Tour d’Azur: de beste adressen van Marseille

Gepubliceerd op 3 september 2023 door Sam Vandenbosch
Tour d’Azur: de beste adressen van Marseille Bron: Unsplash

Marseille is de ideale uitvalsbasis om de Côte d'Azur te verkennen. Wij trokken naar de vakantiestad en ontdekten er de beste adressen en wijkjes.

Café de l’Abbaye

Een aperitiefje nemen wij graag bij 'Café de l'Abbaye', dé hotspot tijdens golden hour. Vanboven op een heuvel, in de gloed van de laatste zon, drink je hier een Spritz onder hun kleurige 'Ricard'-parasols. Ook buurman 'Le Repaire' voorziet je van een heerlijk uitzicht over de stad, in diezelfde ontspannen sfeer.

L’écaillerie

Erna schuiven wij graag aan bij L'écaillerie, de plek bij uitstek als je fan bent van schelpdieren. Hier bestel je het liefst een zeeschotel rijk gevuld met gamba's, oesters, venusschelpen en zelfs wulken. Met een glaasje wijn van de streek erbij, uiteraard! When in France...

Vallon des Auffes

In dit kleinere haventje is het fijn vertoeven. 's Avonds vind je er heel wat eetgelegenheden, terwijl je geniet van bandjes en live-muziek. Meezingers zoals Axelle Red en Vanessa Paradis passeren de revue en je kan hier zelfs een dansje placeren.

Bistrot Plage

Deze fotogenieke strandbar tussen de rotsen valt meteen op door zijn knaloranje ligstoelen. Via een trapje duik je zo het water in en je kan er de hele dag cocktails sippen vanop je zonnebedje. Oh, la vie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistrot Plage (@bistrotplage)

Endoume

Zoek je een rustig, gezellig buurtje in Marseille? Dan is Endoume zeker iets voor jou. Het kleine wijkje telt slechts twee cafétjes, een fromagerie, een bakker, een fruitwinkeltje, een lokale wijnhandel en een slager - en net dat is waarom we het hier zo naar onze zin hebben. Marseille kent over het algemeen heel wat criminaliteit, maar in deze buurt voel je je meteen veilig en op je gemak. Bovendien ligt het op wandelafstand van enkele mooie strandjes op de populaire Corniche Kennedy kustweg.

Les Goudes & de Callanques

Nog zo'n charmant wijkje is Les Goudes, een rustig vissersdorpje aan de voet van les Callanques. Dit indrukwekkende gebergte strekt zich uit tussen Marseille en Cassis en omvat helderblauw water, steile rotswanden en ongerepte stranden. Dat maakt de plek erg geliefd onder avonturiers, die de idyllische baaitjes via een stevige hike willen ontdekken. Wees wel goed voorbereid en neem voldoende water mee, want je raakt al snel de weg kwijt in het gebergte. Onze favoriete strandjes zijn Callanque d’En Vau, Sormiou en Marseilleveyre. Het stadje Les Goudes zelf is maar een zakdoek groot, maar biedt toch enkele bijzondere hotspots die we graag met je willen delen:

Gelateria des Goudes

Eén daarvan is de 'gelateria', waar je steeds een gezellige drukte aantreft inclusief smakelijk hoorntje in de hand. Met een ruim assortiment aan smaken (tip: proef zeker de citroensorbet met basilicum!) biedt dit zaakje de ideale verfrissing na een dagje strandhangen of - gebaseerd op waargebeurde feiten - enkele uren verdwalen in de bergen.

Le Cabanon de Paulette

Bij deze lokale hotspot reserveer je best op tijd, want 'Le Cabanon de Paulette' zit steeds bomvol. De zaak ligt pal op een klein strandje, waardoor het er de beste plek is om de zonsondergang mee te pikken. Wij bestelden er mossels à la Paulette, met een heerlijk sausje over, en een portie gambas à la plancha. Om duimen en vingers (letterlijk) bij af te likken. 's Avonds breekt er vaak een feestje los, op heerlijke deuntjes van Abba, Fleetwood Mac - en ja hoor, zelfs Kate Ryan.

Tuba Club

Restaurant, bar én hotel 'Tuba', het Franse woord voor snorkelen, zouden we zo ook op een hippe plek als Ibiza verwachten. Genesteld in een van de rotsen van Marseille, vormt Tuba Club een toevluchtsoord voor sea-lovers, levensgenieters, en liefhebbers van een sterke creative direction. Het bohémien-chic interieur werd hier tot in de puntjes verzorgd en ademt - alleen al als je hun Instagram bekijkt - een ontzettende holiday vibe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TUBA (@tuba.club)