Dit zijn de 6 beste food bestemmingen voor 2023

Geüpdatet op 27 april 2023 door Laura Lurquin en ELLE België
Dit zijn de 6 beste food bestemmingen voor 2023 Muhd Hidayatullah / Lonely Planet

Op zoek naar de spannendste culinaire bestemmingen van het jaar? Van gastronomische ervaringen en levendige streetfood tot haute cuisine, deze bestemmingen bieden foodies een ervaring om van te smullen.

1. Lima, Peru

@luisgonz6012 #ceviche #lima #peru #gastronomia #comidaperuana #riquisimo ♬ original sound - luisgonz6012

Lima, bekend om zijn cevicherías en Pisco cocktails, is een eeuwenoud gastronomisch paradijs. De stad staat bekend om zijn verse zeevruchten en lokale keuken. De gerechten zijn vaak erg pittig, wat de invloed van zowel inheemse als Europese culturen op de Peruaanse keuken weerspiegelt. Wat je hier zeker moet geproefd hebben is ceviche, de nationale specialiteit gemaakt van rauwe vis gemarineerd in limoensap en op smaak gebracht met pepers en rode uien.

2. Umbrië, Italië

@lonelyplanet Perugia is one of our #BestInTravel ♬ original sound - Lonely Planet

Umbrië is een Italiaanse regio vol kunst, schatten en culinaire hoogstandjes, maar met veel minder toeristen dan andere delen van Italië. Je kan er ook het beroemde Umbria Jazz Festival bezoeken en in 2023 vieren ze er de 500ste herdenkingsdag van Perugino, de Umbrische Renaissance schilder. Probeer zeker eens de lokale specialiteit, zwarte truffel. Je kan hem in allerlei lokale restaurants proeven.

3. Fukuoka, Japan

@chefhelena KARAAGE (Frango Frito Japonês) #karaage #frangofrito #receita #comidajaponesa #tiktokreceita ♬ Zou Bisou Bisou - Gillian Hills

Fukuoka is een havenstad in het noorden van Kyūshū, bekend om zijn ongelooflijk gevarieerde en lekkere keuken. Fans van ramen kunnen hier absoluut hun hartje ophalen want Fukuoka staat bekend om zijn beroemde Hakata ramen. Daarnaast zijn ook de Japanse gebakken kip, Karaage, of de heerlijke Yakitori spiesjes echt het proberen waard.

4. Kuala Lumpur, Maleisië

@lonelyplanet Kuala Lumpur is one of our #BestInTravel ♬ original sound - Lonely Planet

Kuala Lumpur is een bruisende, Aziatische metropool die je zintuigen prikkelt met zijn ontluikende culinaire scene. De straten zijn bezaaid met eetkraampjes, markten met heerlijke snacks en restaurants met traditionele, lokale gerechten zoals Nasi Lemak, een in kokosmelk gekookt rijstgerecht met garnalen, eieren en sambal. Waar wacht je nog op?

5. Montevideo, Uruguay

@ekleinvt Part 102: Uruguay 🇺🇾 #uruguay #cookingaroundtheworld #food #foodtiktok #travel #traveltiktok #chivito #foodie #culture ♬ original sound - Ella Klein

Dankzij de verbeterde vliegroutes is het in 2023 gemakkelijker dan ooit om dit Zuid-Amerikaanse land te bereiken. Montevideo, de hoofdstad, staat bekend om zijn relaxte stranden en groeiende eetcultuur. Traditionele Uruguayaanse gerechten zijn Asado, rund- en schapenvlees op de barbecue, en Chivito, een broodje gevuld met rundvlees, kaas, ham en eieren. Wij beginnen er al van te watertanden!

6. Zuid-Afrika

@seemagetsbaked The MOST requested video! Hope this lives up to the hype and thank you @Meg Townsend #southafrica #johannesburg #bobotie #southafricanfood ♬ original sound - Seema Pankhania

Naast de beroemde wijngaarden zijn er in Zuid-Afrika nog meer culinaire hoogstandjes te ontdekken. Zo creëerde de nieuwe generatie chef-koks innovatieve gerechten met verse, lokale ingrediënten. De Zuid-Afrikaanse keuken is een mengelmoes van culturen en weerspiegelt zo ook de geschiedenis van het land. Voor wijnliefhebbers zijn de beroemde wijngaarden van Kaapstad echt een must see. Hier wordt wijn van wereldklasse geproduceerd, waaronder Pinotage, een druivensoort die uniek is voor Zuid-Afrika.