Staycation is dé website voor korte trips dichtbij aan lage prijzen

Geüpdatet op 6 februari 2023 door Camille Vernin en Daphne Dorgelo
Staycation is dé website voor korte trips dichtbij aan lage prijzen© Shutterstock

Stel je voor dat je de dagelijkse sleur achter je kunt laten zonder al te veel geld te hoeven investeren, zonder je te vermengen met allerlei organisaties en vooral zonder een jetlag of lange (en vervuilende) vliegreizen te hoeven doorstaan. Wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet reizen om te deconnecten? Soms ligt het avontuur - letterlijk - om de hoek.

De mooiste 4- en 5-sterrenhotels tegen lage prijzen

Dit idee heeft geleid tot een briljant nieuw concept: Staycation. Het doel? Ons te bewijzen dat er op enkele minuten afstand van onze huizen pareltjes verborgen liggen, dat het zelfs in tijden van inflatie nog steeds mogelijk is om iets betaalbaars uit te geven en vooral dat het doorbreken van de routine veel gemakkelijker kan zijn dan je denkt. Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Dit is hoe het precies werkt.

Concreet biedt Staycation de mogelijkheid om 24 uur per dag ervaringen te boeken in de mooiste 4- of 5-sterrenhotels bij jou in de buurt. Het concept is voornamelijk gevestigd in Frankrijk (Parijs, Nantes, Bordeaux, Lyon, Straatsburg, Lille en de Rivièra) maar ook in Engeland en België. Hier boek je niet zomaar een hotel, maar geniet je van een echte 24-uurs luxe ervaring tegen een lage prijs. Je kunt tussen 30% en 50% korting krijgen op de oorspronkelijke prijs als je rechtstreeks via het hotel boekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Staycation (@staycation_fr)

Ervaringen voor iedereen in heel België

Onder de ervaringen die in en rond Brussel beschikbaar zijn, is hun bestseller: de 'Crème de la Crème'. Dit is een staycation bij Wiltcher's Steigenberger. "Stap door de deuren van dit instituut aan de Louizalaan en ontdek een wereld van marmer, verguldsel, prachtige kamers en een sterrenrestaurant", aldus de website. Voor €280 voor twee, wat 30% minder is dan de oorspronkelijke prijs, kun je:

  • In de voetsporen treden van 's werelds grootste leiders, van Obama tot Michel Sardou
  • Slapen in een enorme kamer met een zacht kingsize bed
  • Een uitstapje maken naar de Waffle Factory van het hotel en de lekkerste wafel proeven
  • Toasten met je gezelschap op het prachtige winterterras van Taittinger
  • Een van de beste nachten van je leven hebben
  • Wakker worden met het beste ontbijt van Brussel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Staycation (@staycation_fr)

Andere ervaringen in België zijn de 'Movie Stars' in het Plaza Brussel, dat een 24-uurs verandering van omgeving biedt in dit 5-sterrenhotel dat ooit de thuisbasis was van Brigitte Bardot, Yves Montand en Charles Trenet. Je kunt de grandioze interieurs bewonderen en jezelf trakteren op een bad, champagne, koninklijk ontbijt en inchecken vanaf €165 voor twee (-30%). Een andere ervaring die je heel (heel) nieuwsgierig maakt: 'Garden of Eden'. Deze keer is het Botanic Sanctuary hotel in Antwerpen de plek voor een ontspannende ervaring. Op het programma: een botanische tuin, een kapel uit de 15e eeuw, 4 restaurants waarvan 2 met een Michelin-ster, een spa van 1000m2 op 3 verdiepingen, een zwembad met panoramisch dak en een ontbijt met champagne: 24 uur plezier voor €475 voor twee personen (-19%).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Staycation (@staycation_fr)

We hebben de ervaring getest

Wij hadden de kans om de 'Asian Touch' ervaring te testen in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. Op 20 minuten van het centrum van Brussel kun je 24 uur lang in een badjas doorbrengen in een vijfsterrenhotel. Je loopt door de deuren van de imposante gevel en stort je in het land van de rijzende zon. Je ontdekt je ultracomfortabele suite kamer met de perfecte Aziatische touch, vervolgens ga je op je slippers naar beneden naar de spa om een ruimte van 1200m2 te ontdekken met een groot binnenzwembad en een sauna. Ontspanning gegarandeerd! Vervolgens kun je terug naar je kamer waar een fles champagne op je wacht om te bubbelen met je +1 in het prachtige vrijstaande bad. We gaan naar beneden om een speciaal dim sum menu te proeven, vergezeld van een heerlijke cocktail (die niet bij de prijs van het verblijf is inbegrepen, maar het menu is zeer toegankelijk) om vervolgens terug naar boven te gaan om te genieten van ons uiterst comfortabele kingsize bed. De volgende ochtend lieten we ons verwennen met een ontbijt op bed. De prijs van de ervaring? €230 (-28%) voor twee.

Kortom, het is het perfecte cadeau om te geven aan een heel speciaal persoon, of aan een koppel dat een kleine pauze van de kinderen kan gebruiken! Om te boeken, ga naar staycation.co.