Maakt ‘de pouf’, het populaire kapsel uit de jaren 2000, een comeback?

Gepubliceerd op 14 juni 2022 door Lore Ginneberge
Maakt ‘de pouf’, het populaire kapsel uit de jaren 2000, een comeback? Lauren Conrad during 2005 Stuff Style Awards - Portraits at Hollywood Roosevelt Hotel in Los Angeles, California, United States. (Photo by M. Caulfield/WireImage for Fingerprint Communications)

Van Snooki tot Hilary Duff en van Lindsay Lohan tot Beyoncé, iedereen en z'n oma zwichtte in de jaren 2000 voor 'de pouf'. Je hebt er trauma's aan of bent er nostalgisch naar, maar één ding is zeker: twintig jaar later is het kapsel helemaal terug...

Er zijn van die looks die instant herinneringen oproepen (goed of slecht) en de pouf is daar voor veel millennials eentje van. Het gaat om de haarstijl waarbij de voorste lokken lichtjes getoupeerd naar achter worden gespeld zodat er een volumineuze 'bouffant' op de kruin ontstaat. In ware nillies-stijl werd de rest van het haar te lijf gegaan met een stijltang, of kwam er een los opsteekkapsel aan te pas met speldjes - heel veel speldjes. Bij het zien van beelden uit pakweg 2007 kan je de lipgloss met vanillesmaak bijna proeven en de tonnen haarlak bijna ruiken.

@alison.chainss oh no. our towel rack. it’s broken. #zillennial #hairstyle #hairpoofgang #poofbegone #bumpit ♬ original sound - Alison

De pouf maakt z'n comeback op sociale media

We kregen al te maken met de bowling bags en Juicy Couture-pakken, plakkerige gloss en zelfs de lowrise jeans... Stuk voor stuk nilliestrends die een comeback maken en heel wat millennials koude rillingen bezorgen. Maar als je dacht dat Gen Z intussen alles uit de kast heeft gehaald, kom je bedrogen uit. De laatste nieuwe revival is de pouf, aldus sociale media. Een van z'n nieuwste aanhangers is TikTokster Adisson Rae, die sowieso niet vies is van een nineties en nillies nostalgia.

@addisonre Bring back poofs. Btw where’s my bump it @Kiley Fitzgerald ♬ Sway (Sped Up Version) - Michael Bublé

Op Instagram zien we hoe influencer en onderneemster Matilda Djerf haar iconische seventies brushing tijdelijk verruilt voor een poufy look. De meningen van haar volgers zijn duidelijk verdeeld, van heel wat fans die verliefd zijn op de look, tot anderen die smeken om het kapsel te laten in het tijdperk waar het thuishoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Ook Bella Hadid's beste vriendin Devon Carlson droeg een minder getoupeerde versie van de haarstijl voor een avondje uit. Met een passende nillies outfit, uiteraard.

De cool kids hebben gesproken: de pouf is terug! En dat de haarstijl ook wordt gesmaakt door sterren die 'm twintig jaar geleden al droegen, bewijzen de foto's van Anne Hathaway op het Cannes Filmfestival. De actrice koos voor een kapsel dat het midden houdt tussen Brigitte Bardot en Snooki en bewijst zo dat de pouf ultrachic kan zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne Hathaway (@annehathaway)

Ook nostalgisch geworden? Vergeet je bumpit niet!

LEES OOK: Deze speelse sieradentrend maakt een grote comeback