cinzano Bianco toe (witte vermout).
Giet 3/4 Thomas Henry Elderflower Premium Tonic heel rustig in het glas (zo behoud je het bruisende effect).
Garneer met een takje verse munt dat je even ‘smashed’ om al de aroma’s in de bladeren los te maken (leg het op je ene hand & sla erop met je andere hand).

Bulldog Gin-Bulldog 'The Henry'-foto 2