5 tips van een professionele styliste om je garderobe op te frissen

Geüpdatet op 22 maart 2021 door ELLE België
5 tips van een professionele styliste om je garderobe op te frissenFarah El Bastani

Wil je je garderobe opfrissen maar je weet niet hoe? Styliste Farah El Bastanide zet haar vijf beste tips voor een originele look op een rijtje.

1. Durf met kleur te spelen

Kleur
IMaxTree

"Mocht je dit eng vinden, start dan met één kleur in je look en houd de rest neutraal. Naarmate je went aan de kleuren, zal je er waarschijnlijk meerdere durven combineren."

2. Mix prints & textuur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Farah El Bastani (@farahelbastani)

"De tijd van color coordinating - zoals je handtas bij je schoenen matchen – is voorgoed voorbij. Nu hou ik er van om een zo gedurfd mogelijk fashion statement te maken. Begin klein met neutrale patronen zoals strepen en makkelijke texturen zoals leer en wol. Daaraan kan je in kleine elementen zoals sokken of handtassen bijvoorbeeld glitter toevoegen!"

3. Draag juwelen

Juwelen
IMaxTree

"Het dragen van juwelen geeft je automatisch dat beetje extra. Met een goede jeans en een witte T-shirt zit je altijd goed, maar sieraden versterken de look. Vul aan met wat kettingen, probeer een paar statement oorringen of kies voor een (opvallende) armband.
Accessoires zijn trouwens een goede investering dus ik raad je aan om kwaliteit te kopen in plaats van kwantiteit!"

4. Koop de juiste maat

"Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zorgt voor een wereld van verschil: zorg dat je kleding perfect past. Niet alleen ga je je veel comfortabeler voelen, maar je ziet er onmiddellijk getailleerd en stijlvol uit. Tenzij je gaat voor een oversized look, zijn te lang slepende rokken en afhangende broeken gewoon slordig."

5. Draag waar je jezelf goed in voelt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Farah El Bastani (@farahelbastani)

"Last but definitely not least: draag waar je jezelf goed in voelt. Durf uit je comfortzone te stappen, maar zorg dat je het op een zelfzekere manier doet. Je straalt het meest wanneer je je op je mooist voelt."

Volg Farah op Instagram of check haar website voor haar werk.

(stagiaire Melani Purnomo Widagdo)