Staycation: van oude designerloft tot pop-up B&B

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Jolien Vanhoof Foto’s: Bob Reijnders
Staycation: van oude designerloft tot pop-up B&B

Reizen in eigen land is intussen goed ingeburgerd. Nu de boomhutten en yurts stilaan aan hun winterslaap beginnen, kan jij de natuur even achter je laten en koers zetten richting stad. In deze unieke B&B/showroom pal in de Antwerpse Damwijk tel je geen schaapjes, maar bijzonder Belgisch design.

Moeilijk te geloven dat de oude designerloft van meubelmakers Dirk Hoes en Nadja Roegiers maar niet verkocht raakte. Na één jaar op de huizenmarkt schakelde het duo achter Studio-E.V.A. de hulp in van Guillaume Van Durme van Ego & Utopia. Hij toverde de leegstaande loft om tot een pop-up B&B waar je van oktober tot eind maart 2021 tussen designtalent van eigen bodem kunt verblijven.

B&B, showroom, design, interieur, Antwerpen
De B&B bevindt zich in de upcoming buurt Den Dam boven Park Spoor Noord, een van de populairste plekken van Antwerpen.

Slapen in een showroom

Guillaume is een vormgever, minimalist en moderne bohemien. Hij weet als geen ander hoe je een pand van de leegstand redt en nieuw leven inblaast. Voor dit project behield Guillaume het originele meubelontwerp van Studio-E.V.A. en vulde het interieur aan met o.a. verlichting van More Circular, een tapijt van Roos Vandekerckhove, tweedehands servies van The Collect Club, bedlinnen van Filip Deslee en planten van The Plant Corner.

Wie liever thuis in z’n bubbel blijft, kan de B&B met showroom ook online beleven. Tenzij je natuurlijk graag een bod uitbrengt. Dan raden we je aan om toch eens in het echt te gaan kijken. Het is de moeite waard!

Adres: Dijlestraat 52, 2060 Antwerpen.

Vanaf 149 euro per nacht. Reserveren doe je hier.