Shopping: de beste haarsprays voor elk haartype

Geüpdatet op 23 december 2022 door Lore Ginneberge
Shopping: de beste haarsprays voor elk haartype Imaxtree

Een goede haarlak is niet plakkerig, laat je kapsel glanzen en fixeert de hele dag lang. We selecteren de beste haarsprays die aan al deze strenge eisen voldoen.

Het is je eindelijk gelukt om die glamoureuze krullen te creëren of je nieuwe curtain bangs te brushen. Je wilt natuurlijk een kapsel dat langer dan enkele selfies blijft zitten, maar geen gefrituurde coupe die stijf staat van de lak. Gelukkig zijn de nieuwe generatie haarsprays zachter voor je haar en geuren ze niet langer naar warm plastic. Na wekenlang sprayen, verstuiven en sniffen is hier het verdict: dit zijn de beste haarsprays van het moment.

1. De beste haarspray voor volume

De Matrix Total Results High Amplify Hairspray is een sterke haarspray die extra veel volume en glans geeft. De krachtige en flexibele haarlak met sterke hold verzwaart het haar niet en heeft een liftend effect vanaf de wortels. Ideaal voor dun en futloos haar. De formule zonder siliconen is verrijkt met proteïnen die het haar direct meer body geven en beschermen tegen luchtvochtigheid.

High Amplify Hairspray volume haarlak Matrix
High Amplify Hairspray, Matrix, €16,15

Shop hier

2. De langst houdende haarspray

Een haarproduct waar je steeds op kan rekenen is de Strong Finish Hairspray van Bumble & Bumble. Je kapsel blijft extra stevig en lang zitten, maar blijft makkelijk door te kammen. De Strong Finish Hairspray is geschikt voor alle haartypes en haarstructuren. Grootste pluspunt: ondanks de stevige grip voel je dit product amper zitten.

haarspray bumble bumble
Bb Strong Finish haarspray, Bumble & Bumble, €30

Shop hier

3. De beste natuurlijke haarspray

De Authentic Beauty Concept Working Hairspray is een superfijne aerosol haarlak met flexibele fixatie. De sneldrogende formule met UV-filter helpt het haar te beschermen tegen UV-stralen. Extra filmvormende stoffen gecombineerd met een weekmaker geven een natuurlijke effect en zorgen ervoor dat je je haar achteraf nog kan stylen en controleren.

authentic beauty concept haarspray
Strong Hold Hairspray, Authentic Beauty Concept, €29,10

Shop hier

4. De beste haarspray voor gekruld haar

Nadat je je hele haar gekruld hebt, wil je daar zo lang mogelijk van kunnen genieten. De ghd curly ever after spray zorgt in combinatie met je stylingtools voor een langduriger behoud van je krullen. Het heat protection system legt een beschermlaagje over het oppervlak van het haar waardoor het gladder en gezonder aanvoelt. Tip: deze haarspray vernevelt vrij zwaar, houd de bus daarom steeds op voldoende afstand. De formule droogt wel snel op en het effect blijft lang voelbaar.

ghd Curly Ever After haarsprays krullen
Curly Ever After Curl Hold Spray, ghd, €23

5. De beste haarspray voor een natuurlijk effect

De chique Balmain Hair Couture-collectie bevat een haarlak met sterke en medium finish. De Laque Médium produceert de allerfijnste mist zodat je slechts een lichte nevel kan aanbrengen over je kapsel. Resultaat? Hoewel de lak niet voelbaar is, krijgt je haarlook net dat meer grip en controle.

Balmain Hair Couture, Session Spray Medium
Session Spray Medium, Balmain Hair Couture, €39

Shop hier

6. De haarspray met het beste parfum

Aveda's Air Control Hair Spray is een flexibele, langhoudende haarlak voor alle haartypen die beter is voor het milieu en dankzij de baanbrekende dennenhars-technologie zorgt voor fixatie. Het product heeft een vederlichte verstuiving en kan daardoor - afhankelijk van het gewenste effect - gelaagd worden opgebouwd. Spray tegen de wortels om meer volume toe te voegen. Pluspunt: het heerlijk groene parfum!

air control™ hair spray aveda haarsprays
air control hair spray, Aveda, €27,50

Shop hier

7. De beste haarspray voor onderweg

Deze lak geeft een soepele hold voor een natuurlijke finish zonder residu. Het haar is glanzend en voelt zacht en licht. Het beste aan de Dessange haarlak? Dankzij het miniformaat van 75ml neem je de bus overal mee naartoe voor lastminute touch-ups.
Natural hold spray, Dessange
Natural hold spray, Dessange, €7,80

Shop hier

8. De beste budgetvriendelijke haarspray

Deze gouwe ouwe is een icoon in z'n categorie, van de glimmende bus tot de herkenbare geur. Met Elnett zit je altijd goed, en het gamma reikt van lichte tot sterke haarsprays, van lak die extra volume belooft tot handige miniformaten.

Volume Sterke Fixatie Haarspray, Elnett
Volume Sterke Fixatie Haarspray, Elnett, €6,79

Shop hier

9. De beste haarspray voor glans

René Furterers haarlak is verrijkt met jojobaplantextract die het haar verzorgt en beschermt. De fijne nevel houdt je kapsel in model en geeft een langdurige, natuurlijke fixatie. De finishing touch? De mooie glans die je krijgt na het verstuiven.

Style Hold & Shine Haarlak, René Furterer
Style Hold & Shine Haarlak, René Furterer, €13,50

Shop hier

LEES OOK