Je keuken inrichten: 5 grote trends voor 2022

Gepubliceerd op 15 november 2021 door ELLE Partner
Je keuken inrichten: 5 grote trends voor 2022 © Èggo

Kleuren, materialen, afwerking en inrichting … Vijf grote keukentrends voor 2022 in de kijker, gespot bij èggo.

Tijdens de voorbije lockdowns zijn we gaan beseffen hoe belangrijk het is om in slim ontworpen ruimtes te wonen. Ruimtes die bij ons passen en ons elke dag opnieuw verwonderen. Als echte leefruimte en middelpunt van elk huishouden kreeg de keuken, meer nog dan de andere kamers in huis, een heuse make-over – we brachten immers allemaal weer meer tijd aan het fornuis door. Èggo, marktleider in maatkeukens in België, licht een tipje van de sluier en wijst ons welke trends we in 2022 mogen verwachten.

Een keuken die perfect bij je past

Cuisine EGGO
© Èggo

Dé trend die weleens een blijvertje kan worden? Customizing. Een keuken moet functionaliteit, comfort en design combineren, maar vooral ook onze persoonlijkheid en smaak weerspiegelen. Met een bijzonder uitgebreid palet aan moderne kleurentinten, eindeloos veel modulaire oplossingen voor meubels en materialen én een ruime keuze aan afwerkingen, kan bij èggo iedereen zijn esthetische wensen de vrije loop laten, zonder praktische toegevingen. En die trend om te personaliseren geldt niet alleen voor moderne keukens! Die zijn weliswaar nog steeds erg populair, maar daarnaast komen ook de landelijke keukens met een meer rustieke uitstraling weer in zwang. Ze worden afgewerkt met mooie gekleurde details en contrasterend lijstwerk voor maximale personalisering, zelfs in een meer klassieke stijl.

Scandifornia forever

Cuisine EGGO
© Èggo

De naam zegt het al: de Scandifornia-stijl is een slimme mix van Scandinavische en Californische inspiratie. Terwijl we in 2020 en 2021 het hoogtepunt van de minimalistische stijl hebben gezien, geven we in 2022 het hart van onze keuken weer een beetje warmte, zonder al te veel te tornen aan de sobere en strakke look. De Scandinavische keuken krijgt een bohemian vleugje en enkele lichte, meer kleurrijke details – vooral in pasteltinten (babyroze, terracotta, zachtgroen) – en een spel van natuurlijke materialen (hout, gevlochten vezels, jute, katoen). We verwelkomen details in rotan, warmere houtsoorten en een knusse verlichting – het resultaat van een perfect evenwicht tussen twee trends die een zachte, serene sfeer brengen tot in de keuken.

Gebogen lijnen

De curvy-gekte zal nog niet zo snel uit beeld verdwijnen, en dan hebben we het niet over mode of de catwalk. Ronde vormen hebben ook onze interieurs veroverd en laten die niet meer los. Zo krijgen ook de opbergoplossingen en werkbladen afgeronde lijnen voor een subtiele, perfect uitgebalanceerde afwerking, ideaal om die soms al te ‘ruwe’ kant van moderne keukens te verzachten. In 2022 laten we de klassieke combinatie van notenhout en matzwart achterwege en durven we te gaan voor een combi van wit notenhout en terra in een iets meer art-decoachtige stijl, als knipoog naar die beroemde rondingen. Kortom, vormen die vrouwelijkheid en elegantie uitstralen!

Soberheid, verfijning, puurheid

Cuisine EGGO
© Èggo

We trakteren ons dus weer op kleuren, details en materialen, maar blijven wel al het overbodige overboord gooien. De afwerkingen zijn, net als de werkbladen, ultrafijn. De zijkanten van de meubels en eilanden worden zo dun mogelijk gehouden, en ook de hoogte van de plinten van de opbergmeubels wordt nog net iets verder verlaagd. De kookapparatuur zouden we bijna vergeten, want die gaat perfect op in het meubilair of het kookeiland. De dampkap zit in de kookplaat ingewerkt, ovens worden onzichtbaar – want keurig weggewerkt in modules met dezelfde kleur – en de afwerking van de frontpanelen lijkt op die van de huishoudtoestellen. Niets mag nog opvallen, maar alles moet wel binnen handbereik en gebruiksklaar zijn!

Details die kloppen

Nog steeds in dezelfde Scandifornia-sfeer durven we accenten te leggen die het verschil maken. Exit het kille en onpersoonlijke minimalisme! Lampen, handgrepen, ladeknoppen, (meng)kranen, spoelbak en decoratie … Het lijken misschien details, maar ze dragen in hoge mate bij aan de schoonheid van je keuken! Dit jaar zijn al die afwerkingen verkrijgbaar in een overvloed van warme metallic kleuren, van zonnig goud tot ultrachic roségoud. Verwerk ze in subtiele details voor een verfijnde keuken waar het altijd aangenaam toeven is.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met èggo.
www.eggo.be

Lees ook:
3x musthaves van SMEG voor je keuken 
Deze keukentoestellen zijn een must om healthy gerechten te bereiden
Bij deze decomerken vind je stijlvolle meubelen voor een klein budget