Seventies krullen waren overal op het Met Gala van 2022

Gepubliceerd op 3 mei 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
Seventies krullen waren overal op het Met Gala van 2022

Al gaat het tijdens het Met Gala in de eerste plaats om de fabuleuze kostuums, ook op beautygebied kan tijdens de belangrijkste mode-avond van het jaar heel wat inspiratie opdoen. De grote hit op het Met Gala van 2022? Seventies krullen! Zo droegen de sterren dit retro kapsel, en met enkele tips kan je thuis aan de slag.

Seventies krullen: de haartrend van het Met Gala 2022

Het Met Gala-thema van dit jaar 'In America: An Anthology of Fashion' zorgde voor spectaculaire rodeloperlooks met veel glitter en glamour. Om al die grandeur te compenseren kozen veel sterren - Kim Kardashian, Hailey Bieber, Gigi Hadid - voor een minimalistisch, strak opsteekkapsel. Gelukkig waren er andere celebs die voor een prachtige outfit én opvallend kapsel kozen. Zo'n peperdure jurk zal voor de meesten onder ons een droom blijven, maar de golvende lokken die we overal zagen liggen nét iets dichter binnen handbereik.

Lees ook: de meest en minst geslaagde rode loper looks van het Met Gala 2022

Uitgekamde krullen à la Cher bij Sophie Turner

Een zwangere Sophie Turner verscheen op de trappen van het Met museum met dieprode krullen in een strenge middenscheiding. Sophies make-up doet erg jaren-twintig-in-Hollywood aan, maar het kapsel lijkt dan weer een interpretatie van Chers iconische lokken in de jaren zeventig. Om dit effect te bekomen

met gala 2022 seventies krullen
Sophie Turner

Om deze retro 'finger waves' te creëren is heel wat geduld nodig, een goede krultang en een borstel om het effect te verzachten. Zo begin je eraan:

De Studio 54 krullen van Kaia Gerber

Ster van de show op haargebied was ongetwijfeld Kaia Gerber. Het model ging voor een wilde krullenbos gemaakt om de show mee te stelen onder discolichten. De kleine krullen in Kaia's volumineuze lokken zorgen voor een springerig effect en werden vastgezet met twee schattige haarclips.

Kaia Gerber met gala 2022 seventies krullen
Kaia Gerber

Om dit effect te bekomen heb je heel wat clip in-haarstukjes nodig, een smalle krultang en tonnen haarspray. Zelf proberen? Deze handige tutorial zet je op weg richting va-va-voom volume.

De seventies hippiekrullen van Olivia Rodrigo

Peace, love en magische vlinders. Olivia Rodrigo grijpt vaak terug naar trends uit het Y2K-tijdperk, maar dit keer ging ze voor een retro look met eindeloze laagjes losse krullen en vlinderspeldjes geïnspireerd op haar Versace-jurk.

Olivia Rodrigo met gala
Olivia Rodrigo

Voor een natuurlijk ogende, losse krullenbos à la Olivia Rodrigo ga je slapen met vlechtjes en werk je de krullen vervolgens bij met een smalle krultang. Leer stap voor stap natuurlijke krullen maken met deze video:

LEES OOK: Met deze haarverzorgingsroutine krijg je in 6 stappen de mooiste krullen ooit