NONA Pizza opent gloednieuwe vierde vestiging in Brussel

Geüpdatet op 4 mei 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: Equinox Light Photo
NONA Pizza opent gloednieuwe vierde vestiging in Brussel Nona - EquinoxLight Photo

Het razend populaire NONA opent zijn vierde vestiging in vijf jaar tijd in Brussel.

De Flageywijk is alweer een hotspot rijker. NONA koos voor haar vierde vestiging voor een van de meest bruisende plaatsen in onze hoofdstad.

Liefgeprijsde pizza met pure smaken

Het concept achter NONA is even eenvoudig als uniek: een pure Italiaanse keuken, maar dan op basis van Belgische, biologische ingrediënten. NONA werkt bovendien resoluut met seizoensgebonden groenten en kruiden. Alle grondstoffen die lokaal te verkrijgen zijn, koopt NONA bij Belgische producenten. De aankoop van deze seizoensgebonden producten verloopt rechtstreeks via de boer. Tussenpersonen worden zo veel mogelijk vermeden.

Dit principe drukt niet alleen de prijs, het maakt het bovendien mogelijk om controle te houden over de volledige voedselketen, tot aan het gerecht dat op je bord landt. Slechts voor enkele ingrediënten zoals Parmezaanse kaas maakt NONA wel een uitzondering: deze ingrediënten worden in Italië aangekocht, rechtstreeks bij de bron.

De zoektocht naar de juiste producenten staat dan ook centraal in de filosofie van NONA. Want gepassioneerde landbouwers telen hun producten met veel zorg, en dat vertaalt zich resoluut naar de smaak.

Napoletaans met een Belgische twist

Authentieke Napoletaanse pizza's, gebakken in een houtoven, staan centraal. De pizza wordt met de hand gemaakt volgens de regels van de AVPN, de Associazione Verace Pizza Napoletana, oftewel het meest gerenommeerde pizzakeurmerk uit Napels.

Gezien zijn lokale strategie, werkt NONA steevast met seizoensgebonden producten. Het restaurant is ook trots om als eerste met Belgische fior di latte te werken, de kaas die je op bijna alle pizza's terugvindt.

Nona Brussel

Het nieuwe NONA pizzarestaurant settelt zich in de Generaal de Gaullelaan in Elsene. Je kan er zeven op zeven terecht voor versgemaakte pizza's vanaf 12u tot laat in de avond. Reserveren is niet nodig — je wandelt er gewoon binnen.

Adres: Generaal de Gaullelaan 3, 1050 Elsene.