Hotspot: Nirvana Kitchen brengt de authentiek Indiase keuken naar Leuven

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspot: Nirvana Kitchen brengt de authentiek Indiase keuken naar Leuven

Laat je onderdompelen in de Oost-Indische keuken bij Nirvana Kitchen in Leuven. Op het menu: authentieke, kleine gerechten en een uitnodigende, warme sfeer.

De authentieke Thali van Nirvana Kitchen

Toen chef Tanima naar België kwam om te doctoreren, was de heimwee naar de Indiase keuken zo groot dat ze samen met haar partner Samarjit een succesvol pop-up project opzette. Twee jaar lang kookte Tanima en leverde Samarjit aan huis. Een eigen restaurant werd onvermijdelijk, en Nirvana Kitchen was geboren.

Nirvana kitchen indiaas restaurant
Chef Tanima

Tanima, een van de weinige vrouwelijke Indiase chef-koks in Europa, laat er al haar gasten kennis maken met Thali. Dit authentieke Indiaans eetconcept bestaat uit kleine kommetjes met verschillende gerechtjes. Op de katori’s (kommetjes) vind je de diverse smaken zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Volgens de Indiase culinaire gewoontes moet een goede maaltijd een perfect balans hebben tussen deze zes smaken.

nirvana kitchen indiaas restaurant leuven
Nirvana Kitchen

Regionale Indiase specerijen

Nirvana Kitchen biedt drie soorten Thali’s aan: een met vlees en vis, een vegetarische en een veganistische variant. Het zijn allemaal volwaardige opties met ingrediënten als lamsvlees, tofu of paneer aangevuld met heel wat verse seizoensgroenten en een waaier aan specerijen. Want als er iets is wat Nirvana kitchen uniek maakt, dan  is dat zijn het wel de regionale kruiden en specerijen uit de verschillende regio’s van India. Verwacht je daarom niet per se aan extreem pittig eten, want chef Tanima  slaagt erin om een evenwicht te vinden tussen de smaken en de kruiden. Het grootste deel van het eten is eerder geparfumeerd dan pikant.

Nirvana Kitchen Leuven restaurant indisch
Nirvana Kitchen

Het menu is seizoensgebonden en verandert elke drie maanden, waardoor je je steeds opnieuw kan laten verrassen. De ervaring wordt aangevuld door traditionele (alcoholvrije) cocktails en lokaal bier, maar ook door de warme blauwe muren en de handgemaakte koperen borden. Een lichte wierookgeur maakt de belevenis compleet.

Info en reservaties via de website van Nirvana Kitchen.

MEER HOTSPOTS: