Zot van Antwerpse vis: De 10 lekkerste visrestaurants in Antwerpen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Zot van Antwerpse vis: De 10 lekkerste visrestaurants in Antwerpen © Unsplash

Verzot op vis? Dan is Antwerpen the place to be. Naast interessante musea, prachtige historische gebouwen en leuke winkels, heeft de stad ook heel wat visrestaurants. De meeste van die restaurants hebben een uniek concept of een unieke locatie. En allemaal toveren ze de lekkerste smaken van de zee op je bord. Wij sommen onze tien favorieten op.

1. Marineau

Marineau is een vernieuwend visconcept in Antwerpen. Het restaurants biedt de meeste recente foodtrends aan. Zo kan je bij Marineau terecht voor dry-aged vis en crab boil, een food sharing concept. Geen tijd voor een uitgebreid diner? Dan is de bar boven het restaurant ideaal voor jou. De bar serveert gedurfde cocktails op basis van seafood gecombineerd met surf 'n turf bites. Vis is dus allesbehalve saai in Marineau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

Waar? Vlaamsekaai 76, 2000 Antwerpen

marineau.be

2. Fiskebar

Fiskebar streeft naar verse, pure en vooral duurzame smaken. Het ecologisch visrestaurant zet alleen Europese vis en schaaldieren op het menu gecombineerd met lokale en seizoensgeboden biogroentjes. Ook de wijn is ecologisch approved. Naast een restaurant is er ook een rock & roll vissersbar, Fiskeskur. In de bar kan je genieten van gegrild seafood en lekkere drankjes, terwijl je uitkijkt over de Schelde. Het kroonjuweel van de bar? Een groot open vuur. Rock & roll is dus zeker niet overdreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fiskebar (@fiskebar)

Waar? Marnixplaats 11, 2000 Antwerpen

fiskebar.be

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door fiskeskur (@fiskeskur)

Waar? Kattendijkdok-Oostkaai 20b, 2000 Antwerpen

fiskekur.be

3. Franq

Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering. Dat is het motto van restaurant FRANQ. Het menu bevat heel wat visgerechten uit de Frans-Belgische keuken, aangevuld met internationale accenten. FRANQ streeft naar duurzame gerechten en is daarom al zes jaar op rij ambassadeur van World Ocean Day. Bovendien heeft het restaurant een Michelin ster. Genot verzekerd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant FRANQ (@franq_restaurant)

Waar? Kipdorp 10-12, 2000 Antwerpen

hotelfranq.com

4. Fish a’Gogo

De uitbaters van Fish a'Gogo zijn zelf vissers en kennen dus alles van de zee. Ze beloven dan ook enkel verse, duurzame en vooral lekkere visgerechten. Fish a'Gogo serveert simpele gerechten die je op het terras of boven de keuken kan opeten. Daarnaast bieden ze ook take-away en catering (in een oude boot) aan. De kleine zaak ademt de zee uit en is een ideale stop voor elke visliefhebber.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fish a gogo (@fishagogo_antwerp)

Waar? Handschoenmarkt 1, 2000 Antwerpen

fishagogo.be

5. Vis van A

Een unieke viservaring kan je beleven in Vis van A. Sterrenchef Bart De Pooter laat je proeven van verse en lokale visgerechten uit de Noordzee en daarbuiten. Naast een prachtig ingericht restaurant, heeft Vis van A ook een bar en een verwarmd terras. Daar kan je genieten van lekkere drankjes en fishfood to share. Krijg je niet genoeg van Vis van A? Dan kan je terecht op de vismarkt, waar je take-away gerechten of verse producten kan kopen. Het restaurant is door zijn verschillende facetten zeker een bezoek waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vis van A (@vis_van_a)

Waar? Rijnkaai 100, 2000 Antwerpen

vis-van-a.be

6. Zagreb

Mediterraanse visgerechten? Yes please! Zagreb plaatst de Kroatische keuken centraal. De recepten zijn altijd geïnspireerd door traditionele Kroatische gerechten. Vis op de houtskoolgrill is de specialiteit. Zagreb wordt uitgebaat door vader en zoon Mate en Vincent Banić. Een en al huiselijke gezelligheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Zagreb (@restaurant_zagreb)

Waar? Londenstraat 6, 2000 Antwerpen

restaurantzagreb.be

7. Dôme sur Mer

Dôme sur Mer is een modern visrestaurant waar alle gerechten à la minute worden bereid. Ze streven naar simpele recepten met verse en buitengewone, maar vooral duurzame ingrediënten. Oesters als hoofdgerecht? Geen probleem. Het restaurant maakt geen onderscheid tussen voor-en hoofdgerechten. Dôme sur Mer is terecht trots op zijn terras en wil zijn klanten er optimaal van laten genieten. Perfect voor een zomers diner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dome Sur Mer (@dome_sur_mer)

Waar? Arendstraat 1, 2000 Antwerpen

domesurmer.be

8. Bistro B23

Ondanks wat de naam doet vermoeden is Bistro B23 zeker geen eenvoudige bistro. Het restaurant biedt culinaire fine dining aan. Sterrenchef John Weijers brengt herkenbare smaken met een twist op je bord. Van oesters met truffel tot coquilles afgewerkt met Belgische kaviaar. Genieten van heerlijke visgerechten in een gezellig interieur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistro B23 (@bistro_b23)

Waar? Brouwersvliet 23, 2000 Antwerpen

bistro-b23.be

9. Pont Neuf

Pont Neuf is een gezellig visrestaurant op het Eilandje. De seizoensgebonden menukaart bevat heerlijke en dagverse gerechten. Ervaren chef Tommy Bocklandt streeft naar een pure keuken en serveert culinaire gerechten op een straight forward manier. De even ervaren Dominique Leroy zorgt voor een persoonlijke aanpak in de zaal. De ideale locatie voor een gezellig avondje.

Waar? Verbindingsdok Oostkaai 9, 2000 Antwerpen

pont-neuf.be

10. Bar Bulot

Bar Bulot is gestart als zomerse pop-up van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Door het grote succes werd het een permanente bar en sinds 2021 is er ook een vestiging in Antwerpen. Aanvankelijk bestond de kaart enkel uit gerecht uit de Franse keuken op basis van vis of schaaldieren. Vandaag bevat de kaart ook vleesgerechten, maar je kan in Bar Bulot nog steeds genieten van overheerlijke visgerechten. In de zomer kan je bovendien van al dat lekkers smullen vanop het terras. Een must voor je restaurantbucketlist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Bulot (@bar_bulot_restaurant)

Waar? Lange Gasthuisstraat 41, 2000 Antwerpen

barbulot.be