Hartig en crunchy : de granola die al jouw gerechten pimpt

Geüpdatet op 13 oktober 2021 door ELLE Partner
Hartig en crunchy : de granola die al jouw gerechten pimpt

Als sinds de oprichting in 2015, zijn liefhebbers van lekkere en verantwoorde granola gek op GR’EAT. Het merk is opgericht door Amélie, een jonge Belgische onderneemster die gepassioneerd is door gezond en duurzaam eten. In hun atelier in de groene rand van Brussel, wordt dagelijks 100% biologische en glutenvrije granola artisanaal en met de hand gebakken.

Wat vinden we so great aan GR’EAT?

Het merk houdt zich bewust met het milieu bezig en zet alles op alles om onze planeet te beschermen. Dertig procent van de productie wordt in bulk verkocht, terwijl de rest in een zo duurzaam mogelijke verpakking wordt verpakt.

ELLE x GR'EAT granola
© GR'EAT granola

Verder kun je je laten inspireren door gezond, lokaal en seizoensgericht koken en ander gerelateerde tips op hun website en sociale media. Natuurlijk kennen we allemaal granola! Het is een echte must voor een healthy en lekker ontbijt. Daarnaast doet granola het ook goed in onze porridges, smoothies of yoghurts. En soms betrappen we onszelf erop dat we ze rechtstreeks uit het zakje snacken. Maar voortaan hebben we ook een nieuwe liefde erbij gecreëerd: HARTIGE granola. Naast de zes zoete opties, telt het merk nu immers ook twee hartige granola’s: “GR’EAT Roma” met balsamicoazijn, pijnboompitten en gedroogde tomaten, en “GR’EAT Glory”, een zalige mengeling van boekweit, mosterd, zwarte sesamzaadjes, Provençaalse kruiden, hazelnoten en cashewnoten. Heerlijk in salades, soep, op een toast of ovengebakken groenten en zelfs op aperitiefhapjes... Hoe je weekmenu er ook uitziet, de granola-mogelijkheden zijn écht eindeloos.

Het recept dat ons doet watertanden: zoete aardappelfrietjes met polenta

ELLE x GR'EAT granola
© GR'EAT granola

Voor een romige saus:

Meng 2 eetlepels limoen- of citroensap met 120 ml water in een blender. Voeg een snufje zeezout en versgemalen zwarte peper toe, evenals een klein handje peterselieblaadjes en 2 takjes munt. Maak het mengsel af met 1 cm vers geraspte gember, 1 teentje knoflook, 75 g rauwe cashewnoten die 30 min. tot 2 uur geweekt en afgespoeld zijn en 1 avocado. Blend alles op hoge snelheid tot het mengsel heel romig wordt en garneer met een paar blaadjes munt.

Voor de chips:

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng in een kom: 3 grote zoete geschilde aardappelen in 1,5 cm dikke frieten gesneden,1 eetlepel zoete gerookte paprika, 1/2 eetlepel cayennepeper, 30 g polenta, olijfolie en 1/2 eetlepel fleur de sel. Leg de frietjes op 2 aparte bakplaten zodat er voldoende ruimte is en bak ze 25-30 minuten; draai tijdens het bakken een of twee keer om. Haal uit de oven en bestrooi met 1/2 eetlepel sumak.

Doop de chips in de salsa en vervolgens in de GR'EAT granola Glory.

Kun je toch wel wat inspiration gebruiken ? Het team van GR’EAT heeft heel wat gezonde seizoensrecepten uitgewerkt met hartige granola. Je vindt ze hier of via de volgende QR code

ELLE x GR'EAT granola

 

 

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met GR'EAT granola.
greatgranola.be

Lees ook :
De açaí bowl: de easy & healthy recepten van GR’EAT granola blijven ons bekoren
Zelfgemaakte superfood granola met plantaardige Griekse yoghurt
9x zoete en hartige recepten met granola