Go local: (h)eerlijke recepten van bij ons

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 door Commercieel team
Go local: (h)eerlijke recepten van bij onsELLE Eten x Aubel

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en al helemaal wanneer het over onze voeding gaat. Geen wonder dus dat lokaal geproduceerd eten in de lift zit. Kiezen voor voedsel van bij ons heeft tal van voordelen: Je weet wat je eet, het is goed voor het milieu en je steunt er lokale ondernemingen mee. En hadden we al gezegd dat het lekker was? #winwinwin

Wie houdt er niet van een heerlijk sneetje charcuterie op z’n bord? Als Belg zijn we dol op een lekkere boterham met beenham, een smakelijk ontbijt met ei en spek of een absolute klassieker: worst met appelmoes. Vandaag houden we het graag ook zo duurzaam mogelijk. En kiezen we voor bedrijven die op een verantwoorde manier voeding produceren. Voor het Belgisch charcuteriemerk Aubel® betekent dat: 100% Belgisch varken- en kippenvlees, met respect voor mens, dier en milieu. Door te kiezen voor een eerlijke keten en een lokaal partnership met veehouders wordt de  transporttijd beperkt en daarmee ook de impact op het milieu.

Lokale productie op ambachtelijke wijze

Aubel® is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in het pittoreske land van Aubel. Al sinds de late middeleeuwen staat het bekend om zijn typisch Belgische streekproducten: cider, siroop, Hervekaas, streekbier en fijne charcuterie. Handelaars kwamen van ver over de landsgrenzen om al dat ambachtelijk lekkers op de markt van Aubel te kopen. Een markt die trouwens nog altijd bestaat. De Meester-Charcutiers van Aubel® bereiden de fijne vleeswaren ook vandaag nog volgens de authentieke recepten van toen, wat zorgt voor charcuterie om je vingers bij af te likken: of het nu gaat om een sneetje ham, een smakelijke ovengebakken paté of een feestelijke witte worst met truffel.

Om onze Belgische klassiekers te vieren, delen we twee heerlijke gerechten van bij ons met een hedendaagse twist:

De ‘Belgian waffle’, maar dan anders

Belgische wafels
Elle Eten x Aubel

Lekker luchtig en krokant!

20 min – 4 personen – gemakkelijk

De elle etenvideo van vandaag :
10 ALCOHOLVRIJE APERITIEFDRANKJES

INGREDIËNTEN

  • 2 vellen kant-en-klaarbladerdeeg
  • 4 sneetjes Aubel® Beenham
  • 1 bot basilicum
  • 1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
  • 250 g mozzarella
  • kruiden naar smaak
  • Voor de salade: rucola, kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en olijfolie

BEREIDING

  1. Laat de zongedroogde tomaatjes en mozzarella uitlekken.
  2. Snijd de basilicum en de zongedroogde tomaatjes in fijne stukje en de mozzarella in schijfjes.
  3. Ontrol een vel bladerdeeg. Beleg het met Aubel® beenham.
  4. Verdeel de basilicum en tomaatjes gelijkmatig over de beenham.
  5. Leg er enkele schijfjes mozzarella over.
  6. Werk af naar smaak met wat kruiden.
  7. Leg er nu het tweede vel bladerdeeg over.
  8. Snijd het geheel zodat het in de vorm van je wafelijzer past.
  9. Laat ca. 5 minuten bakken tot alles er lekker krokant en goudbruin uitziet.
  10. Snijd de wafel in gelijke stukken.
  11. Serveer met een salade van rucola, geroosterde pijnboompitten en een scheutje olijfolie.

SERVEERTIP VOOR DE KIDS: Maak kleine wafeltjes en steek ze op een stokje. Lekker makkelijk om te dippen in een sausje naar smaak.

Smakelijk!

Aubel witte worst met appel op een bedje van bladerdeeg

Aubel witte worst met appel op een bedje van bladerdeeg
ELLE Eten x Aubel

Een Belgische klassieker in een modern jasje

45 min – 4 personen – gemakkelijk

INGREDIËNTEN

  • 1 vel kant-en-klaarbladerdeeg
  • 1 Aubel® witte worst met fijne kruiden
  • 3 appels
  • 2 kl rietsuiker
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • veenbesssencompote

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel het vel bladerdeeg over 4 kleine bakvormpjes. Druk het deeg goed aan tegen de randen.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snijd ze nu in fijne stukjes.
  4. Beleg het bladerdeeg met de appelstukjes en strooi er de rietsuiker over.
  5. Snijd de Aubel® worst in fijne schijfjes, halveer ze en leg ze op de stukjes appel.
  6. Kruid met peper en zout, bestrijk lichtjes met olijfolie en voeg een takje rozemarijn toe.
  7. Zet de 4 bakvormpjes in het midden van de oven op 180°C en laat gedurende 30 minuten bakken.
  8. Serveer het geheel met wat veenbessencompote.

Zo eenvoudig, zo lekker!

Op zoek naar nog meer Smakelijke Belgitude?  Neem dan zeker een kijkje op  www.myaubel.be

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Aubel.
Myaubel.be

Lees ook:
We Love: de Kellogg's ontbijtgranen op basis van groenten en fruit
We Love: HelloFresh voegt bakbox toe met dessertrecepten
Recept: gebakken zalm met za'atar korst en frisse salade