De virale snack & glow plate is het ideale tussendoortje en dit is waarom

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
De virale snack & glow plate is het ideale tussendoortje en dit is waarom Unsplash

'Snack & glow plate', misschien doet deze term ergens een belletje rinkelen, misschien ook helemaal niet. In elk geval leggen we je met alle plezier uit wat deze nieuwe manier van snacken inhoudt en waarom het internet er zo wild van is.

Wat is een snack & glow plate?

De bedoeling van een snack & glow plate is om snacken leuk en gezond tegelijk te maken. Het gaat als volgt: neem een klein bord en verdeel het in 3 secties: proteïn, fresh en treat, ofwel proteïne, vers en lekkernij. Nu kies je uit elke categorie een snack en die leg je op je bord. Zo kan je als proteïne kiezen voor een hardgekookt ei of nootjes. De categorie 'vers' is bedoeld voor groenten en fruit. Tot slot mag je nog iets lekkers kiezen zoals chocolade of een snoepje. Het resultaat is een gevarieerde snack die je honger voor een tijdje stilt.

Waar is het goed voor?

TikTok is volledig in de ban van deze nieuwe manier van snacken en dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Wanneer je je tussendoortje volgens dit principe onderverdeelt krijg je je vitaminen en proteïnen binnen op een manier die makkelijk is vol te houden doordat je elke keer iets mag kiezen wat je lekker vindt, ongeacht of het gezond is. Daarnaast zijn proteïnen vullend waardoor je voor een hele tijd geen honger meer hebt en dus ook niet in de verleiding komt om naar ongezonde snacks te grijpen. Wij zijn fan!

@glowupwith_becca High Protein Afternoon Snack and Glow #snackandglow #highprotein #glowupwithbecca #snackandglowplate ♬ original sound - Glow up with Becca ☀️

@fruition_nutrition @Becca inspired this SNACK AND GLOW plate! Such a yummy and healthy mix #fyp #snack #glowup #foryou #viral ♬ Sopa de Caracol (Re-Master 2022) - Pilo Tejeda