Deze interieuradresjes in Knokke-Heist moet je zien

Geüpdatet op 31 januari 2022 door ELLE Partner
Deze interieuradresjes in Knokke-Heist moet je zien

Het elegante Knokke-Heist is dé place m’as-tu vu van de Belgische kust. Wij selecteerden dertien interieuradressen in de badplaats waar je inspiratie vindt voor een interieur dat mag gezien worden.

In het mondaine Knokke-Heist kunnen trendsetters het hele jaar door non-stop shoppen, de winkels zijn er immers ook open op zon- en feestdagen. Het aanbod is enorm: van bijzondere interieurwinkels en hippe boetiekjes tot de chique flagshipstores van grote modehuizen als Louis Vuitton, Cartier, Hermès en Delvaux.

Meest gekend is de Gouden Winkeldriehoek met de Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan, maar ook daarbuiten vind je unieke conceptstores. De kleurrijke shopping shuttle verbindt ze allemaal. Tussen het winkelen door pauzeer je even in de vele trendy koffiebarretjes of trek je een paar uur uit om één van de verfijnde lunchadresjes in de binnenstad uit te proberen.

Knokke-Heist
© Maxime Degée

Cultuur & Gastronomie

Cultuurliefhebbers kunnen in Knokke terecht in meer dan 90 kunstgaleries. En ook het straatbeeld wordt gedomineerd door moderne kunstwerken en street art. Van 4 december tot 9 januari is er bovendien Light ART, een muzikale wandeling langs sfeervolle lichtkunstinstallaties. De dag afsluiten in Knokke-Heist doe je in één van de tweehonderd restaurants. De keuze is enorm: van kleurrijke streetfood tot een klassieke gastronomische maaltijd. Wist je dat Michelin binnen een straal van 25 kilometer maar liefst achttien sterren uitdeelde!? Nog meer inspiratie vind je in de Gault&Millau-gids A taste of Knokke-Heist 2021.

Genoeg tijd?

Spendeer dan een paar dagen in Knokke-Heist. Combineer elegant flaneren op de dijk met vogels spotten in het Zwin Natuur Park, lounge away met een cocktail in een van de vele cocktailbars of steek met je sportieve bolide de grens met Nederland over voor een uitstap naar buurgemeente Sluis

1. Geraldine Van Heuverswyn

In deze gallery store spot je zowel Geraldine Van Heuverswyns eigen kunstcollectie als een selectie van bijzondere stukken van Belgische designers. Regelmatig kun je hier een pièce unique scoren. De rode draad in Geraldines interieurverhaal? Een neutrale basis, af en toe een kleuraccent en karaktervolle materialen!

Van Bunnenlaan 1, 8300 Knokke-Heist, 0476 71 14 31, geraldinevanheuverswyn.be

2. Final Touch

Al meer dan dertig jaar moet je bij Final Touch zijn voor klassiek topdesign van Eames, Arne Jacobsen, Mies Van der Rohe, ... Nieuw in het aanbod is de Molteni&Collectie. Stap zeker even binnen om je te laten meeslepen door zaakvoerders Pascale en Kurt en hun passie voor kunst en design. Hier koop je niet zomaar een Barcelona Chair, maar krijg je meteen het hele verhaal mee.

Kustlaan 315/317, 8300 Knokke-Heist, 050 62 26 44, finaltouch.be

3. Gommaire

De Gommaire Conceptstore herbergt een tijdloos gamma van binnen-, buitenmeubelen en interieurdecoratie. De collectie, geïnspireerd door het buitenleven, werd ontworpen door de Belgische Gommaire Cleybergh. Gekend zijn de meubels van gerecycleerd teak en het mondgeblazen glaswerk. In de lente verhuist de winkel van een landelijke villa naar een strak pand. Hier zal de veelzijdigheid van Gommaire helemaal tot zijn recht komen.

Uitverkoop tot 24/12: Kustlaan 110, 8300 Knokke-Heist. Vanaf de lente: Natiënlaan 88, 050 69 59 30, gommaire-conceptstore.com

4. Marie-Marie

In het prachtige pand van Marie-Marie, verspreid over drie niveaus, moet je zijn voor kwalitatief en modieus bed- en badlinnen. De perfect opgemaakte bedden in de vitrine zorgen steevast voor slaapkamerinspiratie. Naast een eigen collectie beddengoed, vind je hier knuffelzachte badjassen en stijlvolle plaids. De beleving en het persoonlijke advies krijg je er gratis bij.

Kustlaan 231, 8300 Knokke-Heist, 03 316 96 96, marie-marie.com

5. Astrid Ehrig

Sinds deze zomer heeft de Berlijnse interieurvormgever Astrid Ehrig haar eigen conceptstore. Op de bovenverdieping kun je terecht voor ‘interieuradvies met een hoek af’. Beneden vind je een eigenzinnige collectie – vaak handgemaakte - decoratieobjecten. Sommige stuks, zoals de porseleincollectie van Studio Frederique, zijn speciaal ontworpen voor Astrid Ehrig en zijn enkel hier te verkrijgen.

Lippenslaan 336, 8300 Knokke-Heist, 0489 75 01 76, astridehrig.com

6. Gypset Style

In deze sfeervolle interieurboetiek met een aparte stijl versmelten oud en nieuw op grandioze wijze. Van Sigrids eigen keramiekcollectie, over de handgemaakte kussens van Simples tot de vintage objecten van Kartell of Castiglioni, bij Gypset Style vind je altijd iets bijzonders. Regelmatig zitten daar exclusieve eyecatchers bij, vaak met een Italiaanse twist en altijd kleurrijk.

Golvenstraat 17, 8300 Knokke-Heist, 0476 59 03 39, gypsetstyle.be

7. Daniël Ost

Bij het familiebedrijf van meester bloembinder - en hofleverancier - Daniël Ost en zijn dochter Nele vind je niet alleen prachtige florale creaties en inspiratie voor je tafelschikking maar kan je ook terecht voor prestigieuze projecten en exclusieve decoratie. Een bezoekje aan deze oase van creativiteit is steeds een zintuiglijke totaalervaring!

Dumortierlaan 141, 8300 Knokke-Heist, 050 95 02 05, danielost.be

8. Skintouch

Op zoek naar een koeienhuid, zebravel of schapenvacht? Dan moet je bij Skintouch zijn. Zaakvoerders Ivo en Jolien combineren een achtergrond in de boerenstiel met een oog voor schoonheid met een oog voor schoonheid en vakmanschap. Bewijs daarvan zijn hun eigen creaties: de extravagante poefjes by Ivo en de smaakvolle, handgemaakte patchworktapijten by Jolien.

Dumortierlaan 7, 8300 Knokke-Heist, 0472 23 64 44, skintouch.be

9. My Happy Living Things

Duurzaam en plasticvrij interieurshoppen, dat doe je bij My Happy Living Things. Je vindt hier artisanale manden, lampen, stoelen, ... Geen twee items zijn gelijk, de materialen altijd natuurlijk: van bamboe en bananenblad tot rotan. Inspiratie vond Pascale in Bali. In Knokke-Heist laat ze zien dat ecologisch ook trendy kan zijn.

Lippenslaan 257, 8300 Knokke-Heist, 0475 62 84 59, myhappylivingthings.com

10. Couleur Locale

De globetrotters achter Couleur Locale zijn echte schattenjagers. Wereldwijd zoeken zij naar authentieke objecten: van potten uit Tunesië, over kussens uit Frankrijk, tot manden uit Namibië. In hun winkel, boordevol unieke spullen, trakteren ze je op een fascinerende wereldreis. Check zeker hun Instagram @couleurlocaleconceptstore en mis ook hun kids store niet!

Interior Store, Lippenslaan 273 - Kids Store, Lippenslaan 297, 8300 Knokke-Heist, 09 229 13 38, couleurlocale.eu

11. Le Muzée de L’Amuzette

In deze gezellige conceptstore – en bij mooi weer in de binnentuin - kun je genieten van een lekker ontbijtje, een lichte lunch of een verrassend aperitief. Achteraf kun je snuisteren in de gevarieerde en hippe selectie woon- & modeaccessoires, hebbedingen en vintagevondsten. Alles wat je ziet, is ook te koop! Dé plek om een cadeautje te scoren.

Albertlaan 25, 8300 Knokke-Heist, 09 398 29 80, lamuzette.be

12. Scapa Home

Wil je een interieur dat mooi in balans is en is je huis de ultieme plek om rust te vinden? Ga dan eens langs bij Scapa Home op de Zeedijk! Het Antwerpse designmerk heeft hier niet alleen een conceptstore met een groot aanbod aan kwalitatief textiel in natuurlijke tinten, maar bij Scapa Home Projects kun je ook terecht voor advies op maat.

Zeedijk 787-788, 8300 Knokke-Heist, 050 61 23 65, scapaworld.com

13. RR Interieur

In haar nieuwe vestiging tilt RR het concept experience store naar een topniveau. Dat voel je meteen bij het binnenkomen. Op drie niveaus presenteert dit ‘huis van advies’ op een hoogwaardige manier innoverende collecties uit Italië, Scandinavië, Brazilië en Japan, naast ontwerpen van Belgisch talent. Een magische beleving voor iedereen die op zoek is naar dat tikkeltje meer!

Natiënlaan 123, 8300 Knokke-Heist, 050 622 633 rrinterieur.be

Lees ook : 

Wedstrijd: Maak kans op een digitale radio!

Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022

Citytrip naar Sevilla: 7 hotspots en de coolste weetjes