8 verborgen tuinen in Brussel om (van de zon) te genieten

Geüpdatet op 31 mei 2023 door Laurence Donis en Camille Vernin en ELLE België
8 verborgen tuinen in Brussel om (van de zon) te genieten© D.R.

Wat als je van het mooie weer kon genieten in de mooiste verborgen tuinen van Brussel? Om ervoor te zorgen dat je niet moet uitrusten op de rand van het voetpad, vind je hier groene, afgelegen plekjes, weg van de drukte en het lawaai.

1. 52 and the secret garden

Dit is het soort geheim adresje dat je liever voor jezelf wilt houden, maar toch deelt omdat je aardig bent. Op zonnige (en andere) dagen brengt de deur van dit restaurant je naar een andere wereld. In de magische tuin omringd met houten banken kun je iets eten en drinken aan mooie, kleurrijke tafels. Alessio's keuken geeft je het gevoel in Italië te zijn. Je wilt dan ook de hele menukaart proberen: van spaghetti al limone en gebakken artisjokken tot gegrilde octopus en zelfgemaakte bruschetta. Deze tuin is la dolce vita in zijn puurste vorm.

Waar? Vleurgatsesteenweg 52, 1050 Elsene

52andthesecretgarden.be

2. Le Louise Hotel

Deze tuin ligt verborgen achter de Louizalaan, waardoor we het bestaan ervan niet eens kenden. Maar nu we hem ontdekt hebben willen we er niet meer weg. Dit eiland van groen in het hart van het stadscentrum bestaat al een tijdje, maar is in mei 2022 heringericht. In de tuin staan outdoor lounges en tafels waar je in alle privacy kunt genieten van een drankje in de zon.

Waar? Gulden-Vlieslaan 40, 1050 Elsene

le-louise-brussels.com

3. Chez nous

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHEZ NOUS (@cheznousbxl)

Er zijn plekken waar er zonder moeite een gezellige sfeer hangt. Dankzij de slimme mix tussen een totaal geupcycled decor en een groot terras is Chez Nous zo'n plaats. Het concept, dat amper een jaar geleden werd gecreëerd, heeft een duidelijk doel: een vriendelijk en trendy plek zijn zonder ecologische voetafdruk. Wat staat er op het menu? Heerlijke food sharing die verandert naargelang het seizoen en de stemming van de chef. Chez Nous probeert daarbij altijd om zoveel mogelijk met kleine lokale spelers samen te werken.

Waar? Amerikaansestraat 95, 1050 Elsene

restaurant-nous.be

4. Baratines

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARATINES (@baratines.bxl)

Baratines is het adres bij uitstek voor liefhebbers van boterhammen. Dat gerecht blijft in de collectieve verbeelding vaak beperkt de tot driehoekige boterhammen die je in een het tankstation koopt, of broodjes met ham en kaas die altijd iets te droog zijn. Baratines geeft de boterham de erkenning hij verdient. Het concept is ontstaan in een nieuwe, prachtige omgeving: de bar Le Super, ingericht door Arnaud Larguier, in Minimenstraat. Wat wij het leukste vinden? De super tuin aan de achterkant, goed verborgen in het centrum van de stad.

Waar? Minimenstraat 26, 1000 Brussel

baratines.be

5. La fabrique en ville

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

In de Fabrique en Ville ruilen we de tuin in voor het park! De omgeving alleen is de reis al waard: het is er rustig, het is er groen en je waant je heel, heel ver van Brussel. Bovendien zijn we grote fan van de gezonde en gevarieerde brunch- en lunchkaart. En als het regent, schuilen we binnen: het jungledecor neemt ons in een halve seconde mee op reis...

Waar? Egmontpark, Waterloolaan 44, 1000 Brussel

lafabriqueresto.be

6. Les caves d’Alex

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Les Caves d'Alex (@les_caves_dalex)

Op warme zomeravonden kan je verkoeling zoeken in de grote boomgaard van Les Caves d'Alex. De tuin is populair bij de inwoners van Brussel en is een van de favoriete plekjes van tortelduifjes. Wij waarderen dat de tafels vrij ver uit elkaar staan. Dat is ideaal voor geliefden die op zoek zijn naar privacy. Het restaurant heeft ook een privéparking, wat gezien de buurt echt een goed idee is.

Waar? Eugène Cattoirstraat 14, 1050 Elsene

lescavesdalex.be

7. Bagheera

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bagheera Brussels (@bagheerabrussels)

De echte troef van dit nieuwe adres? Zijn ultra-eclectische karakter. Je kunt hier 's middags lunchen, 's avonds dineren, gewoon een cocktail drinken aan de bar om de avond in te zetten (Jeux d'Hiver ligt vlakbij) of dansen op de beats van een dj als de tafels zijn afgeruimd (op donderdag, vrijdag en zaterdag). De must-do? Profiteer van de mooie tuin in het hart van het Ter Kamerenbos zodra de temperatuur stijgt of de zon zich laat zien.

Waar? Waterloosesteenweg 782, 1180 Ukkel

bagheerarestaurant.com

8. Brugmann

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRUGMANN (@brugmannbrussels)

Ongetwijfeld een van de mooiste tuinen in Brussel. Achter het sublieme huis vol met moderne kunst ontdek je een prachtig terras met mooie smeedijzeren stoelen en witte tafelkleden. Een ideale plek om te genieten van een tijdloze gastronomische ervaring.

Waar? Brugmannlaan 52/54, 1190 Brussel

brugmann.com