Van neokitsch tot extreem winters: dit zijn de kersttrends voor 2021

Geüpdatet op 25 november 2021 door ELLE Partner
Van neokitsch tot extreem winters: dit zijn de kersttrends voor 2021

It’s the most wonderfull time of the year! Ah, de feestdagen. Voor je het weet, staan ze écht weer voor de deur. Ben je er nog niet helemaal uit hoe je dit jaar het huis versiert? Maisons du Monde geeft je de vier niet te missen kersttrends voor dit jaar.

1. De Boho chic kersttrend

Staat Kerst bij jou gelijk aan een knetterende haard, een warm dekentje en een stomende kop chocolademelk? Dan is de serene Boho chic kersttrend zeker iets voor jou. Deze trend ademt rust uit met haar lichtgroene, warm witte en natuurlijke kleuren met gouden accenten. Versier het huis en de kerstboom met fleurige slingers en droogbloemen en laat je omringen door natuurlijke materialen. De zetel? Die mag gerust bedolven worden onder heerlijk zachte kussens met een sparrenprintje. Gezelligheid ten top !

2. De Neokitsch kersttrend

Mag het voor jou toch dat tikkeltje meer zijn? Dan spreekt de Neokitsch kersttrend je vast en zeker aan. Denk: een vrolijke, atypische sfeer op je feestjes dankzij diepzwarte en smaragdgroene kleuren die dan weer opfleuren dankzij fuchsia en mosterdgeel. De boom? Die versieren we met fluwelen kerstballen en jungledieren. A little too much is just enough! Mix en match je favoriete kleuren en prints in je interieur. Geen enkele combinatie is voor deze barokke stijl te gek.

3. De Vintage kersttrend

Ah, de goede oude tijd. Soms is het zo fijn om eens terug te kijken naar ‘the good old days’. Hou je van traditie? Dan ga je je helemaal kunnen vinden in de Vintage kersttrend. Want jazeker, de klassieke groene en rode kleuren blijven nog steeds een schot in de kerstroos. Versier het huis net zoals oma en opa dat vroeger ook deden en haal gezellig herinneringen op tot de Kerstman langskomt. Een mooiere, nostalgische kerstboom versierd met pomponnetjes en rendieren kan je je haast niet inbeelden.

4. De polaire kersttrend

Brrrr... Droom je van een witte kerst? De Polaire kersttrend zorgt in ieder geval voor een écht ijskoud gevoel dat je vanbinnen stiekem toch verwarmt! De trend werd geïnspireerd op het hoge Noorden en zorgt voor een magische sfeer in huis. Gebruik rustgevende en natuurlijke materialen zoals licht hout en boekweit om contrast te bieden met de koude kleuren. De kerstboom? Die verstoppen we onder een idyllisch laagje ijs.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maisons du Monde.
www.maisonsdumonde.com

Lees ook:
Gezellige kerst aan huis geleverd met Kerstboomaanhuis
Je keuken inrichten: 5 grote trends voor 2022
De mooiste DIY kerstversiering voor in je boom dit jaar