Dit zijn de 10 beste sporten voor een droomlichaam

Geüpdatet op 27 november 2023 door ELLE België Foto’s: Shutterstock
Dit zijn de 10 beste sporten voor een droomlichaam Oksana Taran - Unsplash

Zin om je nog beter in je vel te voelen en (opnieuw) te beginnen met sporten? Super idee! Onze coach Séverine Jacinto verklapt haar top 10 beste sporten voor een fantastisch figuur!

Deze sporttakken versterken het lichaam zonder het te schaden. Beoefen (één van) deze work outs regelmatig om een sexy lichaam en vooral een nog betere gezondheid te krijgen.

1. Rolschaatsen

Rolschaatsen is niet enkel een erg leuke sport om met vrienden te beoefenen, maar het is ook heel goed om gespierde benen en sterke buikspieren te krijgen. Bij rolschaatsen focus je op de coördinatie van je bewegingen en het doet denken aan je kindertijd. Superleuk!

rolschaatsen sport droomlichaam

 

2. Zwemmen

Zwemmen traint je hele lichaam door verschillende spiergroepen te stimuleren, bovendien is het een goede cardio workout. Let wel op dat je niet met het hoofd boven water zwemt - mommy style - want dit belast de onderrug.

zwemmen

 

3. Pilates

Deze sporttak maakt enkel gebruik van het lichaamsgewicht, of kleine accessoires, zoals de swissball. De oefeningen variëren in intensiteit en combineren ontspanning met spieropbouw. De nadruk ligt op het harmoniseren van het spierstelsel, met bijzondere aandacht voor de "core", de buikspieren en bekkenbodem. Je krijgt er geen grote spieren van, maar een slank en gedefinieerd lichaam.

sport, spieren, slank, lichaam, rollerskaten, zwemmen, fietsen, lopen, joggen, sportief, yoga, pilates, crossfit

4. Dansen

Salsa, ballet, jazz, streetdance,... er zijn heel veel verschillende stijlen, waardoor je sowieso wel een dansvorm vindt die bij jou past. Of je nu dol bent op de discipline van klassiek ballet, of de sensualiteit van Latijns-Amerikaanse dansvormen, tijdens het dansen beweegt je hele lichaam op een harmonieuze manier. Latino en zuiderse stijlen versterken de buikspieren en bezorgen je een achterste waar Shakira een puntje aan kan zuigen. Klassieke dans verbetert je houding en souplesse.

sport, spieren, slank, lichaam, rollerskaten, zwemmen, fietsen, lopen, joggen, sportief, yoga, pilates, crossfit

5. Yoga

Favoriet bij vele beroemdheden, en met reden. Door het werken met een gecontroleerde ademhaling, werkt yoga diepgaand in op zowel lichaam als geest. Er zijn heel wat verschillende soorten yoga, kundalini of yin yoga zijn rustiger en eerder meditatief, terwijl vinyasa yoga en power yoga juist fysiek erg intensief kunnen zijn.

sport, spieren, slank, lichaam, rollerskaten, zwemmen, fietsen, lopen, joggen, sportief, yoga, pilates, crossfit

6. Aquagym

Deze zachte sport is goed voor de gewrichten, dient als cardio en versterkt de spieren. Je verbrandt er heel wat calorieën mee, terwijl het ondertussen ook ontspannend werkt.

aqua gym beste sporten

7. Wandelen

Wandelen is een zeer goede sport voor je cardiovasculair systeem, maar ook voor je beenspieren, je achterste, je rug en je buikspieren. Probeer om regelmatig 30 à 45 minuten te wandelen. Helaas doen de meeste mensen dit veel te weinig. Heb je weinig tijd? Probeer dan iedere dag een kwartiertje te wandelen. Dat is beter dan eens in de zoveel tijd een uur te stappen.

wandelen sporten

 

8. Jogging

Net zoals wandelen, is lopen een behoorlijk complete workout. Enkele aandachtspuntjes: lopen kan schadelijk zijn voor je gewrichten. Daarom is het belangrijk om op de juiste manier te lopen, zeker als je de gewoonte hebt om met je hielen eerst je voeten te zetten. Ook maakt lopen de achterkant van je benen, billen en rug stijver. Daarom is het van belang goed te stretchen.

sport, spieren, slank, lichaam, rollerskaten, zwemmen, fietsen, lopen, joggen, sportief, yoga, pilates, crossfit

9. Fietsen

Je kan deze sport zowel op de boerenbuiten beoefenen als in de gym, bovendien is het een zeer goed transportmiddel voor de stadsmensen onder ons. Fietsen is goed voor de beenspieren en als cardio, maar let wel op voor je rug! Het is belangrijk dat je fiets goed is afgesteld en dat je een correcte houding aanneemt bij het fietsen, zodat je jezelf niet overbelast. Ook hier is stretchen van groot belang.

fietsen sport

10. Crossfit en circuittraining

Crossfit en circuittrainingen zitten de laatste tijd sterk in de lift. De voordelen van dit soort sport?  De combinatie van krachttraining en cardio. Je verbrandt veel calorieën en je kan er je hele lichaam mee transformeren. Crossfit stimuleert je om je grenzen te verleggen. Een fantastische teamsport, maar onthoud wel dat je er een pak spiermassa bij kan krijgen... die je op regelmatige basis moet onderhouden. Hoeft dit niet voor jou, dan is circuittraining misschien een betere oplossing. Doel hiervan is je beter te doen bewegen, waardoor het gemakkelijker wordt om een actief leven te leiden.

fitness crossfit droomlichaam

Lees ook: 5 indoor sporten voor wanneer het buiten te koud is