Elisabetta Franchi opent haar eerste boetiek in Brussel

Geüpdatet op 5 mei 2021 door ELLE Partner
Elisabetta Franchi opent haar eerste boetiek in BrusselFoto ©Mehdy Nasser

Hartje Brussel ging onlangs een nieuwe winkel open van Elisabetta Franchi, een modelabel dat bekendstaat om z’n glamoureuze en tegelijk verfijnde stijl. De boetiek op de Waterloolaan is de enige plek in België waar je de collecties van het Italiaanse luxemerk kunt ontdekken.

 Intimistisch en gesofisticeerd

De nieuwe boetiek Elisabetta Franchi, gelegen aan een van de meest prestigieuze boulevards van Brussel, is nog maar pas open, maar is nu al talk of the town. De vele liefhebbers van het Italiaanse merk, die reikhalzend uitkeken naar de komst van het label naar België, zullen niet ontgoocheld worden in de sobere, hedendaagse showroom van 220 vierkante meter. Spiegels van gerookt glas, transparante oppervlakken en een zachte verlichting creëren er een geraffineerde, intimistische sfeer die de woonkamer van de ontwerpster oproept. Jurken en accessoires versmelten met de omgeving zodat een synergie ontstaat die het vakmanschap, de glamour en het raffinement van het modehuis perfect weerspiegelt. In de cocooncorner op de eerste verdieping kun je op afspraak de kleren te passen. Wil je de hele collectie in alle rust ontdekken, dan is het zelfs mogelijk de ruimte af te huren. Een team van drietalige verkoopsters staat je met raad en daad bij om de juiste outfit te vinden voor elke gelegenheid. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van je volgende shoppingtrip een volledig op maat gemaakte ervaring te maken.

Elegantie in Italiaanse stijl

Katrina Balaj, manager van de boetiek, werkte tien jaar bij de RTBF als directie-assistente. Tijdens de lockdown wou ze haar carrière een nieuwe wending geven. Ze is al jaren een grote fan van de ontwerpen van Elisabetta Franchi. Toen ze op de website van het merk een badpak wilde bestellen, besefte ze dat het niet mogelijk was om dat badpak te passen. Normaal gezien deed ze haar shopping in Milaan, maar nu waren de grenzen gesloten. “Ik vond dat er een winkel ontbrak in Brussel. Daarom stuurde ik een e-mail naar het merk om te polsen naar hun interesse in een franchise. Drie dagen later kreeg ik een positief antwoord.” In volle coronacrisis durfde Katrina Balaj een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan, en ze opende een franchise op een van de meest prestigieuze mode-avenues in Brussel. “Elisabetta Franchi, een internationaal erkend merk dat gewaardeerd wordt door celebs en modeliefhebbers, staat symbool voor de Italiaanse elegantie”, vertelt Katrina Balaj enthousiast. En die Italiaanse elegantie is nu voor iedereen toegankelijk in het hartje van de hoofdstad.

  • Adres: Waterloolaan 12, 1000 Brussel.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Elisabetta Franchi.
www.elisabettafranchi.com

Volg de nieuwe boetiek op Instagram : @EF_Brussels

 

Lees meer:

10 vragen aan Hailey Bieber, het nieuwe gezicht van Superga

5 tips van een professionele styliste om je garderobe op te frissen

Shopping must have: shackets voor tijdens het tussenseizoen