De beste bestemmingen voor een fancy vrijgezellenfeest

Geüpdatet op 26 maart 2024 door Lore Ginneberge
De beste bestemmingen voor een fancy vrijgezellenfeestShutterstock

Staat er een huwelijk op de planning in je vriendenkring? Verras de bride to be met een fantastisch vrijgezellenfeest in het buitenland. Hier wil je heen:

1. St-Tropez: voor de bougie bruid

Is jullie girlsquad niet vies van een beetje luxe? Zak af naar het mondaine Saint-Tropez voor de ultieme jetset-ervaring. Feesten in de chiqueste clubs, (window)shoppen in de meest exclusieve boetieks en zonnen naast tientallen yachts, er zijn ergere plaatsen om je vrijgezellenbestaan voor een laatste maal te vieren. Tip: verblijf in het oude gedeelte van Saint-Tropez of in één van de aangrenzende stadjes als Nice of Antibes om de prijs te drukken.

2. Disneyland Parijs: een magisch vrijgezellenfeest

Haal de 5-jarige prinses in jezelf naar boven en boek de Eurostar richting een girlsweekend in Disneyland Parijs. Een nostalgische trip down memory lane die de toekomstige bruid vast weet te appreciëren. Verblijf in het prinsessenkasteel, ga los in de attracties en mijmer bij de parades. Het volwassen leven kan nog even wachten.

3. Boedapest: chill wellnessweekend

De Hongaarse hoofdstad is de ideale bestemming voor een lang weekendje weg met vriendinnen. De stad biedt een bruisende mix tussen cultuur, food en vooral héél veel ontspanning. Traditionele baden, thermale bronnen en upscale spa's genoeg hier, en ook voor een deugddoende massage hoef je nooit ver te zoeken. Extra pluspunt: je betaalt een stuk minder dan bij luxueuze spa's in pakweg Zwitserland of Frankrijk.

4. Ibiza: feesten tot de zon opkomt

Ibiza is een no brainer als je van zon en feesten houdt. Tussen de beach party's door kan je het eiland verkennen (hier enkele tips), je zal verbaasd zijn van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Tip: verblijf in het Paradiso Hotel, een meisjesdroom die werkelijkheid wordt.

vrijgezellenfeest vrijgezellen weekend bestemmingen
Unsplash

5. Canarische Eilanden: natuurlijke schoonheid

Voor een mix van avontuur en ontspanning, kies voor de Canarische Eilanden. Geniet van de adembenemende natuur, vulkanische landschappen en prachtige stranden, ideaal voor een groep die de voorkeur geeft aan natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten.

6. Londen: shop ’til you drop

Londen blijft een geweldige reisbestemming voor een weekendje weg. Stap aan boord van de Eurostar laat je meevoeren naar het shoppingwalhalla van Europa. High brand boetieks, gigantische winkelcentra en vintage pareltjes... dit is de stad bij uitstek voor shopaholics. Met bijna tien winkeldistricten kom je met één weekend amper toe, al is dit voor je bankrekening waarschijnlijk meer dan lang genoeg. Achteraf ga je natuurlijk dineren bij Sketch, het meest roze plekje op aarde.

7. Lissabon: kleurrijke kiekjes

Lissabon is jouw canvas voor een vrijgezellenweekend vol kleur en leven. Dans door de straten zoals de locals, met een pastel de nata in de ene hand en een camera in de andere, terwijl je de zonsondergang achter de beroemde gele tram vastlegt. Lissabon is de ideale backdrop voor die foto's die jaren later nog steeds een glimlach oproepen. En na een dag vol ontdekkingen? Tijd voor een nacht vol festiviteiten, want de Lisboetas weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

vrijgezellenweekend vrijgezellen feest bestemmingen weekendje weg
Unsplash

8. Toscane: foodies paradijs

Vormen zondagse brunches, kaas- en wijnavonden en het testen van nieuwe hotspots de basis van jullie vriendschap? Trek naar een culinair paradijs als Toscane. Deze Italiaanse streek is de thuishaven van fantastische wijnen en enkele  verrukkelijke streekgerechten. Organiseer een wijnproeverij met bezoek aan de gaarden, ga op kookles bij een rasechte mamma of  bezoek de ontelbare monumenten en musea. Waarschuwing: er is geen garantie dat jullie achteraf nog in de bruidsmeisjesjurken passen.

9. Krakau: historische gezelligheid

Stel je voor: jij en je vriendinnen, proostend met Poolse wodka in een verborgen barretje na een dag vol ontdekkingen in Krakau. Deze stad is een schatkist vol verhalen, waar je tussen het lachen door de diepte van de Poolse geschiedenis in duikt. Of je nu selfie-momentjes vastlegt op het marktplein of de lokale boetieken afstruint, Krakau heeft die perfecte mix van nostalgie en hedendaagse fun die jullie vrijgezellenweekend onvergetelijk maakt.

10. Athene: Godinnen in Griekenland

Transformeer in een Griekse godin met je bruidsmeisjes in Athene, waar het verleden chic ontmoet. Schuifel door de straten in je beste toga (of, weet je, gewoon je favoriete outfit) en nip aan ouzo terwijl je de zon achter de Acropolis ziet zakken. Athene is de plek waar jullie kunnen zonnen en proosten onder de sterren, omringd door verhalen zo oud als de tijd. En als de nacht valt? Dan lonkt het beruchte Griekse nachtleven...