Dit zijn de leukste hotspots in New York uit Sex and the City

Geüpdatet op 23 februari 2021 door ELLE België
Dit zijn de leukste hotspots in New York uit Sex and the City

Wie New York zegt, denkt Sex and the City. Carrie & Mr. Big, Manolo's shoppen, brunchen in Central Park ...

De serie kwam meer dan 20 jaar geleden voor het eerst op tv, maar staat nog steeds in ons collectieve geheugen gegrift. De vriendschap tussen Carrie en haar BFF's is tijdloos, maar niet alle topics of fashion looks uit de serie zijn vandaag nog relevant. Of toch? Voor we deze herfst de zes seizoenen bingewatchen via Telenet Play, checken we in Manhattan wat er standhoudt van SATC en wat niet. Zijn de cupcakes van Magnolia Bakery nog even lekker? Raak je al makkelijker binnen in de Soho House Club? En willen vrouwen überhaupt nog een Mister Big? Door het gebrek aan diversiteit in de serie en de eindeloze genderclichés voelt de wereld van Sex and the City soms gedateerd. Gelukkig zijn er nog andere zekerheden in het leven. Zoals mode en brunchen met vriendinnen.

Manhattan is het Amerikaanse mekka voor modeliefhebbers. Op elke dag van de week zie je er prachtig geklede mensen op straat. Al is de dichtheid aan fashionista’s niet in elke buurt even hoog. Wil je de leukst(e) (geklede) mensen spotten of zelf wat flaneren, trek dan naar SoHo, Greenwich, Chelsea en het Meatpacking District, allemaal wijken in Lower Manhattan. Een paar uren mensen kijken – onze favoriete bezigheid – levert de volgende conclusie op: New Yorkers kleden zich effectief net zo op als de vier vriendinnen uit de serie. Al verdenken we onze best-dressed list ervan dat ze enkel buiten komen om gezien te worden. Dames die op een donderdagmiddag gaan shoppen in de duurste winkelstraten van de duurste Amerikaanse stad? Die hebben hoogstwaarschijnlijk geen nine-to-fivejob. We spotten een jongedame in een enorme tulen rok met hoodie en vragen haar of ze inspiratie haalde bij Carries iconische look. “Onbewust  misschien”, lacht ze, “maar geef toe: mijn outfit is een stuk leuker!”

Deze adressen in Manhattan werden wereldbekend dankzij de serie en blijven een bezoekje waard:

Selfielocatie

Carries huis: Poseren voor Carries huis, op de trappen waar ze talloze keren afhuppelde, zoende of grote beslissingen nam? Dat kan ­– maar de huidige bewoners nemen het je niet in dank af. De gevel wordt zo vaak gefotografeerd dat er nu een ketting hangt en het beeld op Google Street View werd geblurred.

new york adresjes

66 Perry Street, West Village.

Logeren

The Plaza Hotel: Wil je een Broadwaylegende tegen het lijf lopen, dan moet je in The Plaza zijn, aan de rand van Central Park. Een nacht in het meest iconische hotel van de stad heeft een prijskaartje, maar overnachten op Manhattan is sowieso duur. Go big or go home, vinden we dan. Precies wat Carrie dacht, toen ze hier aan het einde van seizoen 2 op het verlovingsfeest verzeilde van Mr. Big met een andere vrouw. Boek een kamer met zicht op het park, of reserveer een tafeltje voor Afternoon Tea.

768 5th Ave, Upper East Side

Sightseeën

Staten Island ferry: Vermijd de tourist trap en schuif geen uren aan om het Vrijheidsbeeld te beklimmen. Een (gratis) ritje op de ferry naar Staten Island brengt je vlakbij Lady Liberty. Twee keer, want je wilt ook zo snel mogelijk terug naar Manhattan. Er valt immers niks te beleven op Staten Island. Carrie vergeleek het eiland met een schattig Europees land waar de muziek twintig jaar achter loopt en je overal mag roken. De vier vriendinnen trokken erheen om een brandweermancompetitie bij te wonen. In de serie mist Carrie de laatste ferry terug, maar vandaag vaart hij de hele nacht door.

4 Whitehall St, Financial District

Proeven

Magnolia Bakery: Een korte scène in seizoen 3, waarin Carrie en Miranda een cupcake eten op een bankje voor deze bakkerij, was genoeg om Magnolia Bakery op de wereldkaart te zetten. Ondertussen zijn er meer dan twintig locaties, maar de originele in Bleecker Street voelt nog steeds huiselijk aan. Probeer zeker de Red Velvet Cheesecake.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magnolia Bakery (@magnoliabakery) op

401 Bleecker Street, Greenwich Village

Lunchen

The Loeb Boathouse: Lunchen aan een van de vijvers in Central Park: je doet het meer voor de ervaring dan voor het menu. Al zijn de krabtaartjes niet slecht. Dit is waar Carrie en Mr. Big afspreken in seizoen 3, na hun eerste break-up. Wanneer Big haar op de wang wil zoenen, vallen ze allebei in het water. Bootje varen kan er ook.

E 72nd St & Park Drive North, Central park

Even uitrusten

Jefferson Market Garden: Manhattan heeft talloze mooie parkjes. Omdat de inwoners zelf meestal geen tuin hebben, trekken ze massaal met picknicklakens naar de groene locaties. Dit parkje is een prachtig aangelegde, publieke stadstuin, waar Miranda en Steve in de serie elkaar het jawoord geven. Bezoek zeker ook de Jefferson Market Library ernaast.

70 A Greenwich Ave, Greenwich Village

Shoppen

Manolo Blahnik: Doorheen alle romances, relaties en break-ups was er één constante voor Carrie: haar liefde voor Manolo Blahnik-hakken. De blauwe beauties die Big aan haar voeten deed, werden de bestverkochte pumps in de Verenigde Staten. 

31 W 54th St, Midtown

Clubben

Soho House New York: Met het juiste beroep maak je kans binnen te mogen in deze ‘members only’-club met rooftop pool in het Meatpacking District. Worden toegelaten: influencers, mediaspecialisten, modeassistenten, grafisch vormgevers, PR-managers, copywriters. Worden geweigerd: politici, consultants, advocaten en de meeste mensen die in maatpak gaan werken. Samantha raakt in de serie in elke club, behalve deze. Waag je kans!

29-35 9th Ave, Meatpacking District

Shoeshoppen

SJP: Wist je dat ... actrice Sarah Jessica Parker een schoenenlabel heeft? De kleurrijke pumps en laarsjes hadden Carrie niet misstaan en ze kosten maar een fractie van Manolo Blahniks.

93 South Street, Financial District

brunch

La Mercerie: Frans ontbijt en lunch op z’n Amerikaans: croissants met ham en kaas en œufs en cocotte met een kreeftensalade. De ideale start van een dagje high end shoppen in SoHo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Mercerie (@lamerceriecafe) op

53 Howard St,SoHo

Avena Downtown: Amerikaans-Italiaanse keuken waar Rihanna, Madonna en Anna Wintour dol op zijn. Probeer zeker de flan van courgettebloemen.

260 6th Avenue, Greenwich Village

ABCV: Upscale adresje voor een anti-kater vegetarische superfoodbrunch. Breakfast bowls met notenboter en vegan pancakes in een design­interieur? Yes please!

38 E 19th St, Gramercy

Cocktails

1Oak: Mainstream weekendpartybestemming voor muziekliefhebbers, maar ook de locatie waar artiesten als Kanye West en Cardi B hun album release vierden. Rihanna hield er in 2017 haar befaamde Met Gala-afterparty.

https://instagram.com/p/B2Csje9BXqO/

453 W 17th St, Chelsea

Paul's cocktail lounge: Exclusieve club van DJ Paul Sevigny (broer van Chloë) voor A-listers, cool kids en creatievelingen. Met kleine dansvloer, maar ultrahoog m’as-tu-vu-gehalte. Kom vroeg genoeg als je kans wil maken om binnen te raken.

2 6th Ave, SoHo