Waarom is vitamine C zo belangrijk voor ons lichaam?

Gepubliceerd op 6 februari 2023 door ELLE Partner Foto’s: Unsplash - Noah Buscher
Waarom is vitamine C zo belangrijk voor ons lichaam? ©Unsplash

Voedingssupplementen worden steeds populairder, maar door het enorme aanbod in de schappen van de apotheek, parafarmacie en andere gezondheidswinkels zien we door de bomen vaak het bos niet meer. Wil je blakend van gezondheid de winter door? Let op uw vitamine C-gehalte, die helpt immers om de normale werking van ons immuunsysteem in stand te houden.(1)

Vitamine C – of ascorbinezuur – is van nature aanwezig in ons lichaam. Omdat ons organisme de vitamine C niet kan opslaan, heeft het dus dagelijks een nieuwe dosis nodig.

Veel voedingsmiddelen bevatten vitamine C, het ene al wat meer dan het andere. Denk maar aan de guave, papaja, rode of groene paprika, sinaasappel, kiwi, mango, broccoli... Het nemen van een vitaminesupplement kan helpen om vitamine C in de juiste hoeveelheid op te nemen.

Welke functie heeft vitamine C?

Vitamine C is een van de bekendste vitamines. We horen er zoveel over praten omdat ze zo belangrijk is. Ze draagt immers bij aan de normale werking van ons immuunsysteem en ze ondersteunt onze natuurlijke weerstand.(1) Dat komt doordat ze de witte bloedcellen beweeglijker maakt die ons tegen bacteriën en virussen verdedigen.

Vanaf het begin van het schooljaar tot het einde van de winter worden we regelmatig geteisterd door verkoudheden en keelpijn. Dat komt door de kortere en koudere dagen. Die kunnen immers ons immuunsysteem verzwakken en zo een negatief effect hebben op onze gezondheid.

Een tekort aan vitamine C leidt tot vermoeidheid, verminderde stressbestendigheid, gebrek aan eetlust en het risico om makkelijker ziek te worden. Om de wintermaanden in topvorm door te komen, denk aan vitamine C.(2)(3) Het is een echte steun voor de dagelijkse immuniteit in afwachting van mooiere dagen.

Bovendien heeft vitamine C nog een kleine bonus voor ons uiterlijk in petto. Ze bevat namelijk antioxidanten die de vrije radicalen neutraliseren en de cellen en huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering.(4)(5) Je ziet het: allemaal goede redenen om vitamine C in te nemen!

Vitamine C Will Boost: het voedingssupplement met verlengde afgifte

Vitamine C Will boost - 60 tabletten
Vitamine C Will boost - 60 tabletten

Het voedingssupplement Vitamine C Will Boost bevat een hoge dosis vitamine C (1000 mg per tablet) en is geschikt voor het hele gezin, dus ook voor zwangere vrouwen en tieners vanaf twaalf jaar. Dankzij de doeltreffende verlengde afgifte wordt de vitamine C geleidelijk vrijgegeven, waardoor het lichaam de vitamine urenlang optimaal en onafgebroken kan opnemen. Eén tablet per dag is voldoende om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren!

Vitamine C Will Boost wordt geproduceerd in België door Will-Pharma. Dit Belgische farmaceutisch familiebedrijf kan bogen op een jarenlange ervaring in de ontwikkeling en verkoop van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, cosmetica en voedingssupplementen. Het is verkrijgbaar in alle apotheken en onlineapotheken in België.

(1) Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
(2) Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
(3) Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
(4) Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
(5) Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, van het tandvlees, van de huid, van de tanden.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Vitamine C Will Boost.
www.vitaminecwillboost.be

Lees ook:

Waarom goed voor je darmen zorgen zo belangrijk is

Met deze tips slaap jij de hele winter lang als een roos

Met deze 14 producten voorkom je gebarsten lippen tijdens koudere dagen