We love: de Belgische handtassen van Kaai x Marie Martens

Geüpdatet op 26 april 2021 door Lore Ginneberge
We love: de Belgische handtassen van Kaai x Marie Martens

Handtassenmerk Kaai lanceert haar eerste collab met de jonge Antwerpse ontwerpster Marie Martens, het startschot voor meer samenwerkingen in 'CollabStudio91', een collectie vol vrouwelijk en lokaal talent.

Voor de eerste samenwerking slaat Kaai de handen in elkaar met Marie Martens, alumna van de Antwerpse modeacademie. Marie en Helga Meermans, medeoprichtster en ontwerpster van Kaai, ontwikkelden een tas die hun beide werelden en stijlen verenigt. De typerende tekeningen van Martens sieren twee driehoekige stoffen tassen met zomerse allures. "De onderwerpen voor de tekeningen waren snel bepaald. Moeilijker was het om de tekeningen te laten passen binnen de driehoekige panelen van de Japanse tas. De drie meisjes, de 2 honden en de tassen moesten duidelijk zichtbaar zijn," aldus Meersmans.

kaai marie martens handtas
Kaai

Kaai x Marie Martens: Japans design en eclectische prints

Beide tassen zijn sterk geïnspireerd door Japanse Furoshiki, traditionele knoopdoeken die kunnen dienen als verpakking of tas. Het stoffen model weerspiegelt de diagonale uitsnijdingen van Furoshiki, maar combineert dat met kleurrijke, speelse prints. Ideaal voor lastminute boodschappen, een picknick of een uitje naar het strand.

Kaai Marie Martens
Kaai

Marie’s tekening '3 girls, 2 dogs and bags' werd ook geprint op een lunchzakje, helemaal in lijn met de duurzame keuzes die steeds meer mensen niet alleen in hun garderobe, maar ook aan tafel maken. In het zakje passen salades, soepen, fruit en smoothies dankzij de binnenkant gevoerd in waterdichte stof.

Kaai Marie
Kaai

De tas en het lunchzakje in samenwerking met Marie Martens zijn vanaf begin mei te koop op kaai.eu en in de Kaai-winkels in Antwerpen en Brussel.