10 manieren om je cadeautjes origineel in te pakken

Geüpdatet op 7 december 2021 door ELLE België
10 manieren om je cadeautjes origineel in te pakken

Ho ho ho, de feestdagen zijn in aantocht! Na nog maar eens een wat somber jaar zijn we helemaal klaar voor alles merry and bright. Feestdiners, outfits én cadeaus zijn we volop aan het voorbereiden. Eens je die laatste hebt gevonden, moet je ze enkel nog inpakken. Met deze 10 manieren maak je ook daar nog een feest van.

Krantenpapier

Voor deze vintagelook heb je enkel oude kranten nodig. Gooi jouw zondagskrant niet meteen bij het afval, of vraag aan anderen om hun kranten gewoon even bij te houden. Geen extra kosten, goed voor het milieu en zo mooi.

Bruin papier + zwarte stift

Hier heb je enkel bruin papier, een zwarte stift en wat creativiteit voor nodig. Versier de pakjes met kerstbomen, sneeuwvlokjes, strikken, of teken er een mooi naamkaartje op.

Gedroogde appelsienen

Potpourri staat gelijk aan knusse winteravonden. Vroeger vond je het alleen bij de bomma, maar zoals de meeste dingen komt ook dit terug. Koop je gedroogde appelsienen in de winkel of droog ze lekker zelf. Voeg er nog een kaneelstokje bij en voilà: wie jouw pakjes ook krijgt, ze zullen onder de indruk zijn.

Echte kerstbomen

Met een effen kleur inpakpapier, wat dennentakken en wat lijm maak je zowaar een échte boom op je cadeaus. Gebruik een kleine ster of minipompons als kerstballen voor nog een extra level.

(of gebruik dat krantenpapier om er kerstballen van te maken!)

Woordzoeker

Zoek je een originele manier om de normale naamkaartjes te vervangen? Deze woordzoeker maak je snel zelf en zorgt voor een leuke extra activiteit, zeker voor de jongere feestvierders.

Rendieren (of andere wezens)

Over de jongere feestvierders gesproken: hoe schattig zijn deze rendieren en sneeuwmannen? Als je zin hebt om wat te knutselen gaan de kleinsten eens zo blij zijn met hun pakjes.

Boeketje erbij

Elk geschenk ziet er meteen luxueus uit met een paar bloemetjes bij. Gedroogde exemplaren kunnen ze zelf bijhouden en zien er eens zo rustiek uit.

Shake your pompoms

Haal deze favoriet uit de knutselles weer boven voor een verpakking vol optimaal plezier. Witte, kleine pompons tover je om in sneeuwvlokjes, grotere in bonte kleuren worden kerstlichtjes.

Uitsteekvormen

Geef een cadeautje aan je cadeautje door er uitsteekvormen aan vast te maken. Het ziet er geweldig mooi uit, ze krijgen nog een extraatje, én zo heb je een excuus om achteraf te komen proeven van hun koekjes.

Stof tot nadenken

Je kan helemaal milieuvriendelijk gaan door je geschenken in te pakken in stof in plaats van het gebruikelijke papier dat achteraf in de vuilbak belandt. Ga voor stuks uit je kleer- of linnenkast die je niet meer gebruikt, tik een paar leuke stofjes op de kop bij een tweedehandswinkel of investeer in leuke versies die je elk jaar opnieuw gebruikt.

(stagiaire Emma Wyers)

LEES OOK: 

Van neokitsch tot extreem winters: dit zijn de kersttrends voor 2021

DIY: 10 kerstcadeaus die je zelf kan maken

Duurzame cadeautjes en tips voor een ecologischer kerstfeest