7 vegan ontbijtreceptjes voor elke dag van de week

Geüpdatet op 13 August 2019 door Maxine Detaellenaere
7 vegan ontbijtreceptjes voor elke dag van de week

Op zoek naar heerlijke, gezonde én vegan ontbijtreceptjes die je 's ochtends met plezier uit bed doen springen? We zetten er zeven op een rijtje, eentje voor elke dag van de week.

Smakelijk!

Maandag: Fruitige overnight oats met quinoa

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

1 portie | bereidingstijd 2 uur 15 min| kooktijd 10 min.

Ingrediënten:

  • 25 gram quinoa, gekookt
  • 1 el kokosolie
  • 2-3 el havermout
  • 1 tl kaneel
  • zeezout
  • 1/2 sinaasappel, schil
  • 4 el plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start
  • 1/2 vijg, in stukjes
  • 2 pruimen, door de helft
  • 1 el hennepzaad

Bereiding:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat het compleet afkoelen.
  2. Smelt de kokosolie in een kookpan op laag vuur en voeg de havermout, kaneel en een snufje zeezout toe.
  3. Rooster dit mengsel voor 3 minuten, roer het regelmatig door.
  4. Pak een klein kommetje en mix dit samen: geroosterde havermout, gekookte quinoa, schil van de sinaasappel en de yoghurt.
  5. Voeg het mengsel tot aan een pot (luchtdicht) en plaats het in de koelkast voor ten minste 2 uur.
  6. Pak een kookpan, plaats het op laag vuur en voeg twee theelepels water toe. Daarna voeg je de vijg en pruimen toe en laat je het koken gedurende 10-12 minuten. Het is klaar wanneer het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt.
  7. Pak een diep bord en voeg de overnight oats toe. Maak af met het fruit en wat hennepzaadjes.

Dinsdag: Toast met geprakte banaan en avocado

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

2 porties| bereidingstijd 5 min

Ingrediënten:

Banaan:

  • 2 sneetjes maisbrood, geroosterd
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 1 el plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start
  • Lijnzaad flax seeds
  • Hennepzaad
  • Amandelpasta
  • Amandelvlokken, geroosterd

Avocado:

  • 2 sneetjes maisbrood, geroosterd
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 1 el plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start
  • Lijnzaad flax seeds
  • Hennepzaad
  • Amandelpasta
  • Amandelvlokken, geroosterd

Bereiding:

  1. Toast het brood.
  2. Mix in een kom: de geprakte banaan of avocado met de yoghurt.
  3. Maak af met de toppings

Woensdag: smoothie bowl met bramen

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

2 porties | bereidingstijd 5 min.

Ingrediënten:

  • 3 handjes bramen
  • 1 banaan
  • 200 ml plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start of 200 ml Abbot Kinney’s Raspberry
  • amandelmelk
  • 1 el hennepzaad
  • handje frambozen

Bereiding:

  1. Voeg de bramen, banaan, yoghurt en een ruime scheut amandelmelk in een keukenmachine of blender. Mix het geheel tot een glad mengsel.
  2. Schenk de smoothie in een kom en maak de bowl af met hennepzaad, bramen en frambozen of ander seizoensfruit.

 

Donderdag: bijna weekend zomerse yoghurt

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

1 portie | bereidingstijd 5 min.

Ingrediënten:

  • 4 el granola
  • 200 ml plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start
  • handje blauwe bessen
  • 2 aardbeien
  • handje rode bessen
  • verse munt

Bereiding:

  1. Zorg ervoor dat de zelfgemaakte granola al klaar is of gebruik je favoriete granola uit de supermarkt.
  2. Begin met de yoghurt, strooi wat granola in de kom en maak af met het verse fruit dat je versiert met munt.

Vrijdag: TGIF smoothie bowl

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

2 porties | bereidingstijd 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 1/2 limoen, sap
  • 6 el plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Almond Start
  • granola, naar smaak
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 2 el amandelpasta

Bereiding:

  1. Voeg de mango, de banaan en het limoensap toe aan een blender. Mix tot een glad geheel.
  2. Verdeel de smoothie over twee glazen of kommetjes en eindig met een laag yoghurt.
  3. Maak af met granola, blauwe bessen en amandelpasta.

 

Zaterdag: Zoete muffins

ontbijt, zomer, recept, gezond, healthy

10 muffins | bereidingstijd 20 min | oventijd 45 min.

Ingrediënten:

  • 150 ml plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney’s Coco Start
  • 50 ml amandelmelk
  • 50 gram lijnzaad
  • 15 gram chiazaad
  • 1 grote citroen, rasp van de schil en sap
  • 50 gram kokosolie
  • 250 gram rijpe bananen, in stukjes
  • 3 dadels, zonder pit en in stukjes gesneden
  • 100 gram amandelmeel
  • 40 gram haver
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram hennepzaad
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout
  • handje rauwe cashewnoten, voor de garnering
  • muffin vormpjes en een muffin tray

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C graden. Zet in de muffin tray 10 papieren muffin vormpjes.
  2. Pak een bowl en meng het volgende samen: yoghurt, amandelmelk, lijnzaad, chiazaad en het rasp van de citroen. Zet dit 10 minuten apart.
  3. Smelt de kokosolie en schenk dit in een blender samen met de banaan, dadels en citroensap. Blend het tot een glad geheel.
  4. Pak een kom en meng alle droge ingrediënten (behalve de cashewnoten) samen.
  5. Mix de inhoud van de blender en van de kom samen. Roer het goed door.
  6. Verdeel het beslag in de muffin vormpjes. Maak het af met de cashewnoten.
  7. Schuif mengsel in de oven en laat bakken gedurende 45 tot 5o minuten totdat de muffins goudbruin zijn.
  8. Deze muffins zijn lekker voor ontbijt, lunch of als tussendoortje. Eet ze met jouw favoriete plantaardige yoghurt en vers fruit.

Zondag: heerlijke matcha pannekoeken

8 kleine pannenkoeken | bereidingstijd 12 min. | kooktijd 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 el lijnzaad
  • 3 el water
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 el plantaardige yoghurt zoals Abbot Kinney's Coco Start
  • 75 gram amandelmeel
  • 60 gram speltmeel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl matcha poeder

Bereiding:

  1. Maal het lijnzaad gedurende 10 tot 15 seconden of tot wanneer het helemaal fijn is.
  2. Mix het lijnzaad met wat water in een kommetje. Zet het aan de kant voor 5-7 minuten.
  3. Pak een middelgrote kom en mix het meel, suiker, bakpoeder, zout en matchapoeder.
  4. Voeg de yoghurt, het lijnzaadmengsel en melk toe aan de kom. Roer goed door.
  5. Pak een grote pan en zet het op middelhoog vuur. Wij houden ervan om de pannenkoeken op een laag vuurtje te bakken, zodat ze niet te snel aanbranden.
  6. Voeg de kokosolie toe aan de pan gevolgd door wat beslag. Bak de pannenkoekjes totdat je de buitenkant omhoog ziet komen. Draai ze om en bak de andere kant gedurende twee minuten.
  7. Leg de pannenkoeken op een bord en versier ze met jouw favoriete fruit. Wij gebruikten aardbeien, kersen, bramen, frambozen en rode bessen.
  8. Voeg een goede schep yoghurt en wat muntblaadjes toe.

Bron: abbotkinneys.com