We love: totale ontspanning in het Griekse Porto Carras Grand Resort

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE Partner
We love: totale ontspanning in het Griekse Porto Carras Grand Resort

Een enkeltje richting de Griekse stranden? Yes please. Op het Porto Carras Grand Resort beleef je je droomvakantie.

Beeld je in: uitgestrekte groene landschappen in combinatie met goudgele stranden en helderblauw water. Temidden van deze grandioze Griekse natuur ligt het Porto Carras, een resort dat maar liefst 1763 hectare beslaat. Ruimte genoeg dus voor ontspannen verblijf in alle privacy en veiligheid.

Een oord van ontspanning 

De eindeloze stranden alleen al bieden eindeloos veel manieren om je te ontspannen of in te spannen. Zo zijn er 25 afgelegen ongerepte baaien, jaarlijks bekroond met het ‘Blue Flag’-certificaat, waar je behalve lekker relaxen eveneens kan zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, windsurfen, kanoën en zeilen. Sportievelingen kunnen daarnaast hun hart ophalen op de tennisbanen, voetbalvelden en basketterreinen. Of wat dacht je van een uitje te paard, een fietsroute of een avontuurlijke rit op de mountainbike? 

Ook golfliefhebbers zullen instant gelukkig worden van de 18-holes golfbaan met recent vernieuwde en verbeterde grasbanen. Waterhindernissen en bunkers zorgen voor spanning bij elke slag, terwijl het terrein een adembenemend uitzicht biedt over de bergen Itamos en Meliton, Villa Galini, de zee en haar omringende dorpjes en de wijngaarden van Porto Carras.

Gastronomisch totaalpakket

Van die wijngaard kun je trouwens ook van dichterbij genieten, want het wijngebied van Porto Carras is de grootste biologische wijngaard in Griekenland en een van de grootste in Europa. Wijnliefhebbers kunnen er tal van unieke ervaringen opdoen, gaande van een wandeling doorheen de wijngaarden tot een picknick in het bos met uitzicht op de Toroneos Golf. Wil je alles te weten komen over de unieke wijn die er geteeld wordt? Breng dan een bezoek aan de winery, waarbij je een rondleiding krijgt in de wijnkelders en natuurlijk kan proeven van de rijpende wijnen uit de vaten.

Met een breed scala aan restaurants en bars rondom het complex zorgt Porto Carras Grand Resort tenslotte voor de ultieme gastronomische ervaring. Je kunt er proeven van lokale, biologisch geteelde producten en maakt er kennis met authentieke gerechten uit de streek. In een van de vijf bars zet je het einde van een perfecte dag in met een van de signature cocktails op de tonen van live muziek. En wie weet eindig je wel in het Porto Carras Casino, de perfecte plek om je geluk te beproeven.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Porto Carras Grand Resort .
www.portocarras.com

 

Lees ook:
Hotspots: Jolie Joli, de hipste cocktailbar van Sint-Gillis
Staycation: van oude designerloft tot pop-up B&B
ELLE's favorieten: 8 brunch adressen in Brussel