4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien

Geüpdatet op 28 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien © IMAXTREE

Ben je niet gezegend met een volle haardos? We got you. Deze haarstijlen laten dun haar er dikker uitzien.

Ook al kan je de grootte van je haarfollikels niet veranderen, toch bestaan er verschillende manieren om je haar er voller te laten uitzien. Naast producten om je haar gezond houden, volume te geven én te voorkomen dat je haar nog dunner wordt, kunnen ook bepaalde kapsels soelaas bieden. Wij sommen je opties op.

LEES OOK: Deze zonnebescherming beschermt je haar en hoofdhuid

1. Slimme highlights

Een balayage of enkele slim aangebrachte highlights - ook wel 'babylights' genoemd - kunnen dun haar een pak voller laten lijken. Het kleurencontrast leidt de aandacht van de hoeveelheid haar af en creëert bovendien meer beweging.

2. Kort maar krachtig

Haar dat korter is, lijkt doorgaans voller. Een halflang kapsel waarbij je haar net je schouders raakt, werkt meestal het beste. Met behulp van wat droogshampoo en/of haarspray breng je in een handomdraai heel wat extra volume aan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RIANNE MEIJER (@rianne.meijer)

3. Warrige golven

Warrige golven, krullen, beach of mermaid waves geven extra beweging en body aan je haar. Opgelet: bescherm je haar steeds met een hittebeschermendproduct alvorens met stylingtools aan de slag te gaan.

4. Subtiele laagjes

Als je dun haar hebt, zijn laagjes meestal niet je vriend. Maar wil je je lokken graag lang laat groeien dan kunnen subtiele laagjes aan de punten wel wat extra textuur toevoegen. Op die manier vallen je uiteinden niet recht naar beneden waardoor je haardos voller lijkt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@carla_ginola)

Shop onze favoriete haarverzorgingsproducten voor fijn haar

1. Volumegevende haarspray van Rahua

Deze 100% natuurlijke 'Voluminous Spray' van Rahua geven je haardos niet alleen een extra lift en volume maar verfrissen het ook. Citrusextracten breken oliën aan de wortel af waardoor je de spray ook tussen twee wasbeurten door kan gebruiken. Ideaal voor dun haar dat snel vet wordt.

Haarverzorgingsproducten-dun-haar-Rahua
Voluminous Spray (178 ml), Rahua, 36€

Shop hier

2. Volumegevende shampoo van Kiehl’s

De milde 'Rice & Wheat Volumizing Shampoo' van Kiehl's geeft dun haar meer volume en body zonder het haar daarbij te ontdoen van natuurlijke lipiden. Rijst, tarwe-eiwitten en extracten van jojobazaad en rijstmeel doen futloos haar herleven.

Haarverzorgingsproducten-dun-haar-Kiehls
Rice & Wheat Volumizing Shampoo, (250 ml), Kiehl's, 22,50€

Shop hier

3. Beschermende haarspray van Nuori

De 'Shield Spray' van Nuori geeft het haar meer textuur én behandelt het tegelijkertijd. Zo reguleert een tarweproteïne-polysaccharidecomplex het vochtgehalte van je lokken, verzorgt aloë vera je hoofdhuid en herstelt Arganolie de elasticiteit van het haar. Tenslotte beschermt de haarspray je haar tegen vuil, uv-stralen en hitte.

Haarverzorgingsproducten-dun-haar-NuoriShop hier

4. Krulijzer van Gisou

De 'Curling Tool' van Gisou bestaat uit een keramische buis met een doorsnede van 25 mm en een digitaal scherm. Tien temperatuurstanden van 140 tot 230 °C laten je toe om gemakkelijk de perfecte krullen of beach waves te creëren.

Haartools-dun-haar-Gisou
Curling Tool, Gisou, 119€

Shop hier

5. Hittebeschermende spray van Ouai

De 'Heat Protection Spray' van cultmerk Ouai beschermt je haar tot 230 °C zodat je hitteschade kan voorkomen en je glanzende, gezonde haardos kan behouden. De formule zit boordevol termische polymeren waardoor de spray veilig is voor gekleurd en keratine-behandeld haar.

 

Haarverzorgingsproducten-dun-haar-Ouai
Heat Protection Spray (126 g), Ouai, 29,95€

Shop hier