Moeder-dochter hairtalk met Kelly Pfaff en Shania Gooris

Gepubliceerd op 8 mei 2023 door ELLE Partner Foto’s: Video's: Dennis Ravays
Moeder-dochter hairtalk met Kelly Pfaff en Shania Gooris

In het kader van moederdag zetten we graag ons favoriete moeder-dochter duo in de kijker. Kelly Pfaff en Shania Gooris zijn twee handen op een buik en delen behalve liefde voor elkaar ook een liefde voor beauty. “Op haarvlak mag ik van mijn mama best zot doen, zolang ik mijn lokken maar goed blijf verzorgen.”

Lijken jullie veel op elkaar?

S: “Onze karakters zijn eigenlijk heel gelijkaardig, behalve wanneer het op humor aankomt. Mijn mama kan heel spontaan grappen maken, maar ik niet. Meestal moet ik eerst even nadenken en wanneer ik dan een mopje vertel, is het vaak slecht getimed. Bij mijn mama daarentegen is het steeds perfect getimed (lacht).”

Wat is jullie ideale moeder-dochter uitje? 

K: “De laatste tijd houden we ervan om ons samen te laten masseren. Dan boek ik een wellnessruimte waarin we een massage krijgen, facials en eventueel andere verzorgingen. Héérlijk is dat." 

Welke beautyrituelen delen jullie samen?

K: “Elke ochtend voeren we hetzelfde ritueel uit: we wassen ons gezicht, poetsen onze tanden, brengen een hydraterende crème aan en sluiten af met zonnebescherming. Die laatste stap vinden we super belangrijk en kregen we door van grootmoeder op moeder.” 

Welke haartips geven jullie elkaar?

S: “Mijn haargeheim is rozemarijnolie. Dit breng ik aan op mijn haarwortels voor een betere bloedcirculatie. Ik ben hier een tijdje geleden mee begonnen en mijn mama doet dit nu ook. En als ik mijn haar style gebruik enkel kwalitatieve stylingtools zoals de Dyson Airwrap Multistyler. Die beschadigt je haar niet omdat hij niet hoger gaat dan 150 graden.” 

K: “Daarnaast doen we één keer per week een haarmasker, gebruiken we haarolie voor onze puntjes en laten we onze lokken zoveel mogelijk op een koude stand. Tenslotte laten we ons haar elke zes weken knippen.”

Hoe hebben jullie deze nineties blow-out gerealiseerd?

S: Met de Dyson Airwrap Multistyler. We zijn gestart met het drogen van ons haar totdat het 80% droog is met het Coanda Smoothing Dryer opzetstuk. Dan zijn we door ons haar gegaan met de gladmakende borstel. Nadien hebben we golven gecreëerd met de opzetstukken om het haar te krullen, en als laatste hebben we opnieuw de Coanda Smoothing Dryer gebruikt op de ‘flyaway’ stand om alle pluizige haren weg te doen.

Heb je een speciale herinnering aan Moederdag?

K: Ja, mijn eerste moederdagscadeautje blijft me toch het meeste bij. Toen ik net bevallen was van Shania op 10 mei, kreeg ik in het ziekenhuis mijn eerste moederdagscadeautje van Sam, dat voelde heel speciaal. 

Er wordt vaak gezegd dat schoonheidsgeheimen worden doorgegeven van moeder op dochter. Wat heb je van je mama geleerd? 

S: Op beautyvlak heel veel. Ik denk dat mijn liefde voor make-up daardoor komt. Iets dat we al van kleins af aan moeten doen van mijn mama is dagelijks zonnecrème aandoen. Op haarvlak zei mijn mama altijd dat ik zot mocht doen, zolang ik mijn lokken maar goed bleef verzorgen. 

Hoe inspireren jullie elkaar? 

S: Mijn mama inspireert me op alle vlakken. Alles wat op haar pad komt, behandelt ze gracieus. Ze blijft altijd gaan en alles geven, en dat probeer ik ook te doen.

K: Mijn dochter inspireert mij enorm. Wat ik altijd wilde zien in mijn dochter heeft ze. Je voedt ze op een bepaalde manier op en als ze groter zijn ontwikkelen ze zichzelf verder, maar het is zo fijn om een deeltje van mezelf terug te vinden in haar.

ELLE’s cadeautip voor moederdag

Wat ons betreft is de Dyson Airwrap Multistyler het perfecte moederdagcadeau. En wel hierom:

  • De tool is gemakkelijk in gebruik en doet alles voor je: zo zuigt hij je lokken aan dankzij het Coanda-luchteffect. Dat bespaart jou een hoop moeite!
  • Hij droogt én stylet het haar tegelijkertijd en komt met verschillende opzetstukken waarmee je iedere look kan creëren op elk haartype en dat in een mum van tijd.
  • De Dyson Airwrap Multystyler verbergt pluizige, onstuimige haartjes zodat je steeds rechtstreeks van de kapper lijkt te komen. 
  • Dit alles doet de tool zonder extreme hitte te gebruiken, waardoor je haar beschermd blijft. Wat wens je nog meer? 

Shop it

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Dyson. 

dyson.be

Lees ook:

De ultieme haargeheimen van Billie Leyers

Shopping: de beste haarsprays voor elk haartype

De TikTok ‘hair theory’ werkt echt – zo vind je het juiste kapsel voor jouw gezicht