WORLD PADEL TOUR: HET SPORTEVENEMENT VAN HET JAAR IN KNOKKE

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
WORLD PADEL TOUR: HET SPORTEVENEMENT VAN HET JAAR IN KNOKKEELLE x World Padel Tour

Voor de leken: padel (met één ‘d’) heeft niets met surfplanken te maken. Wij spraken met Marta Ortega, Wereldkampioene Padel 2019. Zij vertelt ons waarom padel de ultieme feelgoodsport is.

De roots van deze racketsport liggen in Mexico in 1969. De sport werd al snel een must in Latijns-Amerika, en ook de Europese landen hebben intussen de smaak te pakken. Padel lijkt wel wat op tennis, maar je speelt het altijd in dubbelspel. Het veld is kleiner en omgeven door muren, ramen of hekken die zelf ook onderdeel uitmaken van het spel. Beetje bij beetje heeft deze dynamische sport de hele wereld veroverd. De Madrileense Marta Ortega (24) studeert geneeskunde én mocht zichzelf in 2019 Wereldkampioene Padel noemen. Zij legt ons uit wat de sport zo speciaal maakt in een interview bij David Lloyd in Madrid.

Wat betekent padel voor jou?

“Het is mijn leven. Als ik padel niet had ontdekt, had ik ongetwijfeld een andere sport op hoog niveau proberen te beoefenen. Ik hou nu eenmaal van competitie en activiteiten met een wedstrijdelement. Dankzij padel heb ik veel geleerd en veel levenservaring opgedaan.”

ELLE x World Padel Tour
Marta Ortega

Wat zijn de waarden en voordelen van deze sport?

“Competitiesporten zijn altijd gebaseerd op stevige waarden. Als we met elkaar de strijd aangaan, doen we dat immers op een pure en gezonde manier. Bij padel zijn we allemaal partners, we kunnen het goed met elkaar vinden en hebben respect voor de anderen. Padel biedt bovendien heel wat voordelen. Alleen al door die sport te beoefenen, ga je je gezonder en vitaler voelen. Het kan zowel binnen als buiten worden gespeeld, waardoor je in de zomer van de zon kan genieten, maar ook op een regenachtige middag een leuke tijd kunt hebben in een overdekte club. Het is bovendien een erg sociale en gezellige sport die iedereen kan beoefenen, los van zijn of haar niveau.”

Waaraan dankt padel zijn grote succes?

“Dat komt door de vele voordelen van de sport. Als ik er daar een van zou moeten uitkiezen, zou ik gaan voor het sociale aspect, aangezien je steeds met 4 personen speelt. En omdat je er meteen al bij je eerste spelletje verslaafd aan raakt, het is echt zoveel fun.”

ELLE x World Padel Tour
Marta Ortega

Wat is je favoriete look als je traint of meedoet aan een wereltoernooi padel?

"Ik ben trouw aan het merk ADIDAS. Ze sponsoren me al jaren en ik draag altijd hun kleding, zowel tijdens de training als in competitie. Er komen verschillende collecties per jaar uit, dus ik pas mijn look steeds aan aan het seizoen door te variëren met kleuren, snits, mouwlengte, enzovoort."

Welk advies zou je geven aan vrouwen die beginnen met padel?

"Ik denk dat het belangrijkste is dat je je ervan bewust moet zijn dat dit een sport is en blessures dus kan voorkomen door na elke training of wedstrijd een beetje op te warmen en te stretchen. En natuurlijk plezier hebben en even de buitenwereld afsluiten wanneer je padel speelt."

Goed nieuws: van 27 tot 29 augustus vindt de World Padel Tour 2021 plaats in de Royal Zoute Tennis & Padel Club van Knokke. Tijdens dit wereldevenement zullen acht van de vijftien beste mannelijke spelers en vier van de zes beste vrouwelijke speelsters uit de hele wereld met elkaar wedijveren.

Klaar om je te laten meeslepen op het ritme van de padelbal?
Afspraak op 27 tot 29 augustus VDH Knokke Padel Exhibition van World Padel Tour @Royal Zoute Tennis & Padel Club.

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Vincent Laureyssens voor de World Padel Tour.

Worldpadeltour.com & knokkeworldpadel.com

Lees ook:

We love: de Belgische handtassen van Kaai x Marie Martens 

Recept : Vegan sushi waarin je vis niet mist 

Elisabetta Franchi opent haar eerste boetiek in Brussel