5 verslavende girly series om te bingewatchen onder een warm dekentje

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 door Maxine Detaellenaere
5 verslavende girly series om te bingewatchen onder een warm dekentje

Relax vanavond met deze girly series!

Zin in een avondje lekker cocoonen - Bridget Jones-style - met een pot Ben & Jerry's en een ontspannende serie? Haal je fleece dekentje alvast maar boven, wij geven je onze favoriete series du moment:

#1 The Bold Type

Al heel wat series werden de nieuwe Sex and the City genoemd, maar deze nieuwe Freeform-reeks mag zich een waardige opvolger noemen. Altijd al willen weten hoe het eraan toegaat op de redactie van een modetijdschrift? De schrijvers van The Bold Type legden hun oor te luister bij Joanna Coles, de ex-hoofdredactrice van Cosmopolitan.

Het verhaal: De serie volgt de drukke werk- en liefdeslevens Jane, Kat en Sutton. Deze drie jonge twintigers zijn beste vriendinnen en werken op het New Yorkse hoofdkantoor van Scarlet, een internationaal modemagazine.

Wij houden van: De inkijk in het - wel heel glamoureuze - leven van de drie hoofdpersonages, maar ook de frisse kijk op vrouwenvriendschappen en lesbische of interculturele relaties.

1/

#2 Big Little Lies

Deze mini-serie van 7 afleveringen is ideaal om in een namiddag te bingewatchen. Als je dol was op de avonturen van de Desperates Housewives, dan is de serie Big Little Lies zeker iets voor jou!

Verhaal: De serie opent met een lugubere moord tijdens een schoolfeest, een incident dat de rode draad vormt doorheen de rest van de aflevering. De vraag die op ieders lippen ligt: wie is de moordenaar en wie is zijn slachtoffer?

Wij houden van: De bekroonde sterrencast (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Wodley, Zoé Kravitz, Alexander Skarsgård...) en de zalige soundtrack. Maar ook het feit dat twee vrouwen (Kidman en Witherspoon) aan de basis lagen van deze serie en ze ver weg houden van alle hollywoodiaanse clichés. #girlpower

2/

#3 Famous in Love

Famous in Love werd gecreëerd door Marlène King, die ook het populaire Pretty Little Liars op haar conto schreef. Deze nieuwe serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Rebecca Serle. Verwacht je aan Hollywoodtaferelen vol spannende geheimen en schandalen.

Het verhaal: Paige Townsen (Bella Thorne) is een jonge universiteitsstudente zoals er dertien in een dozijn zijn. Tot de dag dat ze geheel onverwacht de hoofdrol krijgt aangeboden in een Amerikaanse blockbuster, gebaseerd op dé populaire boekenreeks van het moment. Al snel merkt ze dat haar nieuwe sterrenstatus moeilijk te rijmen valt met haar familie en vrienden uit haar oude leventje.

Wij houden van: De sterke acteerprestaties van Bella Thorne, de pikante oneliners en de vele onverwachte situaties.

3/

#4 Girlboss

Een van de beste Netflix-series van 2017, gebaseerd op de autobiografie van de getalenteerde Sophia Amoruso. Zeker bekijken als je nood hebt aan een flinke dosis motivatie en girlpower.

Het verhaal: De serie vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Sophia Amoruso. Deze ondernemende girlboss is niet bang om out-of-the-box te denken en zo haar vintage kledingbedrijf Nasty Gal uit te bouwen tot een echt zakenimperium.

Wij houden van: Het portret van deze "self made woman", de stimulans die het ons geeft om voor onze dromen te gaan en dynamische soundtrack.

4/

#5 The Good Place

Deze nieuwe serie wordt geprezen om haar originele verhaal, sterke acteerprestaties en scherpe humor. Je kan het volledige eerste seizoen én een aantal afleveringen van het tweede al bingewatchen op Netflix.

Het verhaal: Eleonor Shellstrop (Kristen Bell) wordt wakker in het hiernamaals, in een hemel genaamd "The Good Life". Dit als beloning voor haar goede gedrag tijdens haar leven. Maar Eleonor - verre van een Moeder Teresa-type - realiseert zich al snel dat ze per vergissing een toegangskaartje voor het paradijs in handen kreeg. Terwijl ze probeert een beter mens te worden, moet ze haar moreel niet al te schitterende gedrag zien te verbergen.

Wij houden van: De sprookjesachtige sfeer, de speelse en ad-rem dialogen en de acteerrevelatie Jameela Jamil (Tahani). Volg haar zeker ook op Instagram @jameelajamil!