Recept: Rijstpuddingsushi met Japanse Sencha thee

Rate this post
Geüpdatet op 23 juli 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Dessert
  • 1 h 40 mn
  • 20 mn
  • 10 sushi
  • Easy
Recept: Rijstpuddingsushi met Japanse Sencha thee

Ontdek een zoete variant op de traditionele Japanse maki: een origineel, heerlijk recept met witte chocola, appel en verse mango. Deze lekkernijen zorgen samen met een kopje Japanse Sencha thee voor een verrukkelijk nagerecht.

Ingrediënten

  • 100 g witte chocoladereep
  • 500 ml melk
  • 90 g ronde rijst (bij voorkeur dessertrijst)
  • 1/2 groene appel
  • 1 limoen
  • 2 mango’s

Bereiding

  1. Verwarm de melk, voeg de rijst toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Vergeet niet af en toe roeren. Haal de pan van het vuur, voeg de in blokjes gebroken chocola toe, laat deze smelten en roer goed door. Zet het 1 uur in de koelkast.
  2. Snijd de appel in dunne reepjes en giet er limoensap over. Snijd de mango in dunne plakjes met een dunschiller of een mes.
  3. Leg de rijst op een vel huishoudfolie in twee brede banen van circa 3 cm breedte. Leg de reepjes appel in het midden. Rol de banen in de lengte op met behulp van de huishoudfolie tot twee gladde rollen rijst en leg ze 15 minuten in de vriezer.
  4. Verwijder de huishoudfolie van de rollen melkrijst. Snijd de rollen in stukjes van ongeveer 4 cm en rol er plakjes mango omheen om maki te vormen.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor