Beauty tips: zo krijg je in 2024 je beste huid ooit

Geüpdatet op 23 november 2023 door Lore Ginneberge
Beauty tips: zo krijg je in 2024 je beste huid ooit Launchmetrics Spotlight

Goed voornemen dit jaar: een gezonde, glanzende huid. Met deze tips wordt 2024 het jaar waarin je gelaat straalt als nooit tevoren.

1. Zoek een goede skincare routine en houd die vol

Zie je na een week met die nieuwe anti-rimpelcrème nog steeds fijne lijntjes? Logisch, want het wonderproduct dat een instant oplossing biedt, moet helaas nog worden uitgevonden. Goede dingen hebben hun tijd nodig, en dat geldt zeker ook voor huidverzorging. De vuistregel: test een nieuw product minstens drie weken vooraleer je bepaalt of het iets voor jou is (tenzij je natuurlijk allergische reacties ondervindt). Let wel op, het resultaat van de meeste crèmes, lotions en serums is pas zichtbaar na ongeveer drie maanden. Dit geldt vooral voor verzorging met vitamines of retinol. Het is daarom cruciaal dat je een bepaalde skincare routine volhoudt wil je effectief verschil zien.

mooie huid tips
Launchmetrics Spotlight

2. Gebruik minder, maar betere producten

Er is niets leukers dan nieuwe, veelbelovende producten uittesten, maar trop is werkelijk teveel als het op huidverzorging aankomt. Niet voor niets werd de term 'skipcare' in het leven geroepen, want die overdadige 12-stappen skincare routines zijn niet alleen tijdrovend, als je niet oplet welke producten je mixt, kunnen ze je huid meer kwaad dan goed doen. Kies dus zorgvuldig je producten uit en let erop dat de ingrediënten werkelijk iets voor jou kunnen betekenen. Het belangrijkste advies: luister naar je huid. Laat je geen overbodige potjes en zalfjes aansmeren en beperk je tot de verzorging die je écht nodig hebt.

3. Zeg dag tegen onnodige ingrediënten

Vooral wie last heeft van een droge, gevoelige of geïrriteerde huid kan wel eens gebaat zijn bij een veel zachtere verzorging. Vermijd scrubs met grove korrels en harde peelings. Let daarnaast op de ingrediëntenlijst van je nieuwe aankopen. Aan het einde van je latijn met al die chemische termen? Apps als Clean Beauty scannen al je beautyproducten op onnodig agressieve of milieuvervuilende stoffen. Let op: niet al deze 'no-go' stoffen zijn per definitie schadelijk, maar weten wat je smeert is in 2022 belangrijker dan ooit.

mooie huid tips
Launchmetrics Spotlight

4. Creëer een wekelijks verzorgingsritueel

'Selfcare' was één van de grootste termen van 2021, en dat mag wat ons betreft zo blijven in het nieuwe jaar. Zie het verzorgen van je huid niet als een opgave, maar als een ontspannende manier om je dag te beginnen en eindigen. Plan daarnaast minstens één keer per week een me-time moment met een verzorgend gezichtsmasker, een kop groene thee en je favoriete boek of serie.

Extra tip: Hoewel sheetmasks erg aan de hand zijn, zorgen ze wel voor onnodig afval. Bewaar je favoriete zakjes dus voor op vakantie en kies thuis voor een meer milieubewuste verpakking. Caudalie's Vinosource-Hydra Crèmemasker verrijkt met druivenwater en bio centella asiatica voedt, hydrateert en kalmeert een droge huid.

Vinosource Hydra Masker Caudalie gezonde mooie huid
Vinosource-Hydra Masker, Caudalie via De Bijenkorf

Shop hier

5. Eet en drink je gezond

Je eetpatroon heeft een invloed op je huid, daar zijn zowat alle experten het over eens. Suiker, alcohol en melkproducten zijn de grootste boosdoeners. Samen kunnen ze zorgen voor onzuiverheden, roodheid, verwijde poriën en tal van andere huidkwaaltjes. Producten die wel goed zijn voor je huid:

  • zalm en andere vette vis
  • bosvruchten als myrtilles, frambozen en bosbessen
  • noten, in het bijzonder walnoten
  • zwarte chocolade (ja echt!)
  • groene vruchten en groenten, denk broccoli of avocado
  • groene en witte thee
zalm avocado tips mooie huid voeding
Unsplash

Een tweede belangrijke factor is water. Dit heb je vast al tot vervelens toe aangehoord, maar met de start van het nieuwe jaar nog één keer: water hydrateert je huid van binnenuit. Schaf je dus eindelijk een hippe drinkfles aan en probeer anderhalve tot twee liter water te drinken per dag. Als dat geen goed voornemen is!

6. Sport je mooi

Ja, meer sporten zit ook dit jaar weer tussen onze goede voornemens, maar niet om de meest voor de hand liggende reden. Naast een gezond lijf zorgt lichaamsbeweging voor een goede doorbloeding, wat er dan weer toe leidt dat huidcellen gevoed en vitaal blijven. Naast het aanleveren van zuurstof, helpt de bloedsomloop ook afvalstoffen, zoals vrije radicalen, in de huidcellen af te voeren. Zie het als een reiniging van binnenuit. Denk daar maar aan tijdens je volgende zweetsessie in de fitness!

tips mooie huid sport
Unsplash

7. Slapen voor een stralende huid

Deze tip lijkt poepsimpel, maar in de realiteit ligt het voor velen anders. Meer dan ooit kampen mensen met een chronisch slaaptekort, en dat heeft naast heel wat andere negatieve gevolgen ook invloed op je huidconditie. Te weinig slaap kan de stresshormonen aanwakkeren, wat bepaalde huidirritaties verergert (denk puistjes). Wanneer je slaapt maakt je lichaam bovendien goede hormonen aan die beschadigde cellen herstelt. Het is dus duidelijk: slapen maakt je mooier! Idealiter streef je naar een slaapcyclus van 8 uur. Is dit voor jou onhaalbaar? Probeer dan toch aan een zestal uren per nacht te komen.