Dagny Ros opent Ijslands pop-up restaurant in Antwerpen

Gepubliceerd op 27 november 2019 door Isabelle
Dagny Ros opent Ijslands pop-up restaurant in Antwerpen

Vergeet Zwitserse kaasfondue en de traditionele Italiaanse lasagne, dit jaar krijg je bij wijze van comfort food een stukje Ijsland voorgeschoteld. Met een vleugje glamour. En je moet er je luie zetel uit. (Oké, eigenlijk is het helemaal geen comfort food...)

Meer bepaald richting Antwerpen, waar de IJslandse kok Dagny Ros Ásmundsdóttir in navolging van haar kookboek Roots immers een gelijknamig pop-up restaurant en openluchtbar opent. Van drie tot en met vijftien december kan je er terecht voor Rúgbrauð, bollur en andere klinkende gerechten uit het Noorden. Dagny Ros schreef het boek als ode aan haar geboorteland, dat ze dertien jaar geleden verliet om zich in België te vestigen.  Elk bezoekje aan Ijsland levert haar nog steeds tonnen inspiratie op en ze is niet van plan haar culinaire roots los te laten. Vandaar dus het boek, dat naast recepten ook persoonlijke verhalen en tips telt, maar ook een tijdelijk restaurant om haar liefde voor de pure en verse keuken uit te dragen.

Zelf zal ze echter niet achter het fornuis staan, die eer komt landgenoot Gisli Matt te beurt. Hij verwierf in Ijsland een halfgodstatus met zijn razend populaire restaurant Slippurinn, dat elke lente vier maanden lang de deuren opent. De rest van het jaar reist hij de wereld rond op zoek naar inspiratie en interessante samenwerkingen zoals die met Dagny Ros. Zijn signature: vergeten, Ijslandse gerechten die hij aan de hand van eigentijdse technieken nieuw leven inblaast. Hij staat eveneens bekend om zijn verrassende cocktails, wat meteen de aanwezigheid van een heuse buitenbar bij de Antwerpse pop-up verklaart. Aperitieven op zijn nordics, wij zijn er alvast voor te vinden!

dagny_ross_roots_gisli_matt_pop_up_antwerpen_

Roots by Dagný Rós

Leopold De Waelplaats 10, 2000 Antwerpen

Van 3 t.e.m. 15 december

Lunch & dinner

Gesloten op maandag. Reserveren via Tablebooker.

Is je interesse in Ijsland gewekt? Ontdek hier waarom een reis naar het prachtige eiland zeker op je bucket list moet!

Pssst: Als je kompas dan toch richtig noorden wijst, kan je best ook meteen een dressing vol Scandinavische labels bijeenshoppen...