Trendy en betaalbare adressen in Milaan waar het ELLE-modeteam eet

Gepubliceerd op 22 februari 2024 door ELLE België
Trendy en betaalbare adressen in Milaan waar het ELLE-modeteam eet Imaxtree

Wanneer het ELLE team naar Milan Fashion Week trekt, spot je hen gegarandeerd in één van deze trendy adressen in Milaan. Alle betaalbare restaurants en leuke bars voor een very necessary espresso, pizza en limoncello.

Want Italië, dat is het land van de heerlijke Pasta Puttanesca, de Ossobuco om vingers bij af te likken en de werkelijk hemelse 'Sole a la Grilla'. Je moet in Milaan al brute pech hebben om een restaurant binnen te stappen dat qua keuken tegenvalt. Maar je weet maar nooit.

Op de volgende - zeer betaalbare - hotspots zit je alvast safe, want getest en goedgekeurd door ons modeteam.

Trattoria La Fattoria

Sinds jaar en dag logeert de Belgische modepers in Hotel Sempione, vlakbij de Giardini Pubblici. Op zich geen topplek, maar wel met een familiale sfeer en perfect gelegen. Op wandelafstand ligt La Fattoria, of zoals wij het noemen, 'de broertjes', naar de schattige jonge broers die in de zaak staan. Bovendien is de Solo a la Grilla er overheerlijk, al gaat een Penne all'Arrabiata er na een vermoeiende dag ook makkelijk in. Net als een fles Dolcetto d'Alba. Enige tijd geleden werd het interieur gemoderniseerd en dat is - zoals vaak - nogal jammer. Maar de glimlach van de broertjes maakt alles goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Fattoria (@trattorialafattoria)

Adres: Via Fara Gustavo 1

Paper Moon

In het hart van het modecentrum ligt de allereerste vestiging van Paper Moon, dat intussen ook restaurants in Istanbul, Manila, Doha, Hong Kong en Beirut opende. Hier vind je het iets hippere modevolk en tijdens de modeweek kan het ook best druk zijn. Toch is het een ideaal adres voor een snelle lunch. Op de kaart vooral klassieke gerechten, een pasta is hier sowieso een uitstekende keuze, zoals de Pappardelle Paper Moon, met gerookt spek, tomaat en 'cream sauce'. Ook de pizzakaart is indrukwekkend en carnivoren kunnen we zeker de Robespierre-steak met rozemarijn en peper aanraden.

Adres: Via Bagutta 12

Il salumaio di Montenapoleone

De naam verraadt het al, dit restaurant ligt vlakbij de bekendste high fashion winkelstraat van Milaan, de Via Montenapoleone. Milaan, en Italië in het algemeen, telt enorm veel verborgen palazzo's, imposante familiepaleizen met binnenplein. Il Salumaio is in zo'n prachtpand gevestigd en is intussen een legende in de modestad. Je moet er eigenlijk bij mooi weer naartoe, want dineren op die binnenplaats is een ervaring op zich en bovendien erg romantisch. Ben je net als ons compleet hopeloos na het bekijken van de menukaart, laat je dan door de vriendelijke obers adviseren. Tip: bestel verschillende gerechtjes om met je tafelgenoot/-genoten te delen. En geniet vooral van de setting. Dit is Milaan ten top.

Adres: Via Santo Spirito 10.

Rosy e Gabriele

Klassieker en Italiaanser dan Rosy e Gabriele vind je ze niet. Denk tafelkleedjes in roze/witte ruitjes, een grote, open pizza-oven én charmante obers. Dit was lange tijd onze eerste lunchafspraak in Milaan, omdat Gucci in het hoofdkwartier om de hoek defileerde. Dat is sinds Allesandro Michele's aantreden niet meer het geval, maar toch proberen we er elk seizoen snel een Pasta Puttanesca of Pizza Napoletana te gaan eten. Je vindt er altijd lange tafels met Italiaanse families, heerlijk om naar te kijken en te raden hoe de familie ineen zit. Oh ja, bestel zeker de Burrata, die is nergens lopender en lekkerder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Nom Blog (@thenomblog)

Adres: Via Giuseppe Sirtori 26.

Bovenop La Rinascente

Het restaurant op het dak van dit bekend warenhuis is een toeristische trekpleister, maar daarom niet per se te mijden. Je eet buiten (of binnen, maar dat is minder aantrekkelijk) met zicht op het witte, marmeren dak van de Duomo. Dat dak kan je bezoeken, maar eigenlijk heb je vanop La Rinascente een beter zicht. En dat terwijl je met de zon op je gezicht een gezonde Insalata Caprese eet en van je Vino Bianco nipt. La vita è bella!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rinascente (@rinascente)

Adres: Via Washington.

Osteria del Treno

Net als La Fattoria ligt ook dit restaurant vlakbij ons hotel én dus ook bij het centraal station. De Osteria del Treno is in een voormalige spoorwegkantine gevestigd en de zwart-witfoto's herinneren daaraan. Het restaurant is enorm, vooral de grote ruimte achteraan, maar is gezellig en familiaal. Ook hier kan je terecht voor alle klassiekers uit de Italiaanse keuken. O-ver-heer-lijk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Osteria del Treno (@osteriadeltreno)

Adres: Via San Gregorio 46.

10 Corso Como

Modeliefhebbers hoeven geen uitleg bij dit adres, 10 Corso Como is namelijk dé modereferentie in Milaan. In de multibrand vind je een origineel aanbod mode-, beauty- en accessoiremerken, alsook een geweldige bookshop op de eerste verdieping. En dus ook een trendy restaurant met moderne Italiaanse keuken én een bar met uitgebreide cocktailkaart. Probeer als het weer het toelaat een plaatsje in de tuin te reserveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 10 Corso Como (@10corsocomo)

Adres: 10 Corso Como

LEES OOK: 8 designer restaurants voor een stijlvol diner of high tea