Wanderlust: 5 verborgen baaien op Ibiza

Gepubliceerd op 8 juni 2019 door ELLE België
Wanderlust: 5 verborgen baaien op Ibiza

300 dagen zon per jaar, idyllische baaien, een unieke boho-sfeer, witte stranden, helderblauw water... we zijn verknocht aan Ibiza. Heerlijk ongedwongen en telkens opnieuw ontzettend verrassend.

We zochten – en vonden via onze Antwerpse local Laurie van Ibiza Cloud 9 Events – 5 verborgen baaien. Echte pareltjes van heerlijke natuur en eindeloze rust. Jouw dagtaak hier: staren naar het kristalheldere water. Liefst met een mojito in de hand.

1/

Cala Xuclar

calaxuclar Ibiza hotspots verborgen baaien

Cloud9 tip: eindig je zalige, luie namiddag bij Cala Xuclar met een cosy etentje bij de enige “chiringuito” (eetbar) op het strand – geniet van heerlijke verse vis terwijl je tenen met het zand spelen. Ibiza op z’n best.

Een kleine inham, helderblauw water, omgeven door honderden dennenbomen en een aantal van de o zo typische vissershutjes. Zelden druk, zelfs niet in augustus. Het echt Ibicenco-gevoel, geen clubs, geen massa. Laat de zon onder je huid kruipen en geniet tot ze ondergaat.

Locatie: 5 minuutjes rijden van Portinatx of San Juan.

2/
Cala des Moltons

caladesmoltons

Cloud9 tip: Verwen jezelf met een heerlijk glaasje rosé en de Utopia homemade hummus terwijl je wacht op een bordje verse lekkernijen. Of doe zoals de locals en kom in de late namiddag aan, nip van een strawberry mojito en droom weg bij een diner onder de ondergaande avondzon (breng wel een zaklamp mee voor de weg terug, tenzij je het extra spannend wil maken).

Dit is een toppertje voor je Instagram. Je wordt meteen verliefd op dit plekje, met zijn sprankelende water, de kleine vissershutjes en het zalig eethuisje “Utopia”. Ga heerlijk uitrusten op de strandbedden, je hebt hier alle tijd van de wereld.

Locatie: Ben je met de auto, parkeer dan aan het grootste toeristenstrand van de haven van San Miguel. Blijf daar vooral niet hangen. Volg de wit-turquoise bordjes en wandel zo de berg af. Na tien minuutjes waan je jezelf in een volledig andere wereld: een fantastisch groen landschap met een adembenemend zeezicht.

3/
Cala Salada

calasalda Ibiza hotspots verborgen baaien

Cloud9 tip: Ga naar Cala Salada tijdens de week want in het weekend kan het hier wat druk worden (al is de sfeer dan echt heerlijk). Maak kennis met de enige echte Mojito Man, hij maakt al zingend de perfect Mojito.

Cala Salada is dan wel al iets bekender, het blijft een ontzettend rustgevende en mooie, pure plek. Turquoise water flirt er met het zachte witte zand,  en de prachtige dennenbomen maken het plaatje compleet: dit is voor ons één van de mooiste stranden van het eiland. Ook helemaal perfect voor wie graag urenlang in het water dobbert.

Locatie: Op zo’n 15 minuutjes rijden van San Antonio kom je in deze compleet andere omgeving terecht.

Lees ook: De mooiste trouwlocaties op Ibiza

4/

Cala Boix

cala boix Ibiza hotspots verborgen baaien

Cloud 9 tip: geniet van het wondermooie uitzicht, terwijl je heerlijk luncht onder de takken van de bomen bij restaurant La Noria. Probeer zeker de paella, die is – naar onze bescheiden mening – de beste op het eiland.

Locatie: Dit plekje is helemaal anders: kliffen rond het donkere zandstrand, dat in prachtig contrast staat met het heldere water. Hier heb je de rust, kan je lekker dineren én heerlijk surfen.

5/

Cala D’en Serra

caladenserra Ibiza hotspots verborgen baaien
 Cloud 9 tip: dit strand moet je vroeg op de dag bezoeken, want in de namiddag is er geen zon meer. Om de korte wandeling naar het strand zo aangenaam mogelijk te maken, voorzie je best stevige schoenen, een flinke dosis zonnecrème en water.

Dit is een strand zoals een Ibiza-strand moet zijn: intiem, authentiek, omringd met dennenbomen en adembenemende kliffen, en natuurlijk ontbreken ook de kleine vissershutjes niet. Ideaal om te snorkelen en te zwemmen in het rustig kabbelende water (er liggen stenen op de zeebodem, neem dus best waterschoenen mee). De kleine chiringuito maakt eenvoudige smaakvolle gerechtjes en heerlijke bijhorende drankjes.

Locatie: Cala D’en Serra is een echt juweeltje, al moet je wel lichtjes avontuurlijk zijn om het unieke plaatsje te bereiken. Net voorbij Portinax, is het nog eindje rijden (naar Ibiza-normen natuurlijk). Een leuke rit trouwens, met prachtige landschappen. Daarna nog tien minuutjes wandelen langs het ietwat steile pad naar het strand.

Laurie en Emma helpen je graag met een volledige planning van A tot Z. Volg hen via www.ibizacloud9events.com of op Instagram

Meer reizen: Deze beautyproducten horen in je reiskoffer.