Catwalk inspiratie: 10 trendkleuren voor de zomer

Gepubliceerd op 2 juli 2021 door Lore Ginneberge
Catwalk inspiratie: 10 trendkleuren voor de zomerImaxtree

Het is al even geleden dat de modeshows voor voorjaar 2021 plaatsvonden, daarom een vriendelijke reminder met de trendkleuren van het seizoen.

Designers raakten voor deze lente duidelijk geïnspireerd door de natuur. We zien enerzijds fruitige, frisse kleuren als citroengeel en limoengroen en anderzijds zachte tinten roze en blauw. Klaar voor een heerlijke kleurencocktail?

Lemon Fizz

Met citroengeel als kleur van 2021 slaat Pantone de nagel op de kop: 'Lemon Fizz' houdt het midden tussen zacht en fel en doet vooral dromen van zomerse taferelen. En sinds poëet Amanda Gorman voor haar optreden tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president een gelijkaardige Prada-jas droeg, is geel ook officieel de kleur van hoop.

trendkleuren catwalk 2021
Valentino/Prada/Etro - Imaxtree

Levendig limoengroen

Citroen, limoen, onmisbare ingrediënten voor een zomerse cocktail, kunnen ook in je garderobe niet ontbreken. Pantone verwijst specifiek naar 'Lime Zest' als trendkleur, een optimistisch groen waar onder andere Versace en Victoria Beckham mee aan de slag gingen.

victoria Beckham catwalk trends
Michael Kors/Versace/Victoria Beckham

Babyblauw

Ook zachte tinten zijn er genoeg in de lente en zomer van 2021. Clean babyblauw was een grote hit op de catwalks en vindt met zijn eindeloze mogelijkheden vast z'n weg richting jouw kledingkast.

catwalk
Fendi/Max Mara/Hermes - Imaxtree

Elektrisch blauw

Het klassieke blauw dat zich vorig jaar trendkleur mocht noemen houdt nog even aan, zij het in een iets fellere versie. Een elektrische tint waar je instant energie van krijgt, prachtig op leder, zijde en suède.

blauw trendkleur
Burberry/Longchamp/Sportmax - Imaxtree

Tiger Orange

Pantone doopte deze vurige tint oranje 'Tiger Orange'. Een kleur voor wie stevig in z'n schoenen staat en lak heeft aan de beige mode van vandaag.

catwalk kleuren 2021 lente trends
Valentino/Gabriela Hearst/Jason Wu - Imaxtree

Party pink

'Party pink' van Pantone komt op het juiste moment, want als er één kleur is waarin we weldra weer willen feesten, dan is het deze.

roze outfit catwalk trendkleur 2021 lente
Blumarine/Rick Owens/Y Project - Imaxtree

Bubblegumroze

Mag het wat feller? Dan is er de stevigere variant in de vorm van bubblegumroze  Van fluorescerend bij Balmain tot Barbieroze bij Chanel en Miu Miu: dit zijn de tinten die ons meisjeshart sneller doen slaan.

roze mode trends 2021
Chanel/Balmain/Miu Miu - Imaxtree

Helrood

Nog zo'n opvallende tint is dit - om bij voedingswaar te blijven - tomaatrood. Vooral populair op de catwalks in dramatische lange gewaden (Etro) of zwierige mini-jurken (Genny).

rood catwalk trends
Etro/Stella McCartney/Genny - Imaxtree

Koraalroze

Een hitkleur elke zomer opnieuw is het romantische koraal, nu eens overwegend oranje, dan weer roze. Perfect voor prairiejurken die versmelten met de zonsondergang.

koraal trendkleur 2021
Christian Dior/Zimmerman/Molly Goddard - Imaxtree

Crème

Een crèmekleurig wit met de mysterieuze naam 'Silence' doet zijn intrede in de Pantone-lijst voor lente 2021. Misschien een verwijzing naar de trendy Japandi-interieurstijl waar minimalisme en sereniteit centraal staan. 'Silence' is iets lichter dan het beige waar we intussen allemaal op uitgekeken zijn, en perfect om te combineren met zowat alle bovengenoemde kleuren.

max mara lanvin louis vuitton
Max Mara/Lanvin/Louis Vuitton