Weekendje weg: Zalig genieten in het luxueuze suitehotel de Gulde Schoen

Geüpdatet op 4 maart 2021 door ELLE Partner
Weekendje weg: Zalig genieten in het luxueuze suitehotel de Gulde SchoenELLE x De Gulde Schoen

Nood om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en heerlijk te ontspannen met z’n tweetjes? Een weekendje weg in een stijlvolle suite doet in een oogwenk alle stress en zorgen verdwijnen. We verklappen je onze nieuwe favoriete adresje: boetiekhotel de Gulde Schoen in Antwerpen.

Een uitzonderlijke geschiedenis

De historische locatie van de Gulde Schoen vertelt een boeiende geschiedenis. Het originele pand dateert al van de veertiende eeuw en werd rond 1500 door een Italiaanse koopman-bankier omgetoverd tot een weelderig Florentijns palazzo. Doorheen de eeuwen kreeg de Gulde Schoen heel wat verschillende invullingen: een gezinswoning voor vermogende Antwerpse kooplieden, een klooster, de woonst van een antiquair… tal van luisterrijke figuren woonden er op deze plek vol klasse en grandeur.

Baden in ultieme luxe

Ook wie vandaag in de Gulde Schoen verblijft, baadt er in ultieme luxe. Het historisch pand werd recent getransformeerd tot een exquis boetiekhotel dat negen pareltjes van suites huisvest. Bij elke suite werd gelet op de kleinste details; een poëtisch gestileerde open haard, een badkamer in de traditie van de thermen en exclusieve materiaalkeuzes geven aan de ruimtes een natuurlijk gevoel van rust. Van zodra je je suite binnenwandelt, waan je je dan ook in een serene oase waar het heerlijk vertoeven is. Trek je even terug uit het hectische leven van alledag en cocoon gezellig samen met je loved ones in een stijlvolle en geraffineerde omgeving. 

Persoonlijke service op maat

Bij de Gulde Schoen stopt ultieme luxe niet bij de inrichting van de suites. Dit boetiekhotel biedt zijn gasten heel wat extra services aan, zodat je zonder zorgen kan genieten van een onvergetelijk verblijf. Of je nu een privébutler wenst, een kinderopvang, gepersonaliseerd shopadvies of een personal coach tijdens je morning work-out, het personeel van de Gulde Schoen staat klaar om je op je wenken te bedienen.

The Gilded Bar

In de elegante hotelbar The Gilded Bar, maken de beste mixologists van het land moeiteloos je favoriete cocktails. Je kan er kiezen uit een uitgekiend drankmenu, met zowel warme als koude alcoholische en alcoholvrije drinks. Geniet van een sprankelend ontspanningsmoment in de chique setting van deze nieuwe ‘place to be’.

Royale Sunday Brunch

Start je weekend met een uitgebreid ontbijt om je vingers bij af te likken. Elke eerste zondag van de maand organiseert de Gulde Schoen een royale brunch à volonté met heerlijk vers brood, koffiekoeken, dagverse salades, warme seizoensgerechten en smakelijke desserts. Wie zin heeft in een lekker vieruurtje kan er ook terecht voor een originele high tea met mediterrane en Aziatische invloeden.

Praktisch:

The Gilded bar is open van vrijdag tot zaterdag van 12u tot 22u en op zondag van 12u tot 20u.
Elke eerste zondag van de maand Brunch : reserveren kan via www.guldechoen.be
Ontbijt zaterdag en zondag : reserveren kan via www.guldechoen.be

Adres:
Melkmarkt 37–39
2000 Antwerpen

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Gulde Schoen.
www.deguldeschoen.be

Lees ook:
Hotspots: Jolie Joli, de hipste cocktailbar van Sint-Gillis
Staycation: van oude designerloft tot pop-up B&B
ELLE's favorieten: 8 brunch adressen in Brussel