Winona Ryder doet bekentenis over relatiebreuk met Johnny Depp:

Gepubliceerd op 29 juni 2022 door Lore Ginneberge
Winona Ryder doet bekentenis over relatiebreuk met Johnny Depp:

Winona Ryder, die momenteel schittert in 'Stranger Things', blikt terug op haar lange carrière en haar intense relatie met Johnny Depp: "Ik droeg niet genoeg zorg voor mezelf".

Winona Ryder over haar breuk met Johnny Depp

Ze is intussen 50, maar Winona Ryder lijkt amper veranderd sinds haar rollen in 'Beetlejuice' (1988), 'Edward Scissorhands' (1990) of 'Girl, Interrupted' (1999). Behalve haar succes als actrice, stond Winona toentertijd bekend om haar relatie met collega Johnny Depp. Ryder en Depp, nu 59, waren Hollywood's nummer één koppel nadat ze begonnen te daten in 1989. Ze ontmoetten elkaar op een filmpremière - zij was 17, hij 25 -  en na vijf maanden waren ze verloofd. Vier jaar later werd die verloving echter afgeblazen en eindigde de relatie, onder meer door de intense media-aandacht waar het koppel mee worstelde. In een interview in 2001 beschreef de 'Stranger Things'-ster haar relatie met Depp als "een hevige, diepe liefde waarvan ik niet weet of ik die ooit nog zal hebben." Johnny Depp veranderde zijn 'Winona Forever'-tatoeage naar 'Wino Forever', in een poging om verder te gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Johnny Depp❤️ (@johnny_19630609)

Zo'n dertig jaar later praat Winona Ryder over wat die breuk deed met haar mentale gezondheid. In een recent interview met Harper's Bazaar zegt de actrice dat de split "mijn 'Girl, Interrupted' in het echte leven was," een verwijzing naar de film waarin ze een patiënt speelde in een psychiatrische inrichting. "Ik keek naar die valse blauwe plekken en snijwonden op mijn gezicht (tijdens het filmen van het drama 'The House of the Spirits' in 1994), en ik had moeite om mezelf als dit kleine meisje te zien," zei ze. Te midden van dit alles zei ze tegen zichzelf: "Zou je dit meisje behandelen zoals je jezelf behandelt? Dit is wat ik mezelf aandoe van binnen." Ze voegde eraan toe: "Ik zorgde gewoon niet goed voor mezelf."

Winona verdedigt Johnny in rechtszaak

Na al die jaren blijven de twee acteurs bevriend. Johnny sprak zich al meerdere keren lovend uit over het werk van Winona, en de actrice verdedigde haar ex in zijn rechtszaak met Amber Heard. "Ik kan alleen spreken uit mijn eigen ervaring, die heel anders was dan wat er wordt gezegd," vertelde Ryder in juni 2016 aan Time magazine. "Hij was nooit, nooit op die manier naar mij toe. (...) Ik ken hem alleen als een goede, liefdevolle, zorgzame man die zeer, zeer beschermend is voor de mensen van wie hij houdt", aldus Winona Ryder. In 2020 gaf de actrice een gelijkaardig statement dat voorgelezen werd in de rechtbank.

De actrice is uiteindelijk nooit getrouwd, maar zegt daarover dat ze daar geen spijt van heeft. Na een moeilijke periode in de jaren 2000, is Winona nu helemaal terug dankzij haar rol als Joyce Byers in de Netflixserie 'Stranger Things', waarin ze een nieuwe generatie kijkers laat kennismaken met haar acteertalent.

LEES OOK: Dit kunnen we verwachten van 'Stranger Things' seizoen 4 volume 2