Agendatip: Goeste, een culinair festival in Knokke-Heist

Geüpdatet op 21 september 2023 door ELLE Partner
Agendatip: Goeste, een culinair festival in Knokke-Heist

Onze favoriete kustgemeente barst niet alleen van de bruisende strandbars maar huist ook heel wat culinaire hotspots. Om die adresjes op de kaart te zetten organiseren ELLE Eten en de gemeente Knokke-Heist voor de vierde keer op rij de culinaire belevingsweek ‘Goeste’.

Tijdens ‘Goeste’ (her)ontdek je het culinaire aanbod van Knokke-Heist, van snackbar tot sterrenrestaurant. Tussen 2 en 12 november kan je bij de deelnemende restaurants smullen van het beste wat de streek te bieden heeft. Bij elk adresje mag je naast een speciaal belevingsmenu - enkel te proeven tijdens Goeste - leuke extra’s verwachten.

Klinkt genieten van een glaasje bubbels bij fantastische livemuziek of een persoonlijk kennismaking met de chef tijdens een exclusief kijkje achter de schermen je goed in de oren? Noteer de culinaire week dan met stip in je agenda en plan een culinair uitje naar de mooiste badstad van de Belgische kust. 

Deelnemende adresjes

Wegens groot succes vorig jaar: je kan in het kader van Goeste deelnemen aan gastronomische gidsbeurten, georganiseerd met als eindstop een belevingsmenu in een van de deelnemende restaurants. Ontdek hieronder een greep uit het programma:

Il Trionfo

Bij ‘Il Trionfo’ triomfeert de typische Italiaanse gulheid. Ook ‘la famiglia’ staat er centraal want achter het fornuis staan moeder en zoon terwijl vader en schoondochter de zaal voor hun rekening nemen. Op de kaart vind je Italiaanse klassiekers als vitello tonnato, tagliolini al tartufo, spaghetti vongole, ossobuco en meer.
Adres: Paul Parmentierlaan 203

Lebeau 19

Lebeau 19 huist in het gelijknamige hotel in Het Zoute op een boogscheut van de Royal Golf Club. Typisch Belgische gerechten als garnaalkroketten, zeetong en vol-au-vent smaken er voortreffelijk maar ook de wijnkaart moet niet onderdoen. En als je een glaasje te veel hebt gedronken, blijf je toch gewoon lekker in het hotel overnachten?
Adres: Zoutelaan 175

Côte Belge

Gelegen aan de Vaardijk ligt de sfeervolle bar-bistro Côte Belge. Op de kaart staan - hoe kan het ook anders - typische Belgische klassiekers als huisgemaakte garnaalkroketten, vol-au-vent en dame blanche. Verrassend zijn de originele cocktails zoals Kyiv Mule, Sailor’s Spice en Lazy Red Cheeks.
Adres: Sasstraat 53

Pavillon Terre-Mer

In het historische Pavillon du Zoute ligt het restaurant Pavillon Terre-Mer genesteld. Verwacht je aan een klassieke keuken met gerechten als garnaalkroketten, kalfszwezeriken en zeetong. Vers en lekker bereid, volgens de regels van de kust.
Adres: Bronlaan 4


En dat is lang niet alles…

Benieuwd naar de volledige lijst van deelnemende adresjes? Ontdek het programma op mykh.be/goeste of haal de ‘Goeste’-brochure af bij het Toerismekantoor van Knokke-Heist. 

Dit artikel werd opgemaakt in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.
mykh.be

Lees ook :
Trendy en betaalbare adressen in Milaan waar het ELLE-modeteam eet
Etam Connects on Tour: praat mee over lingerie (en niet alleen)
Maritozzi zoals in rome met bloem voor koekebrood van soubry