Recept: vegan sushi waarin je vis niet mist

Gepubliceerd op 26 april 2021 door ELLE België
Recept: vegan sushi waarin je vis niet mistUnsplash

Sushi, het populair Japans gerecht, bestaat uit rijst en vooral rauwe vis. Maar wist je dat de vegan variant ook heel lekker kan zijn? Wij geven je alvast wat inspiratie voor de volgende sushiparty.

Tijd om vis overboord te gooien. Letterlijk. Door overbevissing zijn er negentig Europese vissoorten met uitsterven bedreigd. In de spraakmakende documentaire 'Seaspiracy' kom je er alles over te weten, en in tussentijd brengen we er op een culinaire manier verandering in!

1.Vegan 'zalm'

Nee, dit is geen echte zalm. Nederlands bedrijf Zeastar ontwikkelde een plantaardige zalm en tonijn sashimi. Eet de sashimi met sojasaus of in een sushirol.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VEGAN ZEASTAR (@veganzeastar)

2. Krokante tofu

Sushi hoeft niet super ingewikkeld te zijn. Gebruik je favoriete groenten en combineer met krokante tofu. Altijd geslaagd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaz Oakley (@avantgardevegan)

3. No beef teryaki

Sushi is veelzijdiger dan je zou denken. Fan van teryaki beef en sushi? Dan moet je dit recept eens uittesten. De biefstuk maakt plaats voor gemarineerde seitan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Milo Howiess (@milo.veganchef)

4. Sushi sandwich

Geen zin in brood voor lunch? Ga dan voor deze 'sushi sandwich' of ook wel 'Onigirazu'. Een XXL-variant van de gewone sushirol. Ook hier staat de krokante tofu in de spotlight.

5. Sushi voor dummies

Wil je je bubbel omverblazen, maar heb je de roltechniek nog niet onder controle? Dan kan je altijd je vulling als topping gebruiken. Garnier met scheuten, stukjes nori en krokante uitjes.

6. Regenboog sushi

Vegan chef Jason Tjon Affo bewijst dat vegan sushi meer is dan een saaie komkommervulling. Hij staat bekend voor zijn kleurrijke gerechten op basis van natuurlijke kleurstoffen. Deze regenboogsushi is niet alleen mooi, maar ook lekker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jason Tjon Affo (@theindigokitchen)

Smakelijk!

Lees ook: Recept: kimchi pannenkoek met cashew astralagus crème

Lees ook: Recept: rijstpuddingsushi met Japanse sencha thee

(Stagiaire Amber Lacasse)