Dit zijn onze favoriete adresjes tijdens de Fashion Week van Knokke-Heist

Gepubliceerd op 9 mei 2023 door ELLE België
Dit zijn onze favoriete adresjes tijdens de Fashion Week van Knokke-Heist

Zon, zee, zand ... en zalige shopadressen waar je nét dat ene kledingstuk vindt waar je van droomde. Om dan een heerlijk hapje te eten en meteen te blijven logeren natuurlijk.

België hoeft niet langer onder te doen voor New York, Londen, Parijs en Milaan. Knokke-Heist, onze mooiste badplaats, heeft nu ook een eigen modeweek. Van 4 tot 14 mei 2023 staat alles in het teken van shows, shopping en streetstyle. ELLE België organiseert dan i.s.m. Toerisme Knokke-Heist een uniek evenement dat kan concurreren met de grote steden. Het openingsdefilé van de ontwerpers, de ELLE shoppingdag, de modetentoonstelling waar de mooiste producties uit het blad te zien zijn, de mode shows van boetieks, de activaties bij lokale handelaars... Allemaal niet te missen tijdens deze eerste editie van de Fashion Week van Knokke-Heist. Nieuwsgierig geworden? Ontdek hieronder alle informatie!

Boetieks

DIANE VON FURSTENBERG

Alle iconische stukken van de meest succesvolle Belgisch-Amerikaanse ontwerpster-onderneemster vind je hier. Leuk weetje: haar beroemde wrap dress wordt elk seizoen in nieuwe prints uitgebracht. Daarnaast werkt het huis regelmatig samen met accessoirelabels Sketchers en Castaner.
Kustlaan 349 - dvfbelgium.com

ESSENTIEL ANTWERP

Dit ‘seriously fun’ Belgische merk is perfect op zijn plaats in Knokke-Heist, de gemeente van vakantie en ontspanning. De eigentijdse, kleurige collecties vrolijken elke kleerkast op. Oprichtster
Inge Onsea: “Wij laten ons inspireren door het leven zelf.”
Kustlaan 70 en 146 - essentiel-antwerp.com

MAISON PRINTEMPS

Italiaanse huizen met een sterke identiteit, zoals Missoni, Emilio Pucci, Max Mara en Etro hangen in de rek-
ken naast de collecties van Balmain, Rochas en Natan. Elk stuk blinkt uit in originaliteit en kwaliteit, maar ook voor sportievere items voor elke gelegenheid ben je hier aan het
juiste adres.
Kustlaan 27 - maisonprintemps.com

CAROLINE BISS

In een heerlijk huiselijke omgeving ontdek je goed gekozen stukken in feestelijke kleuren en een combinatie van elegante eenvoud en tijdloze snit naast sportievere stukken met een twist.
Kustlaan 57 - carolinebiss.com

CHARLOTTE BEAUDE

Dit Belgische huis laat zich inspireren door de elegante glamour van weleer om de wereld van de luxe nieuw leven in te blazen. Het merk wordt erkend als dé referentie voor Europese tassen en mode. Elk stuk wordt zorgvuldig vervaardigd door Franse en Italiaanse ateliers die de kunst van zacht en delicaat textiel beheersen.

charlotte-beaude.com

THINGSTHATMAKEYOUHAPPY

Thingsthatmakeyouhappy is een kledingmerk dat zich onderscheidt door eenvoud, elegantie en soberheid. Het merk biedt dameskledingcollecties ontworpen met strakke snitten en zeer sobere kleuren. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de afwerking is zorgvuldig om een gedistingeerde en tijdloze stijl te garanderen.
Zeedijk 826 - thingsthatmakeyouhappy.be

KOMONO

Komono is een Belgisch merk van horloges en mode-accessoires met een minimalistische en moderne stijl. Komono horloges staan bekend om hun strakke esthetiek en hoge kwaliteit vakmanschap. Het merk biedt ook een selectie van mode-accessoires zoals zonnebrillen, tassen en portefeuilles, allemaal ontworpen met een eigentijdse stijl. Bekijk hun Pop Up Store in Knokke!

Kustlaan 94 -  komono.com

VERSO

Hier vind je mannen- en vrouwencollecties van grote Italiaanse huizen, maar ook van de Belgen (Raf Simons) en de accessoires van Louboutin.
Binnenkort komt er een afdeling met bijzondere luxesneakers bij.
Kustlaan 67 - verso.com

Verso Boetiek

MAX MARA

Dit trendy huis met een tijdloze signatuur legt een link tussen couture en high-end prêt-à-porter. Je komt er voor de essentiële stukken van
topkwaliteit die je door de seizoenen heen telkens opnieuw ontdekt en blijft dragen.
Kustlaan 117 - be.maxmara.com

ZOUTE AVENUE

Voor zijn kapsalon doet Yves Vanhullebus regelmatig stages in België en het buitenland om zich nog verder te vervolmaken. Of het nu om het knippen van droog haar gaat of de laatste nieuwe verzorgingstrends, hij en zijn team hebben het allemaal in de vingers.
Dumortierlaan 103 - zouteavenue.be

MOROBÉ

Dit 100% Belgische merk gebruikt het mooiste Italiaanse leer voor zijn collecties van high-end schoenen en sandalen met bijzondere accenten
die er elk seizoen collector’s items van maken; pailletten, vlechtwerk, strikken, bijzondere hakken ... Elk model wordt met de hand gemaakt in België.
Kustlaan 255 – morobe.com

NATAN

Dit huis heeft levenskunst altijd hoog in het vaandel gedragen. De mode die Natan maakt is elegant, harmonieus en tijdloos. Al even verfijnd is de gastensuite boven de boetiek,
waar je kunt logeren in stijl. En in het groen, vlakbij ‘t zeetje.
Kustlaan 150 – natan.be

DELVAUX

Ons meest bekende lederwarenhuis bestaat binnenkort twee eeuwen, maar het blijft met zijn tijd meegaan. Delvaux maakt steeds nieuwe variaties op de bestaande modellen, kunst-
werkjes voor aan je arm. De prachtige winkel in Knokke-Heist is een schatkamer voor exclusief moois.
Kustlaan 148b - eu.delvaux.com

LOUIS VUITTON

Het befaamde Maison Louis Vuitton hoeft geen aanbeveling meer, maar laten we niet vergeten dat het huis ook een eerbetoon aan shoppingparadijs Knokke-Heist brengt met een ‘OnTheGo’-tas getekend ‘Knokke-Heist’ in beperkte oplage.
Kustlaan 271 - louisvuitton.com

HOTELS

VILLA LES CHAMPS DE KNOKKE-HEIST

De Villa ligt aan de rand van het platteland en houdt het midden tussen een maison d’hôtes en een uiterst verzorgde B&B. De ontvangst is charmant, de kamers zijn zalig, en het heerlijke ontbijt
wordt à la minute bereid met biologische streekproducten.
Abelendreef 2 - villaleschampsdeKnokke.be

HOTEL VILLA VERDI

Dit warme, romantische hotel ligt op twee stappen van de zee. Je komt er helemaal tot rust op het mooie terras en in de comfortabele kamers. Het ontbijtbuffet is verzorgd en overvloedig, het personeel is attent en niets is teveel gevraagd.
Elizabetlaan 8 - hotelvillaverdi.be

ST. POL

Heerlijke bedden vlakbij het Zwin, meer moet dat niet zijn. Maar bij St. Pol krijg je er nog heel wat bovenop: geniet van een gevarieerd ontbijt en huur eens een fiets om de omgeving te verkennen. Het hotel denkt ook groen op het vlak van design, met onder andere gordijnen op basis van zee-algen.
Bronlaan 23 - hotelstpol.be

ENSO

Drie jaar na de opening komt er een nieuwe versie van het succesvolle boetiekhotel Enso. Enso District is een supermodern hotelconcept op mensenmaat. De 35-jarige ondernemers Tine Vanparijs en Tim De Taeye lanceren deze zomer een ambitieus project: een supermodern hotel op de eerste en tweede verdieping van de Tower in het Lake District in Knokke-Heist. Enso District ligt op een schitterende plek vlakbij het station, het Duinenwater en het commercieel centrum van Knokke-Heist en alles staat er in het teken van levenskunst en moderniteit.
Duinenwater 6- ensohospitality.be

RESTAURANTS

DUNAS DINE

Dit bijzondere restaurant aan de kust brengt een combinatie van zee en land op je bord met heerlijke gastronomische gerechten. De kwaliteit van de ingrediënten is al even superieur als de vakkennis van de chef. Op zondag kan je aan de bar uitgebreid genieten van een drankje en goed gezelschap.
Zeedijk 300 - dunasdine.be

GELLIUS

Dit gastronomisch restaurant werd verkozen tot de beste Italiaan buiten Italië. Hier blinken ze uit in een simpele interpretatie van de bekende gerechten (de risotto is beroemd), maar ook in meer creatieve interpretaties. Dolce vita in Knokke-Heist.
Maurice Lippensplein 26 - gellius-Knokke.com

CUINES 33

In dit sterrenrestaurant kom je voor de originele smaken en de creativiteit van de chef. Hij verwerkt verse producten tot elegante, ongewone gerechten met betoverende texturen en intense smaakemoties.
Smedenstraat 33 - cuines33.be

ELLE FASHION WEEK VAN KNOKKE-HEIST

FASHION SHOWS

Net als bij elke modeweek onthullen verschillende merken hun collecties tijdens een kleurrijk defilé op het podium op het Lichttorenplein. Er zijn shows op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Een groot voordeel: je kunt meteen in de boetieks terecht om de stukken te gaan kopen waar je voor gevallen bent, in plaats van maanden te moeten wachten zoals bij de modeweken in de grote steden.

FASHION EXPO - 4 MEI TEM 12 JUNI

Mode en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is het thema van een tentoonstelling in de ontvangstruimte van de Dienst Toerisme van Knokke-
Heist (Zeedijk 660), met foto’s van modefotografen en artistieke projecten die gepubliceerd zijn in ELLE België. Bewonder er de Instawall van Dirk Alexander, de talentrijke Belgische kunstenaar die in samenwerking met Nespresso een speciaal kunstwerk creëerde. En Carmen Kemmink maakte ‘In De Wolken’, een betoverende fotoreeks als hommage aan René Magritte. In het midden van de ruimte worden creaties van Belgische couturehuizen voorgesteld. Enorme affiches met iconische covers van ELLE België geven als het ware een historisch overzicht, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Voor nog meer cultuur kun je ook de retrospectieve ‘The Dazed Decades’ van modefotograaf Rankin zien in Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1).

Lees ook:

Moeder-dochter hairtalk met Kelly Pfaff en Shania Gooris

Perfecte foto’s en verborgen parels: ontdek de Pinterest-route in Knokke-Heist

Deze interieuradresjes in Knokke-Heist moet je zien