Maritozzi zoals in rome met bloem voor koekebrood van soubry

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 door ELLE Partner Foto’s: Alice Pagès
Maritozzi zoals in rome met bloem voor koekebrood van soubry

Maritozzi zijn een lekkernij uit Rome. Deze lichte en luchtige brioches gevuld met slagroom en vers fruit doen ons instant watertanden! Een luchtig gebakje om lekker fris van te genieten bij het ontbijt of de thee. Een simpel genot dat je maar moeilijk kan weerstaan.

INGREDIËNTEN (6 BRIOCHES)

Bereidingstijd: 30 minuten - Rijstijd: 1 uur 30 minuten - Kooktijd: 15 minuten

Brioches

 • 400 g mix voor koekebrood Soubry
 • 20 g verse bakkersgist
 • 180 ml lauwe plantaardige melk
 • 50 g poedersuiker
 • 3 g zout
 • 1 el oranjebloesem
 • 50 ml olijfolie
 • de zeste van een halve sinaasappel

Siroop

 • 100 ml water
 • 75 g poedersuiker

Garnituur

 • slagroom
 • verse rode vruchten (frambozen, aardbeien, braambessen …)

BEREIDING

 1. Giet een beetje lauwe melk (27-28 °C) in een kopje. Verkruimel de gist erin en roer met een houten lepel om de gist volledig op te lossen.
 2. Meng in de kom van een keukenrobot of in een grote slakom de mix voor koekebrood, de suiker en het zout.
 3. Voeg geleidelijk het melk-gistmengsel, de rest van de melk en de oranjebloesem toe. Kneed in een keukenrobot met behulp van het haakhulpstuk of meng met een houten spatel gedurende 5 minuten.
 4. Wanneer er zich een deeg begint te vormen, voeg je de olijfolie en sinaasappelzeste toe. Blijf minstens 5 tot 10 minuten kneden, in de keukenrobot of met de hand op een met bloem bestoven werkvlak, tot je een glad, elastisch deeg hebt.
 5. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een schone doek en laat ongeveer 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het deeg verdubbeld is in omvang.
 6. Wanneer het deeg gerezen is, leg het dan op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit waarbij je het twee keer samenvouwt. Vorm van het deeg een bal en snij het in 6 identieke stukken van elk ongeveer 120 g. Rol elk stuk deeg tot een bal zonder het deeg te hard te bewerken en rol het vervolgens lichtjes uit.
 7. Leg de deegballen op een beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen zodat ze elkaar niet raken tijdens het rijzen. Dek af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.
 8. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zodra hij warm is, plaats je de maritozzi ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze bol staan en goud kleuren aan de bovenkant.
 9. Bereid ondertussen de siroop. Meng het water en de suiker in een kleine steelpan, en verwarm op een laag vuur om de suiker op te lossen en een stroperige textuur te verkrijgen.
 10. Haal de maritozzi uit de oven zodra ze gaar zijn en bestrijk ze onmiddellijk met de siroop, zonder ze te pletten zodat ze niet invallen. Laat een twintigtal minuten afkoelen.
 11. Maak met een scherp mes een inkeping in de maritozzi over de lengte zonder ze helemaal door te snijden. Vul de maritozzi met slagroom en strijk het oppervlak glad met de achterkant van een lepel. Versier met enkele rode vruchten of stukjes vers fruit. Geniet ervan!

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Soubry.
soubry.be

LEES OOK:
Mediterrane burgers met Soubry Mix voor 6-granenbrood
Europese Rosé met BOB-label: kwaliteitsvol, divers en duurzaam
De virale snack & glow plate is het ideale tussendoortje en dit is waarom