De açaí bowl: de easy & healthy recepten van GR’EAT granola blijven ons bekoren

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
De açaí bowl: de easy & healthy recepten van GR’EAT granola blijven ons bekorenELLE x GR'EAT granola

Wat is GR’EAT granola?

De kracht achter dit merk is Amélie, een jonge Belgische onderneemster die tijdens haar reizen naar het buitenland hotteldebottel raakte van granola. Tegelijkertijd had ze ook de droom om haar omgeving te inspireren naar een meer duurzame en gezonde levenstijl. In 2015 begon ze gezonde ontbijtjes voor haar familie en vrienden uit te werken en langzaam maar zeker evolueerde haar passie naar een concreet project die koken en duurzaamheid combineert. Vandaag bestaat GR'EAT granola uit een team van acht mensen. In hun atelier bij Brussel bereiden ze elke dag kraakverse, lekkere en verantwoorde granola die elke dag liefst 10.000 personen bekoort.

Allemaal goed en wel, maar waar smaakt het naar?

GR’EAT granola blijft onze papillen verbluffen met originele smaken die met passie en kunde zijn ontwikkeld. De GR'EAT granola smaken gaan nooit vervelen, het zijn verrassende en lekkere combinaties, zoet of hartig. Zo is er de "GR'EAT Joy" met gegrilde hazelnoten, pure chocolade en een vleugje zeezout, de "GR'EAT Adventure" met bosvruchten en amandelschaafsel en de hartige granola "GR'EAT Roma" met balsamicoazijn, pijnboompitten en gedroogde tomaten. Sinds kort wordt het zoete gamma aangevuld door twee nieuwe smaken: de "GR'EAT Wonder" met pure chocolade, frambozen, boekweit en cacao kernen, en de "GR'EAT Power" die de bananabread-trend volgt, met gouden walnoten, zongedroogde banaan en lijnzaad.

Knabbelen zonder schuldgevoel

De GR'EAT granola-producten zijn niet alleen machtig lekker, ze spelen ook in op onze behoefte aan gezond eten. De granola's zijn handgemaakt, hun ingrediënten zijn rigoureus geselecteerd en ze zijn met liefde gebakken. Bovendien zijn ze weinig gesuikerd met enkel esdoorn- of agavesiroop, glutenvrij, 100% bio, rijk aan vezels en eiwitten, en zoutarm. Ze bevatten een hoog gehalte aan noten, zaden & gedroogde vruchten. En dat alles voor een correcte en betaalbare prijs. Wat wil een mens nog meer?

En hoe zit het met de planeet?

Je voelt ons al aankomen. GR’EAT granola is een concept dat niet alleen zorgt voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet. Het gaat hierbij ethisch en milieuverantwoord te werk. Op dit ogenblik is 30% van de productie bestemd voor losse verkoop, zoveel mogelijk afvalvrij. De rest van de productie wordt in een maatwerkbedrijf verpakt in een industrieel composteerbaar plastiek en recycleerbaar karton.

Een gezond, snel en overheerlijk recept?

GR’EAT granola kan rekenen op een community die heel erg bij het project betrokken is. Ben je op zoek naar inspiratie of originele recepten om je tussendoortjes, aperitiefjes of ontbijt te pimpen? Op hun website of Instagramaccount heb je keuze te over. Momenteel zijn wij helemaal weg van de açaí bowl.

GR'EAT granola
ELLE x GR'EAT granola

BASISINGREDIËNTEN

  • 100 g diepgevroren açaí The Holy berry
  • 1/4 banaan of 4 aardbeien (uit de diepvries als het zomer is)
  • 10 cl sinaasappel- of appelsap

TOPPINGS

Laat nu je verbeelding de vrije loop... Je kunt bijvoorbeeld een lepel amandelboter toevoegen, of seizoenvruchten, maar vooral drie eetlepels GR’EAT granola. Laat het je smaken!

BEREIDING

  1. Giet het vruchtensap in de blender
  2. Doe er de açaí en banaan of aardbeien bij
  3. Mix tot je een zijige substantie krijgt
  4. Voeg de amandelboter en vers fruit toe. Besprenkel met GR'EAT granola

Genieten maar!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met GR'EAT granola. 
greatgranola.be

Lees ook
Wedstrijd: win een GR'EAT granola ontdekkingsdoos
Zelfgemaakte superfood granola met plantaardige Griekse yoghurt
Pavlova met rode vruchten, granola & munt