7 detox-recepten om te bekomen van de feestdagen

Geüpdatet op 2 november 2023 door Lore Ginneberge
7 detox-recepten om te bekomen van de feestdagen

Start het nieuwe jaar op een gezonde noot en geef je lichaam een pauze van de afgelopen feestdagen. Deze lichte detox-recepten boordevol gezonde voedingsstoffen zetten je op weg.

Golden Milk chiapudding

Wat als je twee heerlijke detox-recepten samenvoegt? Fans van Golden Milk (oftewel plantaardige melk met kurkuma) en chiapudding zullen in de zevende hemel zijn met dit glutenvrije, vegan ontbijt. Kurkuma heeft bovendien een ontstekingsremmende werking, net wat je nodig hebt na de feestperiode.

Pint Embed Link

Recept

Detox salade met gember-worteldressing

'Eet alle kleuren van de regenboog', hoor je voedingsdeskundigen weleens zeggen. Wel, deze salade is een goede start! De verschillende soorten kool, koriander en de pittige gemberdressing maken van deze salade de perfecte post-feestdagen-maaltijd.

Pint Embed Link

Recept

Snelle salade met avocado, zonnebloempitten en tahin

Last minute op zoek naar een lichte lunch of bijgerecht? Dit recept is klaar in letterlijk 5 minuten, want je hoeft niets te koken, bakken of mixen. Gooi je favoriete sla in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en werk af met een beetje tahin, citroensap en olijfolie.

Pint Embed Link

Recept

Broccolisoep met kokosmelk

Soepjes zijn een geweldig idee om af te kicken van de feestmaaltijden, zeker nu de winter officieel z'n intrede deed. Deze soep is volledig vegan en zit boordevol gezonde ingrediënten. Broccoli zit bomvol vitaminen en anti-oxidanten, en laat ook je huid stralen.

Pint Embed Link

Recept

Bloemkoolrijst met boerenkool

Kan je even geen zware maaltijden meer verdragen? Gebruik eens bloemkool als lichter alternatief voor rijst. Het enige wat je nodig hebt is een blender, maar tegenwoordig vind je ook kant-en-klare bloemkoolrijst in de supermarkt. En wist je trouwens dat boerenkool de groente is met de meeste voedzame stoffen?

Pint Embed Link

Recept

Winterse salade met kip en appelsien

Deze goed gevulde salade houdt je lang verzadigd dankzij een hoge dosis proteïnen van kikkererwten, avocado en kip. Spinazie is daarnaast een goede bron van ijzer, vitamines en calcium. De zoete toets van granaatappel en appelsien maken het plaatje compleet.

Pint Embed Link

Recept

Pompoenpudding met cacaonibs

Verlang je nog steeds naar die heerlijke kerstdesserts? Stil je zin in zoet met gezonde alternatieven. Deze pompoenpudding is bijvoorbeeld helemaal vegan, glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers.

Pint Embed Link

Recept