5 X indoor sporten voor wanneer het buiten koud te koud is

Geüpdatet op 31 oktober 2017 door ELLE België
5 X indoor sporten voor wanneer het buiten koud te koud is

Tijd om je loopschoenen - eventjes - aan de wilgen te hangen.

Je kent het wel, je wil wel een gezonde effort doen, maar het is toch zo koud buiten... Geen kat die zich in zo'n hondenweer buiten waagt. Met deze vijf indoor sporten blijf je lekker in beweging zonder dat je de kou in moet.

#1 Hot Yoga

indoor sporten hot yoga

 

 

 

 

 

 

 

De naam zegt het zelf, met deze les zul je zeker geen kou lijden. Hot yoga, ook bekend als bikram yoga, beoefen je namelijk in een temperatuur van 40°C. Daarenboven sport je in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Zweten geblazen dus. De warme, vochtige lucht zorgt ervoor dat je lichaam goed kan ontgiften en de kans op blessures wordt ook geminimaliseerd.

1/

#2 Zumba

indoor sporten zumba

 

 

 

 

 

 

 

Het is ondertussen al een klassieker geworden, de Zumbales. Door de Latijns-Amerikaanse beats en de bijhorende, zwoele salsabewegingen waan je je al heel snel op een tropisch feestje in hartje Havana. Ideaal dus om het druilerige Belgische weer eventjes te vergeten.

2/

#3 Aqua gym

indoor sporten aqua gym

 

 

 

 

 

 

 

Toegegeven, het lijkt misschien geen al te aanlokkelijk idee om bij deze temperaturen je bikini aan te trekken, maar in het zwembad is het altijd lekker warm. En je felgekleurde deux-pièces brengt vast wel enkele herinneringen naar boven aan exotische stranden en hete beachboys.

3/

#4 HIIT-training

indoor sporten hiit training

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze work-out span je je heel intensief in gedurende korte intervallen, zodat je hartslag sterk de hoogte ingaat. Dat zorgt ervoor dat je snel heel wat energie verbrandt. HIIT is dan ook een aanrader als je gewicht wil verliezen. De lessen duren meestal ook niet lang, dus voor je het weet zit je opnieuw in de zetel onder een warm dekentje en met de nieuwste aflevering van The Bold Type op.

4/

#5 Squash

indoor sporten squash

 

 

 

 

 

 

 

De binnensport bij uitstek. Of je nu van de ene kant van de zaal naar de andere sprint om effectief op de bal te slaan of juist probeert om squashbalvormige blauwe plekken te vermijden, van al dat heen-en-weer gespring krijg je het gegarandeerd warm.

BONUS: Van al dat gesport heb je wel een uitgebreide massage verdiend (ook heel goed tegen stijve spieren!). Kijk dus je wederhelft eens heel lief aan, en return the favour achteraf in de slaapkamer met zijn favoriete standjes.