Met deze tips slaap jij de hele winter lang als een roos

Gepubliceerd op 18 januari 2023 door ELLE Partner
Met deze tips slaap jij de hele winter lang als een roos

Na een fijne maar vermoeiende feestperiode is het nu tijd om de batterijen weer op te laden. En dat begint bij een goede nachtrust. Wij gingen te rade bij Theresa Schnorbach, slaapexperte bij Emma. Zij verklapt een aantal handige tips voor een zorgeloze nachtrust én heeft bovendien een fijne korting voor ELLE-lezeressen in petto.

Slaapspecialist Emma behoeft geen introductie meer. De matrassen van het merk werden immers reeds talloze keren uitgeroepen tot de beste van de klas door verscheidene consumentenverenigingen. Niemand beter dus om advies te geven over de ideale nachtrust:

  • Zet de verwarming in je slaapkamer niet te hoog

“Een kamertemperatuur van ongeveer 18°C is ideaal voor een goede nachtrust”, oppert Theresa. “Open de ramen van je slaapkamer vlak voor je gaat slapen even en wanneer je wakker wordt om de frisse lucht binnen te laten, zelfs wanneer het erg koud is.”

  • Ga strategisch om met licht

Verder raadt Theresa aan om in de slaapkamer fel licht en elektronische apparaten te vermijden. “Blootstelling aan licht voorkomt dat je hersenen melatonine afgeven, waardoor je moeilijker in slaap kan vallen.” Maak van je slaapkamer in 2023 dus een no phone-zone.

  • Luister naar je lichaam

“Soms neemt het leven de bovenhand en kan je slaaphygiëne op de achtergrond raken. Compenseer verloren slaap met een vroege nachtrust, door lekker uit te slapen of met een dutje van 30 minuten tussen 12 en 16u om een slaapschuld te vermijden”, aldus Theresa.”

  • Do you

“Doe vooral wat voor jou werkt”, raadt Theresa aan. “Vermoeidheid hoeft niet de enige reden te zijn waardoor je ‘s ochtends niet uit bed geraakt. Dat kan ook liggen aan andere factoren zoals de psychologische tol van de overgang naar een nieuwe dag. Neem daarom de tijd om te bedenken wat jou motiveert en wat je grootste obstakels zijn om uit bed te geraken. Is het de verandering in temperatuur? Probeer dan de verwarming in je keuken of badkamer in te stellen zodat die de ruimte verwarmt wanneer het tijd is voor jou om op te staan. Kijk je er tegenop om je klaar te maken, probeer dan de avond tevoren je eten en kleren voor te bereiden zodat je ‘s ochtends vroeg niet al te veel beslissingen hoeft te maken.”

  • Het juiste bed en de perfecte matras

Tenslotte zijn een bed en een matras met een hoge slaapkwaliteit een absolute must. Als deze ook nog eens aanpasbaar zijn aan je eigen voorkeur qua slaap en stijl, zoals de slaapproducten van Emma, is dat extra mooi meegenomen. En we hebben bovendien goed nieuws, want bij Emma lopen nu zéér interessante winterkortingen!

  • Een boxspring: de crème de la crème

Wil je investeren in een top bed en matrascombinatie die daarenboven lang meegaat? Overweeg dan een boxspring. Dergelijk bed is niet alleen stijlvol maar ook ergonomisch. Emma biedt een assortiment van vier verschillende boxspringbedden die aan ieders wensen voldoen én die je nu met een mooie korting in huis haalt:

  • De betaalbare boxspring is beschikbaar in 6 verschillende kleuren, gemakkelijk te monteren en te onderhouden dankzij de afneembare hoezen. Je bestelt hem nu aan 45% korting.
  • De boxspring met opbergruimte verbergt maar liefst 640 liter opbergruimte in de bedbodem en beschikt over dynamische drukverlaging. Je shopt deze nu aan 55% korting.
  • De bekroonde boxspring ‘Royal’. Dit hotelkamerwaardig bed komt inclusief de meest bekroonde pocketveringmatras van Europa én wordt gemaakt in België. Je haalt hem nu aan 55% korting in huis.
  • Het luxe boxspring bed ‘Signature’. Deze premium boxspring met modieus design is verkrijgbaar in meer dan 10 stijlen. Je slaat nu je slag aan 55% korting.

Daarenboven geldt er speciaal voor ELLE-lezeressen een extra kortingscode. Gebruik de code WinterSleep bij het afrekenen voor 5% bijkomende korting. Slaapwel!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Emma.

emma-matras.be

Lees ook :

Catwalk inspiratie: 10 trendkleuren voor 2023
Jouw ultieme droomvakantie aan de mediterrane kust bij Ikos Resorts
Vier Dry January met VINTENSE 0% ALC